Članek
Pravično sojenje v Celju
Objavljeno Sep 28, 2014

Enostavno pašejo k članku o dokončni oprostitivi glavnega akterja iz obtožnice o požigu celjske čolnarne tudi tile članki na desni strani, ki povedo več o teh fantih in njihovih starših. Sodba (v imenu ljudistva?) pa pove več tudi o sodišču. Ja, važno je, čigav si, ali ne.

V visoki družbi se vrti tudi njegova nekdanja žena Lea Grabar oziroma mati obdolženca, saj živi z znanim podjetnikom Mirkom Tušem.

 

No saj, šef kajakaškega kluba Dušan Konda je že pred leti vedel, kako bo...


»Glede na vse, kar smo preživljali ob požigu in pozneje, ko smo se borili za nov objekt, manjka samo še to, da ugotovijo, da je Špica zgorela zaradi samovžiga.« Konda je zadovoljen s pojasnili tožilstva, da glavnemu obtoženemu grozi najmanj pet let zapora, saj ima na vesti še druga kazniva dejanja, mogoč je tudi izrek pogojne obsodbe (okoli deset let), za požig Špice pa bi mu lahko naložili kvečjemu dve leti. Takšni so naši zakoni. »Kar se mene tiče, jim ni treba v zapor, gre nam samo za pravično sodbo in pravično odškodnino. Ljudje v Celju vedo, kdo nam je zažgal objekt in v kakšnem stanju je bil zato naš klub,« sklene Konda.

p.s. sicer zelo zagovarjam stališče, da se oprosti še takšnega hudodelneža, če za obsodbo res ni vseh dokazov, kot da se pošlje v zapor nedolžnega, ampak če je pa vse tako očitno....