Članek
Drugorazredni Slovenci, raus!
Objavljeno Oct 02, 2015

Danes levičarji svoje sovraštvo do lastnega prebivalstva in Slovenije skrivajo za lažno skrbjo za begunce - Vzpon medijske promocije sovraštva do Slovenije pod krinko lažne skrbi za tujce se je začel z Vojnovićevim romanom Čefurji raus.

Vsi dominantni mediji, levičarski ideologi in politiki so takrat svoje človekoljubje prodajali skozi optiko »čefuroljubja«, zdaj pa se pretvarjajo, da so »beguncoljubi«. Za »čefuroljubje« so v resnici skrili svoje sovraštvo do samostojne Slovenije in lastnih državljanov, do demokracije in kapitalizma, in nenehno objokavali propadlo totalitarno Jugoslavijo. Na vsakem koraku so zatirali drugače misleče in onemogočali dialog o slovenskih notranjih problemih.

Tako tudi danes na enak način onemogočajo razpravo o beguncih in vsako drugačno mnenje takoj silovito napadejo. Ko je Mramor načel vprašanje o stroških begunske krize, so ga tako kot med reševanjem grške dolžniške krize napadli levičarski skrajneži, da ne pozna solidarnosti in sočutja. Zdaj se sklicujejo na uradne opomine Bruslja Sloveniji glede beguncev, medtem ko so naši levičarji vse druge opomine od tam v zvezi s strukturnimi reformami ali varčevanjem populjuvali, govorili o bruseljskih birokratih in eliti, ki da terorizirajo Slovenijo. S prihodom vstajnikov in vzponom skrajnega levičarstva so »čefuroljubje« postopoma zamenjali z javnim malikovanjem propadle Jugoslavije in zahtevami po ponovni uvedbi socializma. Sovraštvo do Slovenije so skrajni levičarji letos najjasneje pokazali med grško dolžniško krizo, ko so na čelu z Meščevo ZL dajali prednost interesom grške Sirize pred interesi slovenskih državljanov, in zagovarjali odpis grških dolgov na škodo slovenskih davkoplačevalcev.

Podobno se zdaj dogaja pri begunski krizi. Namesto da bi javno soočili različna mnenja in predloge, kako naj se Slovenija spopada s problematiko beguncev, nam begunce predstavljajo kot od boga dane. Seveda bomo zaman pričakovali, da bodo »človekoljubni« in »sočutni« levičarji res prešli od besed k dejanjem in k sebi sprejeli kakšnega begunca. To velja zlasti za Delovega novinarja Bošjana Videmška, ki je svoje navijanje za Sirizo še nedavno enačil s sočutjem, danes pa isto trdi glede svojega odnosa do beguncev. Za zdaj še vedno ni javno sporočil, koliko beguncev je sprejel. Podobno velja za Vesno Milek, ki ima kot Videmšek polna usta sočutja, sočutna dejanja pa prepušča drugim. Luka Mesec je že pokazal svoj pravi obraz: begunca noče vzeti na dom, Slovenijo pa sili v odprtje mej.

Poleg novinarjev in urednikov dominantnih medijev, ki so se razglasili za begunce, tej histeriji sledijo tudi na levičarskih Financah. Urednica Financ Simona Toplak je že poleti vreščala »Hočem črnca«. S tem je begunce v bistvu predstavila kot spolne delavce – vsak, ki da kaj nase, ima svojega begunskega prostituta! Danes Toplakova v nasprotju z javno dostopnimi podatki trdi, da med prebežniki ni »gastarbajterjev«, temveč zgolj vojni begunci. Trosi neumnosti o zaposlovanju beguncev, čeprav na Financah odpušča in doslej še ni prešla od besed k dejanjem in razkrila, koliko beguncev je zaposlila. Najbolje bi bilo, da namesto Toplakove za urednika imenujejo begunca in s tem ubijejo dve muhi na en mah – rešijo finančni status begunca in Finance pred propadom.

Svoj lonček k medijski begunski histeriji je na portalu Siol.net dodal še Miha Mazzini, ko si je izmislil konstrukt, da šovinistični Slovenci begunce obtožujejo lenobe. Njegov konstrukt je slaba kopija nedavne izmišljotine o lenih Grkih. Čeprav ima begunska kriza z lenobo toliko kot grška dolžniška kriza – popolnoma nič! Mazzinijevo mešanje fikcije in realnosti o slovenskem šovinizmu do beguncev je razkrinkala Delova anketa, po kateri je velika večina vprašanih pozitivno naravnana do beguncev: 68 odstotkov nasprotuje nestrpnemu odnosu do beguncev. No, po drugi strani Mazzinija pri njegovem lovu na nestrpneže ne moti Žižkov poziv k uboju vodilnih politikov EU. Prav  tako Mazzinija ne moti Janez Škrabec, s katerim se je nedavno na Škrabčevi domačiji veselo nastavljal fotografom. Čeprav Škrabec podpira avtokratski Lukašenkov in Putinov režim, slednji pa je kriv za val beguncev iz Ukrajine.

Beri dalje...