Članek
Spomenka Hribar je razdiralka Slovenije in Kučanov vojak
Objavljeno Feb 12, 2016

Hribarjeva je vedno v prvih bojnih vrstah, ko je treba rušiti demokratično izvoljeno oblast, ki ni po volji Kučanu – od Demosove do Janševe vlade.

Ob petindvajsetletnici samostojne države se je zagnala mogočna medijska mašinerija, ki potvarja zgodovino pred našimi očmi. Pitajo nas s pravljicami za lahko noč, v katerih največje negativce v samostojni državi prodajajo kot junake slovenske državnosti. Mednje spada Spomenka Hribar, kar ne preseneča, saj gre za »ženskega« Franceta Bučarja. Bučar je kot eden ključnih Demosovih politikov z zastavo lastnega trupla preprečil lustracijo, Hribarjeva pa že četrt stoletja preprečuje spravo in razdvaja Slovence. Z blokado lustracije in sprave sta Bučar in Hribarjeva vsak na svojem »področju« zagotovila obstoj in kontinuiteto Kučanovega klana.

Razen v lažni spraviteljski vlogi se Hribarjeva javnosti rada prodaja kot velika moralna avtoriteta, ko vije roke nad amoralnostjo, ki razžira Slovenijo. Še ena velika laž. Dejansko Hribarjeva s svojo amoralnostjo že od začetka tranzicije uničuje nacionalno bit. Takoj po padcu komunizma je kot poslanka z rdečim direktorjem Aleksandrom Lovcem iz Primexa vložila predlog spornega zakona o igralništvu. V bistvu je nastopala kot lobistka za Hit, ki ga poznamo iz ene največjih afer divjega lastninjenja družbenega premoženja. Med skrajnje amoralna dejanja Hribarjeve spada tudi njeno sodelovanje pri sprejetju škandaloznega zakona o privilegirani upokojitvi poslancev leta 1992, ki ji je omogočil predčasno upokojitev pri zgolj 51. letih starosti. Na amoralnost je opozorilo celo ustavno sodišče, ki je ta zakon razveljavilo kot nepravičen in protiustaven!

Beri dalje...