Članek
Miro Cerar je politično truplo
Objavljeno Jan 29, 2016

Z vsako novo vladno afero je premier Cerar vedno znova razkrinkan kot nemoralnež, ki nastopa v vlogi poceni TV-pridigarja, vendar se z vsemi štirimi oklepa stolčka in pljuva po vseh.

V skrajnji sili zaigra celo klovna. Ko njega in njegove ministre zasačijo s prsti v marmeladi, kar naprej opleta z lažno moralo. Dejansko od Cerarja ni bilo nikoli nič, razen afer, s katerimi je začel takoj po volitvah. Mramor je bil že lani vpleten v afero honorarji in je že pred sedanjo afero veljal za enega najbolj umazanih ministrov v vladi. Cerar pa mu kakopak še vedno popolnoma zaupa. Ker je edina morala za Cerarja, da ostane na oblasti ne glede na vse. Zato je vse nadrl, da mu vlade res nihče ne bo rušil!

Cerarjeva vlada je tako aferaška, da so mnogi že pozabili, da je Cerar zmagal, ker je obljubil »moralno reformo« slovenske politike. Ni imel nobenega političnega ali ekonomskega programa, temveč je velikopotezno napovedal moralno prenovo Slovenije. Pod njegovo vlado smo kvečjemu doživeli aferaško reformo Slovenije. Kljub temu je Cerar prejšnji teden pridigal o morali in se hvalil, da njegova vlada odlično dela?! Kaj pa? Afere? V resnici krade tuje reforme in si jih prisvaja. Cerarjeva vlada namreč doslej ni izpeljala niti ene same reforme. Kraje v Bauhausu ali v Mercatorju so malenkost v primerjavi z intelektualno krajo: Cerar in Mramor sta v opoziciji goreče rušila ekonomske reforme Janševe vlade, po prevzemu oblasti pa sta jih takoj prisvojila (beri ukradla) in jih zdaj prodajata kot lastno zgodbo o uspehu. Bravo, nemoralnost brez primere!

Beri dalje...