Članek
Repetova hvalnica Kučanu je največji ponaredek zgodovine
Objavljeno Nov 05, 2015

Danes smo dobili največji ponaredek slovenske zgodovine po osamosvojitvi izpod peresa Kučanovega dvornega zgodovinarja Boža Repeta - Milan Kučan namreč ni zgolj prvi predsednik, kot mu v knjigi poje hvalnice Repe, temveč predvsem prvi in glavni krivec, da je Slovenija zaradi kučanokracije zombijevska država - O tem Repe seveda molči.

Repe je namreč že iz komunizma član Kučanovega klana. Je ustanovitveni član Foruma 21 (F 21). Je vstajniški »zombi« iz Dražgoš, ki je rušil Janševo vlado. Svoj boj v imenu Kučana zdaj nadaljuje še z biografijo svojega nekdanjega partijskega šefa in skrbi, da imamo v Sloveniji stalno vladavino Kučana in njegovega omrežja, to je kučanokracijo.

Da gre pri Repetovi knjigi za veliki ideološki projekt, je jasno iz delovanja mogočne propagandne mašinerije, ki je že mesece pred izidom na veliki zvon obešala Kučanovo biografijo. Piarovski takt je dalo seveda Delo z velikim intervjujem z Repetom v zadnji Sobotni prilogi, kjer je Kučana razglasil – ne boste verjeli! – za velikega osamosvojitelja, demokratizatorja, reformatorja, liberalca in celo iskalca konsenza.

A smo pravilno prebrali?! Da je Kučan veliki osamosvojitelj, je totalna laž, kar dokazuje tudi Kučanova velikokrat citirana javna izjava pred osamosvojitvijo: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Po Repetu je Kučan tudi veliki demokratizator. Še ena velika neresnica. Vsem je znano neštetokrat javno zapisano dejstvo, da je Kučan aprila 2004, ko je bila ogrožena oblast njegove politične opcije, na vrat na nos ustanovil F 21 in pred volitvami podprl takrat vladajočo LDS, samo da na oblast ne bi prišel Janša.

Toliko o velikem demokratu Kučanu, ki v demokraciji ne dopušča vladavino njemu ideološko nevšečne opcije. Repetove neresnice se samo stopnjujejo, saj je Kučana razglasil kar za velikega reformatorja. Repe kot eden od ustanovitvenih članov F 21 očitno ni prelistal niti zbornika od desetletnici Kučanovega foruma, saj bi že iz seznama posvetov F 21 lahko videl, da se je Kučan s svojimi protireformatorskimi prvoborci Mencingerjem, Tajnikarjem, Boletom, Ribnikarjem, Stanovnikom in številnimi drugimi z vsemi štirimi boril proti liberalnim reformam prve in druge Janševe vlade v letih 2004–2008 in v 2012–2013.

Človek se lahko samo valja po tleh od smeha ob Repetovi opredelitvi Kučana za liberalca. Liberalizem po kučanovsko seveda ni liberalen, saj pomeni predvsem njegovo podporo propadlim poličarkam Kresalovi in Bratuškovi. Po Repetu je Kučan celo človek konsenza. Seveda – Kučan pozna od partijskih časov naprej zgolj konsenz znotraj enakomislečih. Celo Pahor je razkril, da ga je Kučan kot prvi stric iz ozadja nenehno rušil, ker ni bilo vse po Kučanovo.

O Kučanovem rušenju Janše raje ne bomo izgubljali besed. To je torej veliki Kučanov konsenz po Repetu. V piarovskem intervjuju za Delo je Repe presegel samega sebe z izjavo, da je bil Kučan za to, da na transparenten način, ne prek tajkunske privatizacije, nastane sloj slovenskih kapitalistov. Očitno Repe kot član F 21 ne ve niti tega, da je Kučan avtor bankrotiranega nacionalnega interesa in da so Repetovi forumaški soborci znameniti tajkuni kot Bine Kordež, Herman Rigelnik, Tatjana Fink in Jože Mermal. Da ne pozabimo na najslavnejšega Kučanovega forumaša Stojana Petriča, ki je že v prvem valu privatizacije v 90. letih prišel do pomembnega lastniškega vpliva v sistemu Kolektor, preko katerega danes lastniško obvladuje Delo, ki skupaj z Repetom skrbi za lepo podobo šefa F 21, Kučana.

Repe s Kučanovo biografijo samo nadaljuje tisto, kar od osamosvojitve počnejo Kučanovi dominantni mediji: za Kučana dan za dnem ponarejajo in izkrivljajo realnost. Zdaj je Repe v življenjepisu za vse večne čase »zamrznil« neresnice, ki jih prodaja kot Resnico. Z veliko začetnico, saj gre za Repetov evangelij po Milanu Kučanu. Enako kot zgodovinar Repe so tudi Kučanovi novinarji aktivni revolucionarji.

Beri dalje...