Članek
Luka Mesec je politični luzer 2015
Objavljeno Dec 10, 2015

Kot »dobre« tujce in vzor za Slovenijo je Meščeva ZL po ideološkem ključu prodajala tudi bankrotirano socialistično Venezuelo. Vendar je Mesec tudi tukaj stavil na napačnega »rdečega« konja. Minulo nedeljo je celo Venezuelce na parlamentarnih volitvah srečala pamet, saj so izvolili opozicijo in socializmu rekli odločni »ne« z dvotretjinsko večino in visoko volilno udeležbo.

V letošnjem letu se je Luka Mesec iz junaka spremenil v bedaka in največjega političnega luzerja. Konec lanskega leta ga je strankarsko glasilo Združene levice (ZL), Mladina, razglasilo za osebnost leta. Leto dni kasneje je Mesec v povsem drugačni poziciji, saj kljub vztrajnemu pranju možganov levičarskih dominantnih medijev izgublja na vseh frontah. Mesca je v začetku leta v nebo izstrelila tujina, zlasti zmaga ekstremistične Sirize v Grčiji, vendar ga je v drugi polovici leta ista tujina tudi potisnila proti dnu. Pokazalo se je namreč, da je več ali manj vse, kar podpira Mesec in njegova ZL, prevzeto iz tujine in v nasprotju z željami in mnenjem velike večine slovenskih državljanov.

Leto je Mesec začel na dvojnih krilih – populistične peticije Jožeta Mencingerja proti privatizaciji in vzponom ekstremistične Sirize na oblast v Grčiji. Oba pojava, na katerih je Mesec gradil svojo javno razpoznavnost, zaznamuje njegov povsem shizofreni odnos do tujcev, v obeh primerih na škodo slovenske države in nas davkoplačevalcev. Peticija proti privatizaciji je namreč ščuvala proti tujcem, da ti ne bi kupili slovenskih podjetij in bi ta ostala v krempljih slovenskih lobijev. Na drugi strani je ob podpori grške ekstremistične Sirize Sloveniji ponujal grški bankrot, »sestrski« Sirizi pa je hotel podariti naš denar in na škodo vseh nas zagovarjal delni odpis grških dolgov. Ko je v odgovor dobil jasen javnomnenjski »ne« slovenskih davkoplačevalcev, je skupaj z levičarsko falango popljuval sodržavljane kot nečloveške in nesolidarne.

Beri dalje...