Članek
DARILO ZA PLANET
Objavljeno Jun 29, 2017

 

V sklopu ekološke akcije DARILO ZA PLANET vse prispevke objavljam na strani Publish Wall z istim imenom.

http://www.publishwall.si/darilo.za.planet

Postopoma bodo objavljen vsi opisi mojih knjig (dokončanih in v pisanju ali izdelavi) in predavanj ter tudi drugih člankov v zvezi s tem. Poleg teh bo tam zapisan še kakšen vtis in izkušnja iz praktičnega poskusa "reševanja planeta". Preletite in preberite si še druge objave v zvezi s tem projektom, ki ste jih morebiti sproti zgrešili...

V A B I L O

Vsi, ki vam je kaj mar za katastrofalno ekološko situacijo Zemlje, in ste bolj kot le v svoj vrtiček pripravljeni pogledati in raziskovati naokrog, ste povabljeni k sodelovanju na tej PW strani.

Moja želja za objavo prispevkov je avtentičnost in avtorstvo zapisov, lastno razmišljanje in točna objava pomembnih virov informacij. Informacije naj bodo preverjene ter podane brez uporabe populističnih novinarskih pretiravanj.

Ustvarimo lahko skupino, delovne grupe, ki bodo prerasle v gibanje, sposobno pritisniti na politiko, da ji bo mar še kaj drugega kot lastno "gospodarstvo" in ohranjevanje ter regeneracija lastnih bančnih računov... Povabljeni ste tudi k spremljanju, sodelovanju ali lastnem organiziranju opozajanja, osveščanja ter posredovanja informacij in znanja o globalnih okoljskih problemih, ki jih po malem povečujemo vsi in brez njihove rešitve tudi ni rešitve za našo ekološko solato...

D A R I L O   ZA   P L A N E T

 

je ekološko – socialna kampanja za osveščanje o pomanjkljivem in nezadostnem lokalnem delovanju in reševanju posameznih ločenih problemov, brez povezovanja in razmišljanja o posledicah v širšem in celo v globalnem okolju. Je miren protest proti uničevanju narave z rešitvami za njeno ohranjanje.

 

Darilo za planet je (trenutno) vsebina naslednjih knjig in predavanj:

 

Kaj po demokraciji?

Knjiga o iskanju osnovnih načel človekovega življenja na Zemlji ponuja povezane rešitve na tehničnem in administrativnem nivoju za preprečevanje ropanja naravnih bogastev planeta, uničevanja narave in izkoriščanja nemočnih družbenih skupin ter drugih življenjskih vrst. (E-knjiga, prevedeno v angleščino)

 

Darilo za Gajo

Zgodba o začetkih ustvarjalnega, neizkoriščevalskega in samooskrbnega življenja ter izobraževanja mlade generacije, ki s svojo energijo poskuša sprejete zamisli o novih načelih varovanja narave in nemočnih skupin nadgraditi, jih pretvoriti v življenje in jih povezati s sistemom, ki deluje izrazito v nasprotju s tem… (E-knjiga)

 

 Pravica do sonca

Knjiga opisuje novo kompleksno osnovno načelo človekovega življenja na Zemlji in potrebo po naravni sončni svetlobi nezastrtega neba zaradi možnosti pridelave nezastrupljene naravne hrane, proizvodnje čiste solarne energije ter ohranjanja in obnavljanja naravnega biološkega in duhovnega življenja na Zemlji… (predavanje, knjiga v nastajanju)

 

Metan (Etično poslovanje in globalna ekološka katastrofa)

Knjižica o nevarnosti globalne ekološke katastrofe zaradi uhajanja velikih količin arktičnega metana izpod talečih se plasti kopnega in podmorskega permafrosta… (predavanje, knjiga v nastajanju)

 

Gensko spremenjena hrana

Predavanje o zgodovini, načinih, namenih ter nevarnostih in goljufijah pridelave hrane z modernim industrijskim kmetijstvom.

 

Kemične sledi na nebu

Predavanje o izgovorih, skrivanju in dejanskih namenih pršenja kemikalij iz vojaških in potniških letal. Posledice za naravo in kmetijstvo (in za ljudi) so katastrofalne.

 

Umazana stran transplantacij organov

Predavanje razkrije resnično medicinsko in "poslovno" ozadje te moderne človekoljubnosti, ki namesto pomoči težko poškodovanim in nemočnim ljudem stremi k njihovemu ubijanju…

 

 

KAJ LAHKO STORIŠ?

 

Seznani se z osnovnimi zamislimi enotnega uresničevanja načel in pravil brez kršitev in izogibanja, nad ohlapnimi zakoni in samovoljnimi odločitvami, ki omogočajo in podpirajo ropanje in uničevanje.

Vzemi si čas za natančnejše branje in raziskavo lastnih virov.

 

Spremljaj, pridruži se, raziskuj naprej ter razvijaj in razlagaj nova združljiva načela.

 

Deluj med prijatelji in vrstniki za pravice narave, za življenje človeka in skupnosti od svojih virov in za skrb za njihovo ohranitev in regeneracijo.

 

Poveži (se) s skupinami in organizacijami, ki bi zmogle in morale delovati v teh smereh.

 

Organiziraj predavanja in se vključi sam(a), sodeluj in organiziraj skupine, ki bodo delovale in živele po sprejetih načelih in omejitvah za vse enako.

 

Darilo planetu boš tako postal(a) ti sam(a).

 

Milan Malej (2017)                          trg.semena.sonca@gmail.com

PJ

Financiranje posojilo denarja za rešitev finančne težave (borut.martin@gmail.com) zdravo Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 51,000 €. Objavim to sporočilo, ker je naredil dobro in želim, da se boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: borut.martin@gmail.com