Članek
ROBERTO SOLIME - FITOTERAPEVT NOVEGA TISOČLETJA
Objavljeno Jul 30, 2015

Roberto Solime, vrhunski fitoterapevt in fitokozmetolog, že od leta 1975 raziskuje, razvija in oblikuje vrhunske naravne izdelke, prehranska dopolnila in naravno kozmetiko v svojem podjetju Solime. Leta 1998 mu je za dosežke, v dobro ljudi, izročil priznanje tudi papež Janez Pavel II.

 
							   

Kot predavatelj je pogosto vabljen na konference po Italiji in tujini, sodeluje in predava po univerzah, bolnišnicah, na javnih in privatnih inštitucijah. Je avtor številnih publikacij in knjig, pogosto ga vabijo kot gosta v televizijske oddaje.

Pri svojem delu stalno ohranja tradicijo in jo plemeniti z inovativnimi rešitvami. V podjetju Solime so razvili zelo veliko tehničnih rešitev, ki so njihova ekskluzivna tehnologija. Rastline sušijo s posebnim hladnim postopkom kroženja zraka na temperaturah, ki ne presegajo 29 stopinj. Hkrati izločijo njihovo organsko tekočino, ki jo takoj uporabijo naprej v izdelkih. Uporabljajo tudi ultrazvočne ekstraktorje in kondenzatorje za proizvodnjo rastlinskih izvlečkov in inovativne, posebne naprave za proizvodnjo eteričnih olj in absolutov. V bližnji preteklosti so del proizvodnje preselili pod piramido.

V naboru izdelkov ima preko 100 različnih izvlečkov zdravilnih rastlin, Bachove cvetne esence, droge, čajne mešanice, stisnjenke, kapsule, etrična olja, kozmetiko za telo, lase, naravne barve, repelente, probiotike, organski silicij, olja, vrhunske kreme s kolostrumom in eteričnimi olji in še mnoge druge.

Veliko surovin izvira iz njihovega posestva v Borgo Mont del Gesso, v vasi, ki obstaja že iz leta 1000. Tam imajo 33 hektarov obdelovalnih površin, travnikov in gozdov, ki so vir samoraslih rastlin, veliko rastlin pa tudi sami pridelajo.

Več o Robertu Solimeju in njegovem delu si lahko preberete v intervjuju na povezavi http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=841.

Med v vesolju :-o https://youtu.be/Say3pUbllSA

DANES Svetovni dan čebel