Članek
Se je Luka Mesec nažrl norih gob?!
Objavljeno Mar 25, 2016

Mesecu se povsod prikazuje Janša ali skrajna desnica kot vir vsega zla - Seveda ga niti najmanj ne moti, da je sam skrajni levičar.

Levičarski dominantni mediji so iznenada začeli oživljati propadlega politika Luko Meseca. Njegov zaton je bil tako hud, da smo že mislili, da se je iz Slovenije izselil v kakšno obljubljeno deželo – v Venezuelo ali Sirijo. Žal se to ni zgodilo. Od sredine marca nas Mesec spet razveseljuje s svojimi lunatičnimi izjavami in skače iz vsakega medijskega vogala. Najprej se je pojavil v lunatičnem intervjuju vDnevnikovem Objektivu. Temu je sledil nastop v Studiu City, ki je že dolgo Meščeva piarovska izpostava na RTV Slovenija. Kot na ukaz so se vsule hvalnice tudi drugod: Tomaž Mastnak je v Dnevniku pohvalil Meščev intervju. Mladininnovinar Borut Mekina je z njim organiziral javni pogovor s še bolj lunatičnim naslovom Luka Mesec kot predsednik vlade. Temu je sledila še velika hvalnica ZL v Mladini in obramba te stranke v Delu ob razpadu njene ljubljanske svetniške skupine.

Prej smo njegove nesmiselne izjave lahko pripisali dejstvu, da preveč kadi travo, za katere legalizacijo si prizadeva, v novi medijski ofenzivi pa bolj spominja na nekoga, ki se je nažrl norih gob. To smo lahko videli iz njegove izjave v intervjuju za Dnevnikov Objektiv, češ da Sloveniji ne vlada Cerar, pač pa Janša. Podobno je ponovil v pogovoru z Mekino. S trditvijo, da Sloveniji vlada Janša, najbolj spominja na lik Foxa Mulderja v zadnji sezoni Dosjejev X, ki se mu pod vplivom norih gob v halucinacijah prikazuje marsikaj. V intervjuju za Objektiv smo sicer videli, da je Mesec prepričan, da je trendovski in velika »faca«, čeprav očitno živi v čungalunga svetu. To je pokazal s »poznavalskim« komentiranjem domačega političnega dogajanja s TV-nadaljevankami. Za domnevno zombijevstvo Cerarjeve vlade je obtožil kar desnico, čeprav Mesec s svojo politiko že dolgo spominja na zombije iz nadaljevanke Živi mrtveci (The Walking Dead).

Beri dalje...