Članek
APOD ukrade srebro, a potrebuje še...
Objavljeno Jun 30, 2019

APOD Technologies, Estonsko podjetje, ki mi že 5 mesecev dolguje 110 srebrnih palic, denarja pa ne želi vrniti. Ki mu je banka v Litvi (Paysera) zavrnila sodelovanje 22.5.2019. Na osnovi pregleda Urada za pranje denarja v Litvi in tudi na osnovi neporavnavanja svojih obveznosti. Na željo direktorja g.G.Mrgoleta je bil denar prenakazan v hranilnico Lon d.d., ki jo vodi g.dr.Jaka Vadnjal. - na račun predstavništva AIRPOD v Sloveniji.

Torej ta APOD Technologies iz Estonije, ki ima vse zaposlene Slovence ima sedaj tudi račun (prestavništva) v Sloveniji. Podjetje je usodno povezano s Studiem Moderna, ki se že dve leti ukvarja s tehnologijo sedežev v letalski in avtomobilski industriji (https://izvozniki.finance.si/8855752,https://izvozniki.finance.si/8853595). To je dolgoročni projekt. Kjer pa ni pomembno, če pri tem ukradejo še vsaj (ker nisem edini, ki jim je nasedel!) 57.200 EUR denarja nič hudega slutečim strankam. Slednje skupaj z odvetnikom g.Logarjem itak držijo zelo na kratko, pod grožnjo finančnega uničenja ljudi in družin. Na podlagi tožb o obrekovanju – ko posameznik pove javno kaj so mu vzeli. Pomagajo tudi vse ostale inštitucije države. 

Mafijski odvetnik g.Samo Logar pa bi iz denarja zasluženega v teh tožbah strankam nato odvzel vso njihovo terjatev. In če bi bilo še kaj čez tudi tisto. Ogoljufani ljudje nato skozi ta odličen pravni sistem države Slovenije, samo zato, ker so javno povedali, da so ogoljufani, poklonijo svojo terjatev goljufom. Samo g.Sama Logarja najdite. In če še po tem ne boste tiho, lahko vzamejo še več, Vse, in na koncu - Vam še kri izpijejo!

Torej APOD Technologies je v Juniju sklenil pogodbo z g.Juliusom Csurgo izAntevortaCapitalPartners Ltd. 

G.G.Mrgole, ga.Tina Osojnik in ostali zaposleni v vodilnem teamu APOD-a (ki je ta vodilni team umaknil iz domače strani), so brez formalnega znanja, znanja in izkušenj na tem področju in finančnega znanja in referenc. Kako so prišli do teh ljudi?

APOD Technologies ou. pripravlja IPO - initial public offering za investitorje (https://air-pod.io/pre-ipo/; OTCQB borza je že umaknjena iz domače strani?!). V paketu naj bi se pojavili na CSE (The CanadianStock Exchange), FrankfurterBoerse in OTCQB. Na treh borzah v Kanadi, ZRN in ZDA. Razkritja in tudi pričakovana stopnja predstavitve na njih je izjemno visoka. Dosti višja od stanja ki ga uveljavlja to podjetje prav s to tožbo. Podjetju najbrž ne bo v ponos, da prejema denar, ki ga nato porablja ali nakazuje nekomu drugemu. Namesto, da ga vrne strankam ali izpolni dogovor po računu/pogodbi. Uprave teh borz in pravila na njih tega prav gotovo ne bodo tolerirale.

Zato uporablja podjetje svetovalca AntevortaCapitalPartners Ltd. s pisarnami v Torontu, Londonu, Amsterdamu, Zurichu in Hong Kongu, ter sedežem/i na BVI (British Virgin Islands), Kajmanskih otokih in Hamiltonu na Bermudih. Zastopa ga g.Julius Czurgo. Podjetje, ki nima navedenih niti glavnih vodij podjetja ali upravnega odbora (podobno kot APOD Technologies sam)

Podjetje bo moralo dosti bolj pogosto obveščat vlagatelje, tudi o povezavah z g.Sandijem Češkom, ki kot kaže stoji za vsem tem, kot pomembno povezano osebo in tudi drugih partnerjih. Npr. Velika aktivnost g.Češka v poslih povezanih z sedeži in letalsko in avtomobilsko industrijo, že pred dvemi leti – tudi oxfam sedeži, opisana na začetku.

Podjetje bo moralo tudi objavljat trimesečne poslovne rezultate in podrobna poročila o poslovanju. Stopnja varnosti denarja vlagateljev je izredno visoka in takšnih tožb si podjetje s kotacijo na navedenih borzah ne bo moglo privoščit.