kategorije

Lisa
Moj lepi Vrt
Čarovnija okusa

Kakšno talno oblogo izbrati za udobno počutje doma?

Moje stanovanje
29.10.2015 13:18 (Oct 29, 2015)

Ni vseeno, kakšno talno podlago izberete za svoj dom, saj je prav to osnova za nadaljnje opremljanje.

Ko na novo opremljate ali renovirate, dobro premislite, kakšne talne obloge bi imeli, saj je to osnova za druge stvari. Odvisno je tudi od načina ogrevanja. Če imate namreč talno gretje, potem so lahko osnova tudi keramične ploščice.

Če imate radi talno oblogo v celotnem prostoru, se lahko z malo spretnosti polaganja lotite tudi sami. Sicer pa je najbolje za nasvet povprašati strokovnjaka, ki vam bo talno oblogo strokovno tudi položil.

Za ljubitelje keramike

Zanimivi vzorci keramičnih ploščic, primerni za bolj moderne prostore. 98 EUR/m2 (Ceramiche Refin)

Sicer je keramika nekoliko bolj hladna na otip, a nekateri jo imajo raje, saj je preprosta za vzdrževanje. Za velike prostore so primerni veliki vzorci, lahko postavljeni tako, da se vlečejo skozi več prostorov. 98 EUR/m2 (Ceramiche Refin)

Laminat in parket za občutek topline

Prihajajo hladni dnevi in vse bolj si bomo želeli imeti

Znate izbrati pravo žarnico za svoje potrebe?

Moje stanovanje
20.10.2015 15:51 (Oct 20, 2015)

Včasih smo morali ob nakupu nove žarnice v trgovini vedeti le, koliko vatno potrebujemo. Danes nakup sijalk nikakor ni več tako preprost.

Kako izbrati pravo žarnico oziroma sijalko:

1. Pred nakupom si že doma zapišite najpomembnejše podatke o želenih lastnostih žarnice ali sijalke. Če kupujete nadomestno sijalko, enostavno prepišite podatke s stare. Ne prezrite, za svetlobno moč je podatek v lumnih (lm). Če veste le podatek o vatih, vprašajte za nasvet prodajalca oziroma poiščite podatek v reviji ZPStest.

2. Sijalk nikoli ne kupujte na zalogo, saj se cene s časom znižujejo, kakovost sijalk pa se izboljšuje.

3. Račun za posamezno sijalko shranite vsaj pol leta (na računu si označite, za katero sijalko gre). Navedena (dolga) življenjska doba sijalke je sicer le ocena, nekateri proizvajalci pa obljubljajo, da bodo sijalko zamenjali, če bo prehitro odpovedala.

4. Ne pozabite - sijalke sodijo med nevarne odpadke:

Varčne fluorescentne sijalke vsebujejo od 1 do 2 miligrama živega srebra. Tak

Stanovanje po meri dojenčka

Moje stanovanje
19.10.2015 11:30 (Oct 19, 2015)

S prihodom novega družinskega člana se na glavo ne obrne samo vaše življenje, ampak tudi vaše stanovanje.

Posteljice in stolčki, podloge in varovala, pa igrače, za celo omaro otroških stekleničk in skodelic, nove knjige in kup drobnih potrebščin, stekleničk in ščetk, za katere se vam niti sanja ne, kam bi jih pospravili. Potrebščine za dojenčke in malčke lahko nekako razdelimo v štiri skupine. Hranjenje, spanje, kopanje in previjanje ter igranje. Katere pripomočke zares potrebujete, presodite sami!

Spanje

Za novorojenčke si seveda lahko omislite zibelko, še bolje pa bo, da si jo sposodite pri prijateljici, ki je rodila pred osmimi meseci, saj jo dojenčki zelo hitro prerastejo. Seveda nato potrebujete posteljico, novo ljubko posteljnino in seveda cel kup drugih 'spalnih' pripomočkov!

Hranjenje

Seveda, tukaj brez stolčka za hranjenje in nekaj skledic in lončkov ter ducata slinčkov pač ne bo šlo.

Umivanje in previjanje

Vaša kopalnica bo kar nekaj časa nerazpoznavna! Banjica, različni

Čudovit družinski dom na Notting Hillu

Moje stanovanje
09.10.2015 11:08 (Oct 09, 2015)

Scott Maddux je po rodu Američan in po izobrazbi arhitekt, pozneje pa se je specializiral za opremo interjerjev. To je odlično prišlo do izraza, ko se je odločil obnoviti veliko in prostorno družinsko hišo v luksuznem londonskem predelu Notting Hill.

Njegov glavni moto je bil ohraniti stil in ne preveč posegati v samo arhitekturo, saj se je zavedal, da bi s tem uničil čar hiše in s tem tudi vseh bivalnih prostorov.

Pomislil je na vse, od tlakov do stopnišč, tudi okna so ostala v stilu. Na lesenih stopnicah so preproge, ki jih je kupil pri priznani trgovki s turškimi preprogami Kate Blee. Ni pozabil niti na umetniška dela, ki so razstavljena povsod po hiši, a seveda z veliko mero dobrega okusa in tako, da niso nikjer preveč vpadljiva.

"Pravi notranji oblikovalec oziroma opremljevalec doma, kakorkoli želite, mora biti zmeren v vsem. Ko opremlja svoj dom in ko uresničuje želje drugih. Vedno poslušam, kako si je nekdo zamislil, kakšen bi moral biti njegov dom," pojasnjuje Scott. No, pri

Hitro in sistematično ustvarite red v stanovanju

Moje stanovanje
02.10.2015 14:04 (Oct 02, 2015)

Kot bi zamahnili s čarobno paličico: tako hitro boste poskrbeli za red doma

No, ja, na dobro vilo, ki nam bo v hipu pospravila dom, ne moremo več čakati. Lotiti se bo treba dela. Vendar pa obstajajo določeni 'čarobni triki', s katerimi boste prostore hokus pokus pospravili tako hitro, da boste lahko sprejeli obisk. Da pa bo tako ostalo tudi naprej, vam na srce polagamo še nekaj osnovnih pravil vzdrževanja reda.

Hodnik in garderoba

  • Obesite suknjiče

Na hodniku naj visijo le jakne in suknjiči, ki jih nosite v sezoni. Na vsakega člana družine največ 2 kosa!

  • Pospravite čevlje

Velja enako vodilo. Zimski čevlji nimajo kaj iskati v hodniku.

Dodaten namig: kljukice, kljukice, kljukice! Nanje obesite vse, kar lahko. Torej tudi torbe, dežnike in kape. Vse bo bolj pregledno.

Stranišče (za goste)

  • Zračenje

Pol dela je že opravljenega.

  • Brisanje umivalnika

To lahko naredite tudi z brisačo. Vendar jo morate potem seveda zamenjati. Nova zaloga toaletnega papirja, zelo neprijetno, če ga zmanjka

Kako se sami lotimo prenove starega pohištva?

Moje stanovanje
28.09.2015 12:10 (Sep 28, 2015)

V zaprašenih predelih starih hiš in na številnih podstrešjih se skrivajo pravi zakladi – starinski kosi pohištva, ki čakajo na usmiljenje pred potovanjem na odpad. Če imate ustvarjalno žilico in ste zagnani, se lotite prenove in starinskim kosom obudite staro slavo.

Naj vam bo v spodbudo dejstvo, da v sodobnih stanovanjih vse pogosteje prihaja do kombiniranja modernih materialov in prenovljenih starinskih kosov pohištva. Zato se le pogumno lotite prenove kakšnega starinskega kosa in ga postavite na vidno mesto.

Ocenite, ali je prenova smiselna

Preden se zagnano lotite prenove, realno ocenite kos pohištva. Ima stol polomljeno eno nogo? Ali omari manjka kakšen predal? Kako poškodovan je les, ima kakšne udrtine, zareze in globoke praske? Bo treba zamenjati ročaje? Bo treba staro blago nadomestiti z novim? Realno ocenite, kako poškodovano je pohištvo in kaj to pomeni v postopku prenove, koliko časa vam bo vzela in koliko sredstev boste za to porabili.

Imejte v mislih, da so lahko veliki

Čudovita hiša z eksotičnim vrtom

Moje stanovanje
25.09.2015 11:11 (Sep 25, 2015)

Ko nekdo reče, da so v Londonu hiše, ki imajo bolj eksotične vrtove, bi mu kar težko verjeli. Vedno bolj ali manj oblačno vreme, nižje temperature, kot smo jih vajeni, pa vendarle. Nekaterim uspe tudi nemogoče. Ritu Morton in njenemu soprogu to vsekakor je.

"Sama sem navdušena nad opremljanjem, pa čeprav nimam veliko časa. Tudi moj soprog rad sodeluje, a vseeno meni pušča bolj ali manj proste roke. Sama izberem, potem vprašam za mnenje njega, nato pa se odločim. Tako imam vsaj občutek, da sva določene stvari izbrala skupaj," pravi Ritu in dodaja, da imata s soprogom na srečo podoben okus in se skorajda v vsem strinjata.

V njuni hiši, ki je v bolj premožnem delu na severu Londona, ima torej vse neko svojo zgodbo. Veliko stvari sta prinesla domov s popotovanj po svetu in Ritu pravi, da jo prav vsaka stvar spominja na določen trenutek, deželo ali pa ljudi, ki sta jih srečevala.

Pa se vrnimo malce k sami hiši. Ko sta jo zakonca kupila, je bila v dobrem stanju, praktično bi se lahko vanjo

Stoli in stolice za vsak stil in okus

Moje stanovanje
22.09.2015 11:34 (Sep 22, 2015)

Naj bo pestra zabava ali uglajeno omizje – prostor si lahko izberete po lastnih željah! Navdih za slog in organizacijo stolic poiščite v spodnji galeriji.

Mešanica stilov namesto enotnega sloga

Minili so časi, ko so okrog mize stali enaki stoli. Združite več najljubših modelov – to v prostor vnaša spremembe. Lahko pa izberete enake stole, vendar v različnih barvah in vrstah lesa. Tako lahko v svojo opremo vključite stare stole, namesto da bi kupili cel set novih. Če so stoli še stabilni, vendar že obrabljeni, jih pobrusite in odenite v novo barvo.

FOTO: PROFIMEDIA

Pleteni klasik

Črno ogrodje in sedalo iz bambusa. Elegangen in minimalističen. 219 eur (Car)

FOTO: REVIJA MOJE STANOVANJE

Pika na i

Bergen je stol, ki zagotovo pusti pečat v prostoru. 90 eur (Cada Design)

FOTO: REVIJA MOJE STANOVANJE

Romantični klasik

... je popoln odraz tega stola, ki s svojim sedalom spominja na veliki Chesterfield, z nogami pa na popolno romantiko podeželja. Barski stol, ki je popoln za bele ambiente, k

Ustvarjanje: Poživite kopalnico z unikatno posodico za tekoče milo

Moje stanovanje
18.09.2015 11:06 (Sep 18, 2015)

Če ste s počitnic na morju prinesli različne školjke in kamenčke, pa doma ne veste, kam z njimi, je tukaj predlog za okrasitev dozirnika za milo. Tako ohranite spomine na vroče poletje ali pa imate simpatično darilo za prijatelja.

Potrebujete:
  • plastičen ali steklen dozirnik za tekoče milo
  • lepilo za steklo
  • različne manjše školjke in steklene kamenčke
Izvedba:

Uporabite lahko različne školjke in školjkice, ali pa kamenčke. Če tega nimate, jih lahko kupite tudi v trgovini.

Na vsako školjkico posebej kanite nekaj lepila in jih lepite drugo zraven druge. Če školjkice polzijo s površine dozirnika, delajte postopoma od spodaj navzgor. Lahko uporabite še različne steklene ali kakršnekoli kamenčke.

Enako lahko polepite še kozarec ali stojalo za zobne ščetke, ki jih imate ob umivalniku.

Tako ohranite spomine na vroče poletje ali pa imamo simpatično darilo za prijatelja.

Izdelala Mira Lukežič iz STUDIA LA.

Priporočamo:

18 idej, kako dom spremeniti v zeleno oazo

Moje stanovanje
14.09.2015 12:37 (Sep 14, 2015)

Še pred prihodom jeseni, ko se bo narava počasi začela pripravljati na zimsko spanje, poskrbite, da vaš dom ne bo ostal brez zelenja. V lončke posadite rožice, in ko bo pogled skozi okno bolj turoben, se ozrite po svojem malem zelenem raju.

Manjše lončke lahko postavite kamorkoli v stanovanju – na okensko polico, omarice, mizo ali celo na kuhinjski pult.

Zelenje postavite v vsak kotiček svojega doma, tudi v kuhinjo!

Stare otroške škornje lahko uporabite namesto lončkov in jih skupaj s cvetlicami postavite v otroško sobo.

Če se starinski videz lončkov nikakor ne poda k slogu notranje opreme, lahko lončke tudi prebarvate.

več

Kako se rešiti nesnage in umazanije hišnih ljubljenčkov?

Moje stanovanje
28.08.2015 09:17 (Aug 28, 2015)

Obožujemo naše štirinožne prijatelje, vendar moramo si priznati, da zahtevajo tudi veliko dela. Poglejte kako se soočiti z dlakami, polulanimi preprogami in neprijetnimi vonjavami.

Polulana preproga

Ja, tudi najbolj pridnemu domačemu ljubljenčku se kdaj pa kdaj zgodi nesreča. Na vaši najljubši preprogi. Nič zato. Zmešajte nekaj kapljic detergenta za posodo, madež dobro namočite in podrgnite s čisto krpo. Nekaj časa pustite, nato pa sperite z vodo, ki ste ji dodali beli kis (1 žlica kisa na skodelico vode). Če podoben madež opazite na ploščicah, ga podrgnite s krtačo, ki ste jo namočili v vodo in potresli s sodo bikarbono.

Pokakana preproga

Ne ustrašite se teh neprijetnih madežev, ampak se jih lotite s posebno mešanico. V dve skodelici tople vode dodajte jedilno žlico detergenta za pomivanje posode in jedilno žlico belega kisa. Madež drgnite, dokler ne izgine. Pri zelo trdovratnih madežih dodajte mešanici nekaj kapljic vodikovega peroksida in nekaj kapljic amoniaka.

Zmagajte v boju z n

Kako odišaviti stanovanje za popolno počutje?

Moje stanovanje
23.08.2015 15:27 (Aug 23, 2015)

Vonj prostora je nekaj posebnega. Morda se tega niti ne zavedate, a takoj, ko stopite v prostor, ki ima poseben vonj, vas preplavijo spomini, ki vas lahko ponesejo leta nazaj.

Se še spomnite, kako je dišala hiša vaše babice, tistega posebnega vonja, mešanice domačih piškotov in prave turške kave? Ali kako je dišala soba vaše hčerke, ko je bila še dojenček? Uporabite naslednje, enostavne trike, s katerimi boste tudi doma dosegli podoben učinek ali pa vsaj pregnali nezaželen smrad.

Prijeten večerni vonj po vaniliji

Kadar želite zvečer pripraviti posebno vzdušje, morate na to seveda misliti že nekoliko prej. Na neprižgano žarnico ambientalne svetilke kanite nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta. Ko boste zvečer prižgali svetilko in se bo žarnica nekoliko segrela, bo skupaj z nežno večerno svetlobo oddajala tudi prijeten vonj.

Strateško namestite dišeče sveče

Dišeče sveče so najbolj pogost in enostaven način za odišavljanje prostora, a če jih po prostoru razporedimo pametno, lahko povečamo

11 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaše stanovanje vedno čisto

Moje stanovanje
19.08.2015 17:54 (Aug 19, 2015)

Dejstvo je, da so le redki posamezniki tako zagnani, da po prihodu iz službe opravljajo še popoldansko izmeno – čiščenje doma.

In tako je seveda prav. A vseeno smo malo pobrskali, kaj svetovni blogerji, ki se imajo za strokovnjake za urejanje in čiščenje stanovanja, svetujejo vsem, ki želijo imeti bolj urejen dom. Majhni nasveti, malo časa, a velika sprememba.

1. Sezujte čevlje

Pri večini ljudi, ki pazijo na red in čistočo, čevlji ostanejo pred vhodnimi vrati. Posebno tisti z majhnimi otroki, ki ves čas hodijo noter in ven, po vrtu, igrišču in mivki, pravijo, da samo strog red glede sezuvanja čevljev lahko reši vaš dom pred stalno umazanijo. Predlog: na vhoda vrata obesite zanimiv znak z napisom, da čevlji niso dovoljeni.

2. Pospravite posteljo

Strokovnjaki sicer pravijo, da pospravljanje postelje ni najbolj zdrava navada, saj je topla postelja pravi raj za bakterije, a zagovorniki urejenosti trdijo drugače. Pospravljena postelja popolnoma spremeni prostor, saj takoj deluje veliko bol

Barve v stanovanju lahko vplivajo na razpoloženje

Moje stanovanje
19.08.2015 17:46 (Aug 19, 2015)

Ko ste pri opremljanju stanovanja omejeni s proračunom, vas lahko rešijo barve. Prepleskajte steno ali dve, dodajte še nekaj barvnih dodatkov in vaš dom bo preprosto in z malo truda dobil čudovito podobo.

> več slik <

Pomembno je, kako doživljate posamezno barvo

Ker barvnih preizkusov v stanovanju ne morete izvajati, se – preden zavihtite čopiče in valjčke – podajte v salon s pohištvom, kjer boste našli postavitve sob v različnih barvah. Ko boste obdani z določeno barvo, si jo v mislih preslikajte v svoj dom in se posvetite svojim občutkom. Vas določena barva pomirja ali vam dviguje srčni utrip? Se v mislih ob neki barvi počutite dobro ali slabo?

Barve imajo moč, ki je nikakor ne smete podcenjevati. Da je izbira pravih barv za stanovanje zares pomembna, saj bo močno zaznamovala vaše počutje, ko boste doma, lahko ugotovite šele, ko ste v prostoru obdani z določeno barvo. Do spoznanja, katera je prava za vas in vaše dobro počutje, naj vas vodijo naši napotki.

Svetloba v prostoru vpliva

6 super praktičnih rešitev za vaš dom

Moje stanovanje
19.08.2015 17:43 (Aug 19, 2015)

Preprosti namigi in nasveti, ki vam bodo olajšali marsikatero zagato v stanovanju.

Zelo mi je všeč industrijski videz, a kaj, ko ne živim v ameriškem loftu, temveč v navadnem stanovanju. Kako bi lahko ustvarila tak videz tudi v povsem običajnem blokovskem stanovanju?

Predvsem med mladimi je industrijski videz stanovanja zelo priljubljen. Pri opremljanju pač morate pomisliti na nekaj detajlov, s katerimi boste tako podobo tudi ustvarili. Če opremljate stanovanje na novo, je mnogo lažje, saj je najbolje začeti pri tleh in stenah. Parket oziroma ploščice starega videza so že dobra osnova. Tudi stene so pomembne, na primer v starejšem stanovanju, kjer je še opeka, lahko eno steno pustite kar opečnato, ali pa, kot je razvidno s slike, ustvarite industrijski videz s tapetami.

Iščem preprost sistem za okensko dekoracijo. Mi lahko pomagate?

Ready made Curtain je sistem okenske dekoracije, ki je elegantna in nevpadljiva. Poleg tega je preprosta za montažo. Dobro premerite okenski okvir, da bo

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj