Članek
Kučanove feministke nam perejo možgane
Objavljeno Dec 18, 2015

Na primeru pobude SDS o prepovedi nošenja burk in nikabov smo videli, da se v Sloveniji tudi vprašanje človekovih pravic žensk opredeljuje v odnosu do Milana Kučana in Janeza Janše.

Ko gre za Kučana, smo priča cenzuri na ukaz, pri Janši pa napadu na ukaz. Dejstva niso pomembna, še manj pravice in njihove kršitve. Edino, kar šteje, je ideologija, vse drugo je nepomembno.

Ker je Janševa SDS predlagala prepoved nošenja burk in nikabov, se je v boj za naglavna pokrivala muslimank vmešala tudi Kučanova feministka Svetlana Slapšak. No, Slapšakova, ki se vse življenje goreče bori proti patriarhatu in za emancipacijo žensk, se po novem bori za »feredže«, tj. naglavno pokrivalo muslimank, čeprav še kako dobro ve, da je to zunanji znak moške nadvlade nad ženskami in zanikanje vsega, za kar se sama domnevno bori. Po drugi strani je ne moti Kučanova nadvlada nad ženskami in Slovenijo na splošno. Sicer bi se obregnila ob Kučanovo skrajnje seksistično izjavo, ko je Kučan predstavil svoj pogled na »pravo žensko« in poteptal pravice nekdanje novinarke POP TV Vere Ladžić, ki ji je svetoval, naj se raje poroči, namesto da se ukvarja z novinarstvom in njemu postavlja neprijetna vprašanja.

Po Slapšakovi razprava o človekovih pravicah muslimank ne sme postati resna tema, ker jo je odprl Janša. Ker je pobudo za razpravo o človekovih pravicah žensk dala desnica, je to za Slapšakovo že histerizacija. Slapšakova je pri svojih »izpeljavah« sledila preprostemu ideološkem ključu, ki je v Sloveniji recept za uspeh in medijsko odmevnost: Kučan ima očitno »pravico« do teptanja človekovih pravic žensk, medtem ko po Slapšakovi in drugih feministkah Janša nima pravice, da bi se boril za človekove pravice žensk. Zaradi take potuhe, ki jo je od medijsko vplivnih feministk deležen Kučan, ta še naprej ostaja bog in batina in celo velik borec za pravice žensk. V začetku letošnjega leta je bil povabljen kot častni gost na podelitev Slovenka leta 2014. Za svojo sramotno izjavo se ni nikoli opravičil. Niso ga napadle glavne urednice in novinarke, ki obvladujejo večino medijskega prostora – od Tjaše Slokar na POP TV, Katje Šeruga na Večeru, Simone Toplak na Financah, Ksenije Petrovčič Horvat na RTV Slovenija, Ranke Ivelja na Dnevniku do Mateje Babič na Delu ali Sabine Obolnar na Oni. Podobno kot Slapšakova so molčale tudi druge Kučanove dežurne feministke, ki takoj zaženejo vik in krik na vsako izjavo Janše ali SDS. In to celo takrat, ko se Janša zavzema za človekove pravice žensk?!

Beri dalje...