Članek
Pokal Frater 2017 - 2.del - nadaljevanka
Objavljeno Feb 12, 2017

Piran, 11.02.2017

Zanimivo je bilo danes zjutraj poslušati vidnega člana naše ekipe, kako prisrčno znancem razlaga nastanek logotipa sekcije Georgios Deep Sea Fishing Team. Ves v zanosu, vprašan je namreč bil ali tudi on tekmuje, je povedal, da bo borba za pokal trda in neizprosna in da računa na visoko uvrstitev. Potem pa je še dodal, da imamo v logotipu atribute, ki zagotavljajo visoko zmagovalno moralo in psihološko stabilnost tekmovalcev naše ekipe ( še dobro da nas nasprotniki ne spremljajo na internetu). 

  Slika 1

Riba v logotipu: angleško ime:: Margaret's dragonet; slovensko ime: Marjetin zmajček; Latinsko ime: Callionymus margaretae. Odkrita in sistemizirana: Carpenter, K.E., F. Krupp, D.A. Jones and U. Zajonz, 1997. FAO species identification field guide for fishery purposes. Living marine resources of Kuwait, eastern Saudi Arabia, Bahrain, Qatar, and the United Arab Emirates. FAO, Rome. 293 p.

Povzetek: Naše društvo Georgios Piran ima v logu Sv.Jurija in zmaja ( riba Marjetin zmajček ), ki ga je Jurij ugonobil, da bi rešil Marjetico.

Sedaj pa nazaj k pripravam na tekmovanje!

Od same odločitve, da sodelujemo na ribiškem tekmovanju, smo članom sekcije omogočili poglobljeno izobraževanje o temah poveznih z ribolovom in ribištvom. Za bazično izobraževalno podlago smo tako izbrali naslednjo literaturo:

   

Slika 2, 3, in 4

Zgolj slučajno je vsa povezana z našim prijateljem Borisom Bulićem!

Dogovorili smo se, da si bazično gradivo razdelimo in si potem na izobraževalnih večerih, na sprehodih ob obali piranskega zaliva, izmenjamo pridobljeno znanje. Seveda smo se poglobili tudi v razpisno dokumentacijo Pokala Frater 2017. Najhitreje smo vsi dojeli tisti del, ki opisuje merjenje in točkovanje ulova (glej Sliko 5). Vsi v ekipi smo si bili takoj enotni, da bomo organizatorju predlagali, da meritve ulova dela tudi v hipotetični varianti, da Evropski parlament sprejme naš predlog popravka Zaščitnih mer navzgor za 20%, in objavi tudi neuradne hipotetične rezultate tekmovanja.

Slika 5

Danes, proti večeru, imamo dogovorjeno prvo srečanje z zunanjim svetovalcem za podroćje ribolova ( D.L. iz Pirana ). Računamo, da nam bo sodelovanje z njim olajšalo pripravo potrebnih navez. Prosili ga bomo tudi za kakšen nasvet. Predvsem nas zanima naslednje vprašanje: " Kako dvigniti v čoln ulov, ki je naprimer daljši kot plovilo samo?"

Vsi člani sekcije smo namreč prebrali Hemingwayev roman "Starec in morje" (Slika 6).

Slika 6

Do začetka ribiškega tekmovanja sta preostala le še dva dneva. Le še trikrat spimo, potem pa prihaja trenutek resnice....

O prvem tekmovanju Pokal Frater 2014 je Janez Mužič zapisal : Patri niso ujeli nobenega fratra

O drugem tekmovanju Pokal Frater 2015 smo na naši spletni strani zapisali: 2. Pokal Frater 2015,

Prejšnji prispevek: Pokal Frater 2017 - 1.del

Se nadaljuje... Pokal Frater 2017 - 3.del