Članek
NUJNO, NUJNO, NUJNO
Objavljeno Sep 15, 2015

delavecjavna uprava

Delavec javne uprave pobegnil z delovnega mesta. Če ga srečate, ravnajte po naslednjih navodilih!

Danes okoli 10:54 je z Upravne enote Ljubljana – izpostava Moste zbežal 42-letni Jože K.. Moški ni nevaren, vseeno pa upoštevajte naslednja navodila.

S policijske postaje Ljubljana-Moste so nam sporočili, da je javni uslužbenec Jože K. zbežal z delovnega mesta na Upravni enoti in se napotil v smeri proti Centru. Nazadnje je bil viden na Trubarjevi cesti.

Kako ravnati s pobeglim v primeru, da ga srečamo smo se pogovarjali s psihiatrom dr. Ivanom Mezgecem, ki nam je razložil: »Zavedati se morate, da je gospod Jože pod velikim stresom. Dnevno spije po 6, 7 kavic, osem ur na delovnem mestu je potrebno nekako preživeti, ne gre vedno z klepetanjem na Facebook-u in igranjem igric. Potem je tu še sekiranje zaradi vikenda, ki je zgrajen na črno, pa zmanjšanje regresa in božičnice, sodelavka vedno visi na telefonu in se pogovarja o lakih za nohte … Stvari se naberejo in potem poči. Ker se pobegli ne zaveda krutosti realnega sveta je najbolje, da v primeru soočenja z njim ustvarite njemu domače okolje, kot ga ima na delovnem mestu. To dosežemo tako:

  • Skuhajte mu kavo in načnite temo, kjer boste nekaj blatili, najbolje se obnese tema o težkih delovnih razmerah v javnem sektorju.
  • Ne omenjajte besed: vikend, regres in božičnica.
  • Z alkoholnimi pijačami ne morete zgrešiti.
  • Pojdite s pobeglim za dve do tri ure na kosilo, tam ne pozabite na prvo točko tega seznama.
  • Spet pojdite na kavico.
  • Vedno stremite k temu, da bo pogovor destruktiven in negativno naravnan.
  • Točno ob 15:00 uri ga zgrabite in odpeljite domov.«

 

Dr. Mezgec nam zagotavlja, da bomo z zgornjimi sedmimi koraki pričarali vzdušje, ki ga pobegli vsak dan doživlja na delovnem mestu in se bo tako lažje sprostil. Ne pozabite tega deliti naprej in tako pripomoči k rešitvi javnega uslužbenca!