Članek
Mesarska oprema
Objavljeno Oct 22, 2018

Mesarska oprema

Prepričan sem, da se tudi tukaj najde nakaj domačih strokovnjakov, ki se spoznajo na mesarsko opremo. Ne živimo ravno na kmetiji, smo v manjši hiši in si po kar nekaj letih želimo spet imeti domače koline. Sam postopek kolin, od reje prašiča, do zakola mi dokaj jasen, bi se pa radi malo "posodobili" na področju mesarske opreme.

Veliko je namreč takšnih stvari, ki ti izredno olajšajo delo, vendar pa niso "nujno" potrebne. Zanima me predvsem kako vi gledate na takšne artikle. Da bo vse skupaj lažje, bom poslal tudi nakaj povezav, da bomo vedeli o kateri mesarski opremi govorimo.

Prva stvar, brez katere praktično na kolinah ne gre in jo potrebujem je mesarska sekira. Na izbiri imamo tako mesarsko sekiro z lesenim ročajem in mesarsko sekiro s pvc ročajem. Imate kakšne uporabne nasvete ketera je boljša. Med samim opisom izdelkov ne najdem veliko informacij, ki bi mi prišle v upoštev, zato se že pri tej stvari nekako obračam na vas.

Nisem čisto prepričan, zakaj bi izdelovali mesarske sekire s pvc ročaji, če to nima kakšne bistvene prednosti. Najverjetneje se sekira hitreje in bolje očisti kakor klaična mesarska sekira, ki ima lesen ročaj. Kakšna druga prednost?

Če nadaljujem naprej, bi pri svoji posodobitvi potreboval še nekaj nasvetov. Med stroji za mletje mesa je kar nekaj različnih modelov, ki se med seboj razlikujejo predvsem od količine mesa, ki jih lahko zmlejejo na uro. Zanima me predvsem to, če je kakšna razlika v kvaliteti. Se splača mogoče odšteti kakšen evro več ali je najbolje, da izberem tistega, ki je najcenejši. Hitrost samega delovanja mi ni pomembna.

Naslednja stvar, ki so vsekakor potrebujemo je ročna žaga za kosti. Tukaj mislim, da ne bo nebenih težav z izbiro :).

Potrebujem še nekaj več stvari, ampak o tem napišem več kasneje, ko raziščem do konca in "popišem" obstoječe stvari, ki jih imamo (če jih najdem).

Hvala za pomoč!

Hvala za vaš komentar. V kolikor bo možno naredim še kakšen članek na to tematiko!