Članek
A sedaj bodo pa vsi obljubljali socializem, samo da pridejo do korita?
Objavljeno Feb 23, 2014

Berem, da se bodo sedaj dogovorili za skupen nastop na volitvah vsi, ki bodo obljubljali socializem...  Ja, marketinško zelo zanimivo, mislim, da bi bilo še bolje (iz marketinškega vidika), da bi se dogovorili kar za slogan "zemljo tistemu, ki jo obdeluje in tovarne delavcem - zažgimo tajkune in naženimo multinacionalke".  Nacionalizacija vsega!  Iztop iz EU. Pobrat vse globalnim multinacionalkam in domačim tajkunom. Hruha in iger. Pol se bomo pa že kaj spomnili, neko družebeno ureditev, ki bo pila voda do konca mandata. Glavno, da pridemo do korita in se nakrademo za naslednjih 50 let. 

Bruh....

Sem še generacija, ki so nas učili, da smo v socializmu, ki je samo prehodno obdobje do komunizma, komunizem pa bo idealna družbena ureditev, kjer bo vsak imel glede na svoje potrebe. In smo si vsi zamišljali, kakšne so naše potrebe (velika vila z bazenom pa rdeč Ferrari, joj, kako bo lepo v komunizmu).

In potem so nam pokvarili to idilu in naslikali Švico.  Ja, tam je pa lepo. In smo bili vsi nekih 95% za, da bomo imeli Švico. Jebeš socializem in komunizem, ki ga nikoli ne bo, ker nam ga ne dajo barabe kapitalistilčne. Tiskanje denarja je sedaj out, ne gre več, inflacija je nekaj grdega....

Sedaj je vsem jasno, da nič od Švice, torej dajmo narediti reset nazaj za 20-25 let. Gremo se spet mal socializma. 

Ampak, nekateri smo zadnjih 20-25 let študirali in imamo več znanja od ostalih. Nekateri smo zadnjih 20-25 let delali in imamo več delovnih izkušenj / tudi vodstvenih in timskih  /od ostalih. Nekateri so tudi na legalen način kaj ustvarili / niso vsi tajkuni, halo.  A sedaj bi bili pa spet vsi radi enaki ali kako? Eni so si dvajset let praskali jajce in preganjali politiko enkrat levo drugič desno, a sedaj bi se šli pa socilaizem in bi bili vsi enaki?

Dragi gospodje, socializem je velik korak nazaj!  Če bomo Slovenci kot kake ovce volili take bedarije, potem je morda še res najbolje, da prosim ex-Yu, če nas vzamejo nazaj. In naredimo neko tretjo federacijo, postavimo nazaj meje in uvedemo 25% carine za zaščito domačega gospodarstva (ena izmed zahtev protesnikov v Tuzli npr. ). 

p.s. pa ne mešat socialno državo za socializem, ker sta to dva različna pojma, da ne bo pomote. Socialna država v socilaizmu deluje samo, če lahko tiskaš denar npr. EURe ali USD bankovce. Kot so to nekaj časa znali v bivši Yugi.