Članek
Seks, videoposnetek in laži – pogled Zvoneta Krušiča
Objavljeno Nov 27, 2014

O seksualnem škandalu dveh mariborskih šolnikov je bilo res že ogromno povedanega, zato nebi želel  moralizirati in dodatno obsojati akterjev,ker vem, da tudi sam nisem v življenju ravnal vedno brez napak in brezmadežno. Če je res, da smo odrasli, tudi učitelji, samo ljudje,  kot je na šokanten način pokazal ta primer, mi ni jasno, zakaj tako radi igramo nedotakljive avtoritete na piedestalu.

Razkorak med ideali in resničnostjo se je v tem primeru končal katastrofalno za dostojanstvo in intergriteto obeh šolnikov. Zanju osebno bi bilo vsekakor bolje, da zadeva ostane še naprej skrita. Sam pa vidim tej zadevi etičen problem v odnosu odraslih do otrok in, ne morem si kaj, tudi veliko sprenevedanja in dvojne morale. Že to, da se najprej posnetek javno razgali na svetovnem spletu in ga kasneje pograbijo prav vsi slovenski mediji, gleda ga cel svet, potem pa se najdejo moralizatorji, ki posegajo v svobodo govora do te mere, da skušajo celo na FB prepovedati diskusijo o tem šokantnem dogodku z vložki, kot: »saj to je samo seks«, »zakaj se tako zanimate za življenja drugih ljudi?«, »brigajte se zase«, »nehajte obsojati«, »vsi smo pod kožo krvavi« itd. In hočejo celo direktno prekiniti pogovore, ki nimajo nobene zveze z njimi osebno.

Tudi jaz čutim, kot mnogi, do obeh akterjev sočutje, mislim, da je bila to prekruta šola za oba in ne privoščim jima izgube osebnega dostojanstva, ki se jima je zgodilo dobesedno v vesoljnih razsežnostih. Primer se mi pa zdi veliko preveč poučen, da bi zdaj o njem kar molčali. Beri dalje

@Rak: besedna zveza "medijski umor" je s tem dogodkom dobila novo razsežnost. Močno upam, da se bomo vendar ovedli glede tega, kje so meje dopustnega...

Je današnji samomor enega od akterjev te "afere" "poštena" cena za spolni "greh" v službenem času? Le kako bo odslej živel tisti osebek, ki je to dejanje posnel in javno objavil na spletu. Morda se bo pa celo s tem hvalil v nedorasli družbi v bodoče. Ljudje, zamislite si, kam lahko pripelje tako ravnanje.