Članek
Mestna Knjižnica Piran - Andreja P. Jezernik
Objavljeno Apr 30, 2018

Piran, 4.5.2018

V petek, 4.5. ob 17.00 uri bodo v Mestni Knjižnici Piran odprli razstavo makrofotografij Andreje P. Jezernik pod naslovom "Svetovi v kapljicah," Razstava bo odprta do konca meseca maja.


							 


							 

Moja strast do fotografije je dolgo spala – potem pa me je makrofotografija poiskala kar sama, ko sem začela fotografirati nakit in ostale okrasne izdelke, ki jih izdelujem, kadar ne lektoriram ali urejam knjig. Všeč mi je bilo, da so se na fotografiji videle tudi tekstura in podrobnosti, ki jih zlahka spregledaš, če neki predmet opazuješ od daleč. Nato je bilo treba samo še zamenjati predmet opazovanja in od takrat me na jutranjih sprehodih vedno spremlja tudi aparat, s katerim lahko zabeležim majhne lepote, ki jih v obilju skriva okolica, kjer živim.

Serija fotografij Svetovi v kapljicah je nastajala v jutrih, ko je bila trava polna rose, pa tudi v tistih po dežju, ko kapljic prav tako ni manjkalo. Navdušilo me je, kaj vse lahko v sebi skrivajo tako drobne kroglice vode, če se le skloniš dovolj nizko in se vanje ozreš s prave strani.                                                                                                                                    

RAZSTAVE: Caffe Galeria Piran 2017, Fotomonat Oktober Judenburg 2017, Knjižnica Vojnik 2017, Knjižnica Šentjur 2018

Spletne strani: V iskalnik Google vpišete Andreja P. Jezernik...

Besediščnica

Sofikleja

Etsy

FB

Kontakt: Andreja P. Jezernik  Mobi: 041 861 313  e-mail: andreja.jezernik@gmail.com