Članek
Kako obdariti in ne zapraviti celega bogastva?
Objavljeno Nov 24, 2017

Pred nami je mesec december, mesec veselja, lučk,kuhančka in mesec v katerem nas obiščejo kar trije dobri možje.

Obdarovanja se kar vrstijo. 

Kaj pa tebi sploh pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je lep obred s katerim sporočaš svojo ljubezen, spoštovanje, igrivost do obdarovane osebe.

Si tudi ti ena izmed tistih, ki sramežljivo sprejme darilo z besedami: "pa saj ne bi bilo potrebno."

Tako kot darilo pravilno podariš, ga tudi pravilno sprejmi. Namen darila je, da obdarovanca nasmejiš, razveseliš, presenetiš s svojo izvirnostjo. Nikoli ne pozabi, da obdarovanec bo mogoče pozabil, kaj si mu kupila, nikoli pa ne bo pozabil, kako se je počutil ob tebi, ko si mu dala darilo.

Kaj pa finance?

Te zvija v želodcu in ponoči ne spiš, ker te je strah, da ne boš imela dovolj sredstev za vsa darila. Hodiš iz trgovine do trgovine in si ogleduješ ponudbo. Poslušaš sodelavce kaj sve bodo kupili. Ti pa odlašaš in odlašaš in kupiš v zadnjem trenutku, samo, da nekaj kupiš. In potem te popode slaba vest, ker veš, da si zapravla veliko več, kot si dejansko lahko privoščiš.

In kaj ti priporočam, da ne zapraviš celega bogastva za nakup daril?

Prav bi bilo, da bi si že v začetku leta naredila načrt obdarovanja in določila znesek, ki ga boš namenila za darila. In če tega nisi naredila, ne imeti slabega občutka, da ne boš mogla lepo obdariti svojih najbljižjih. Zelo pomembno pa je, da si sedaj določiš znesek za vsa darila, ki jih boš kupila v mesecu decembru. Naredi si tudi poimenski seznam vseh obdarovancev.

Malo poguglaj in si poišči ideje za darila, katere lahko sama narediš doma na jedilni mizi. Če znaš kvačkati ali sivati lahko narediš lepo kapo, šal, rokavičke. Iz ostankov blaga lahko zašiješ preproste igrače. Idej je veliko. Samo začni pravočasno, da ti ne bo zmanjkalo časa.  To darilo ima veliko večjo vrednost, ima tvoje sporočilo in tvoj podpis.

In nikoli ne pozabi. Ne prekorači zneska, katerega si namenila za darila. S tem boš tudi sebi dokazala, da si  sposobna držati zastavljenih ciljev. 

V  mesecu januarju te nebo bolela glava zaradi nespametnih nakupov daril.

Veliko veselja, radosti ob izbiri daril.

Če se potrebuješ kak nasvet, kako speljati finance pa me le pokliči na 051 696 377.