Članek
Konopljino olje v kozmetiki
Objavljeno Apr 17, 2018

Konopljina kozmetika oziroma uporaba konopljinega olja v kozmetiki se je v zadnjem času zelo razširila. Na spletu in v revijah so na voljo številni različni članki, ki pišejo o odličnosti izdelkov iz konoplje. Na srečo se je konoplja dokončno znebila stigme, ki jo je povezovala z bolj  “zloveščo” sorodnico, ki vsebuje psihoaktivne snovi. V današnjem članku bomo pisali o blagodejnih učinkih konopljinega olja na kožo.

Konopljino olje in njegova sestava

Konopljino olje pridobivajo s hladnim stiskanjem semen iz industrijske konoplje. Pohvali se lahko s tem, da vsebuje kar 80 % esencialnih maščobnih kislin. To so maščobne kisline, ki jih telo potrebuje, ne more pa jih proizvesti samo. Omega-3 in omega-6 maščobne kisline so v konopljinem olju v razmerju 3:1, kar je za človeka najbolj ugodno razmerje. Poleg tega konopljino olje vsebuje kar 8 različnih aminokslin, bogato pa je tudi z vitamini iz skupine B, vitaminom E in drugimi vitamini.

Konopljino olje ima zares edinstveno sestavo, poleg maščob in beljakovin pa vsebuje še ogljikove hidrate ter različne vlaknine. Telo ščiti pred različnimi imunskimi boleznimi, blagodejno vpliva na srce in ožilje, zdravi kožne bolezni, pa tudi diabetes, artritis in kronično vnetje mehurja.

Blagodejni učinki konopljinega olja na kožo

Konopljino olje oziroma konopljina kozmetika se izvrstno izkažeta pri lajšanju težav s suho, razpokano in luskasto kožo. Prav tako igra olje pomembno vlogo pri zaščiti in preprečevanju izgube vlage v koži, poleg tega pa pospešuje tudi regeneracijo celic. Olje kožo izdatno naolji, zmehča in pomiri, poleg tega pa obnovi tudi medcelične lipide, kar zmanjša obseg luskaste kože. Prav tako so z raziskavami ugotovili, da konopljino olje pomaga tudi pri vnetju kože. Zato ga lahko uporabljamo pri lajšanju simptomov luščenja in rdečice.

6 prednosti konopljinega olja v kozmetiki

  • Konopljino olje pomladi utrujeno in suho kožo.

  • Naravno vlažilno sredstvo - koži zagotavlja vso potrebno vlago.

  • Ne maši por, zato je kot nalašč za mastno kožo.

  • Pomirja razdraženo kožo.

  • Zmanjšuje videc drobnih črtic in gubic.

  • Primerno je za vse tipe kože.

Konopljino olje zato uporabljajo tudi v kozmetični industriji. Dodajajo ga losjonom, kremam, šamponom in balzamom, najdemo pa ga tudi v kremah za sončenje ter balzamih za ustnice.

Želite preizkusiti kozmetiko s konopljinim oljem tudi vi? Kliknite na povezavo in si oglejte številne izdelke. Prepričani smo, da boste našli pravega zase.