Članek
Alkimist
Objavljeno Apr 24, 2015

Danes ga berem drugače, kot pred leti. :-)

Moj "jagodni izbor"

Na tem svetu obstaja velika resnica: da se je tvoja želja, kdorkoli že si, karkoli počneš in česarkoli si zares želiš, porodila v duši stvarstva. Tvoja želja je tvoje poslanstvo na tem svetu.

 

¬¬¬

Uresničitev Osebne legende je človekova edina dolžnost. Vse je le eno. In če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

 

¬¬¬

Na svet lahko gledamo kot nesrečna žrtev nesramnega tatu ali pa kot pustolovec, ki išče svoj zaklad.

 

¬¬¬

Na svetu obstaja govorica, ki jo razumejo vsi. To je govorica navdušenja, govorica tistega, kar smo ustvarili z ljubeznijo in voljo, govorica tega, v kar verjamemo ali česar si želimo.

 

¬¬¬

Še vedno je dvomil v svojo odločitev. Toda doumel je nekaj pomembnega: odločitve so samo začetek nečesa, kar se še ima dogoditi. Ko se odločamo, se predamo mogočnemu toku, ta pa nas naplavi na kraj, ki si ga v trenutku odločitve nismo niti v sanjah predstavljali.

 

¬¬¬

Slutnje.. Slutnje so nenadna prepustitev duše vesoljnemu toku življenja, v katerem se povezujejo vse zgodbe vseh ljudi in kjer zvemo vse, zakaj vse je zapisano.

 

¬¬¬

Nihče se ne sme bati neznanega, zakaj vsakdo je sposoben ustvariti to, kar si želi in potrebuje.

 

¬¬¬

Vsak se uči na svoj način.. Njegov način ni moj  in moj ni njegov. Toda oba iščeva Osebno legendo in zato ga spoštujem.

 

¬¬¬

Ne živim ne v preteklosti ne v prihodnosti. Vse kar imam, je sedanjost. Samo ta je pomembna. Če znaš živeti sedanjost, si srečen človek.

 

¬¬¬

Kdor se zna potopiti v govorico sveta, zlahka razume, da na svetu živi nekdo, ki pričakuje prav njega, naj bo to sredi puščave ali pa sredi velikega mesta. Ko se srečata, ko se srečajo njune oči, ni več pomembna ne preteklost ne prihodnost, temveč le tisti trenutek in nedoumljiva prepričanost, da je vse stvari pod soncem zapisala ista Roka.

 

¬¬¬


¬¬¬

Ljubezen je tako močna, da bi z njo lahko našel vse zaklade tega sveta.

 

¬¬¬

Vedel je, da lahko vsaka stvar na površju Zemlje pove zgodbo o katerikoli stvari. Naj odpremo knjigo na katerikoli strani, naj so ogledujemo dlani ali igralne karte ali let ptic, karkoli že, vsakič najdemo povezavo s tistim, kar v tistem trenutku doživljamo. V resnici nam stvari ničesar ne razkrijejo: ljudje sami, ko jih gledamo, odkrijemo način, kako prodreti v Dušo sveta.

 

¬¬¬

Skrivnost prihodnosti je v sedanjosti. Če si ji posvetiš, jo lahko izboljšaš. In če izboljšaš sedanjost, bo boljša tudi prihodnost. Pozabi na prihodnost in živi vsak dan. Vsak dan nosi v sebi večnost.

 

¬¬¬

»Pred dva tisoč leti so v daljni deželi človeka, ki je verjel v sanje, vrgli v vodnjak in prodali za sužnja,« je rekel starec. »Kupili so ga naši trgovci in ga privedli v Egipt. Zato vemo, da zna tisti, ki verjame v sanje, sanje tudi razložiti.«

 

¬¬¬

Pogum je najpomembnejši dar tistega, ki išče Osebno legendo.

 

¬¬¬

Ne misli na tisto, kar zapuščaš. Če je to, kar si našel, narejeno iz čiste snovi, ne zgnije nikoli. Nekoč se boš k temu vrnil. Če pa je bilo samo bleščeč trenutek, kot eksplozija kakšne zvezde, tedaj tega ne najdeš, ko se vrneš. Toda kljub vsemu si videl bleščečo eksplozijo svetlobe. Tudi to ima svojo vrednost.

¬¬¬

»Zakaj moram poslušati svoje srce?« Ker je zaklad tam, kjer je srce.

 

¬¬¬

»Zakaj moram poslušati svoje srce?« Ker ga nikdar ne boš prepričal, naj obmolkne. Četudi se boš pretvarjal, da ne poslušaš, kaj ti govori, bo v prsih vedno ponavljalo tisto, kar misli o življenju in svetu.

 

¬¬¬

Mladenič je torej še naprej prisluškoval svojemu srcu. Spoznaval je njegove zvijače in muhe in naposled ga je sprejel takšnega, kakršno je bilo. Tedaj se mladenič ni več bal in si želel vrnitve, kajti nekega popoldneva mu je srce zaupalo, da je srečno. »Pa četudi se kdaj pa kdaj malce pritožujem,« je reklo. »Človeško srce sem in človeška srca so pač taka. Bojijo se uresničiti svoje največje sanje, ker mislijo, da jih niso vredna ali da jih sploh ne morejo doseči. Srca umiramo od strahu, če samo pomislimo na ljubezni, ki so za vedno odšle, na trenutke, ki bi lahko bili lepi, pa niso bili, na zaklade, ki bi lahko bili odkriti, pa so ostali pod peskom, zakopani za vedno. Kadar se kaj takega zgodi, strašno trpimo.«

 

¬¬¬

Strah pred trpljenjem je hujši kot trpljenje samo. Še nobeno srce ni nikdar trpelo, ko je iskalo svoje sanje, zakaj vsak trenutek iskanja je trenutek srečanja z večnostjo.

 

¬¬¬

Iskanje se zmeraj začne z začetniško srečo in konča s preizkušnjo osvajalca.

 

¬¬¬

 

¬¬¬

Kadar imamo pred seboj velike zaklade, tega nikdar ne doumemo. In veš, zakaj? Ker ljudje ne verjamejo v zaklade.

 

¬¬¬

Oči izžarevajo moč duše.

 

¬¬¬

Kdor živi svojo Osebno legendo, zna vse, kar mora znati. Samo ena stvar mu lahko prepreči, da se sanje ne izpolnijo: strah pred neuspehom.

 

¬¬¬

Temu pravimo ljubezen. Če ljubimo, se lahko spremenimo v katerikoli del stvarstva. Če ljubimo, nam ni treba razumeti dogodkov, kajti vse se dogaja v nas samih.

 

¬¬¬

Alkimija obstaja zato, da vsakdo išče svoj zaklad in ga najde in da si potem želi postati še boljši, kot je bil v prejšnjem življenju. Svinec bo igral svojo vlogo, dokler ga svet ne bo več potreboval. Šele tedaj se bo spremenil v zlato. To delajo alkimisti. Alkimisti dokazujejo, da se vse okrog nas izboljšuje, če se izboljšujemo sami.

 

¬¬¬

Kar se zgodi enkrat, se morda nikoli več ne ponovi – toda kar se zgodi dvakrat, se zagotovi zgodi tudi tretjič.

 

¬¬¬

 

¬¬¬

Vsakdo, kdorkoli že je in karkoli počne, igra najpomembnejšo vlogo v Zgodovini sveta.

 

¬¬¬

Nihče ne more imeti piramid na dvorišču, četudi vse svoje življenje zbira kamenje.

 

¬¬¬

Življenje je radodarno do tistega, ki živi Osebno legendo.