Članek
Katarina Žarki, vsekakor te podpiram!
Objavljeno Feb 11, 2014

Katarina, prebral sem tvojo "obrazložitev", zakaj si onemogočila komentiranje tvojih stališč.

Malce sem v načelnem dvomu, ali se je za kaj takega sploh treba komu "opravičevati". Moje stališče je, da je splet z možnostjo komentiranja, lajkanja in unlajkanja v veliki meri zavozil.

Le zakaj, hudiča, je treba vse na naši kugli komentirati. Če  sem ciničen, ali bomo v kratkem komentirali celo dejstvo, da ima teden 7 dni?

Kaj res tako slabo pišemo, da se moramo potem poniževati z razlaganjem, interpretiranjem, celo opravičevanjem? Če ne maram nogometnega kluba Maribor (sem si izmislil), ga pač ne maram. Če ne maram  kač, jih pač ne maram. In če ne maram preveč emancipiranih žensk (tega pa si NISEM izmislil), jih pač ne maram!

Le zakaj bi moral razloge za "nemaranje" razlagati občestvu in dodatno trošiti svojo energijo in svoj čas? Sam mar na zaslišanju na policijski upravi, kjer moram vsako izrečeno besedo razložiti kriminalistom? Ne, sem na spletu, kjer sam določam, komu bom repliciral. In če bom komu sploh repliciral...

Je Napoleon, ko se je odločil napasti Rusijo, to razlagal Francozom 6 mesecev, repliciral do nezavesti in poskušal v svojo  odločitev prepričati zadnjega francoskega kmeta? Seveda ni!

Tako da (odločni) pisci, če se vam zdi prav, kenslajte komentarje in komentatorje! Bo splet pač malo drugačen od tistega, ki so si ga zamislili nekateri drugi.

Na spletu obstaja pravzaprav samo ena res dobra, uporabna beseda: OBVOZ!

.