Članek
Kdo je sestrelil ugrabljeno letalo MH370 in kam je bilo namenjeno?
Objavljeno Mar 14, 2014

Vse kaže na to, da se bo kmalu razpletla zgodba z izginotjem malezijskega letala pod številko #MH370. Američani sedaj pravijo, da vedo, kje najti nesrečno letalo - na dnu Indijskega oceana nedaleč od Ajndamanskih otok, kamor so tudi poslali svojo bojno ladjo.  

Civilni radarji so letalo zadnjič zasledili dobro uro po vzletu iz Kuala Lumpurja. Civilni radar ga je zaznal nekaj po 1 uri po malezijskem času, vojni radarji pa so ga spremljali še dlje časa. Ker so lokacije vojnih radarjev top secret, le počasi kapljajo podatki iz radarjev. Dosedaj so vojaški viri priznali nekaj lokacij, iz katerih se jasno vidi, da je bilo letalo ugrabljeno, da so izklopili vso elektroniko za sledenje in javljanje pozicije ter izvedlo nevaren manever hitrega dviga in spusta z namenom, da se onesposobi vse potnike in posadko (ne pa tudi pilotov v pilotski kabini). Letalo se je dvignilo na hitro za 13km in potem spustilo za podobno višino v manj kot minuti, nato pa naj bi spremenilo smer večkrat in to tako, da se je kar najbolj izogibalo civilnim in znanim vojaškim radarjem. Smer leta je bila Indija ali še dalje Pakistan oz. Iran. Nekako toliko je letalo tudi imelo goriva (letelo je sicer v 6 ur oddaljen Peking, verjamem, da je goriva za rezervo še za kar nekaj ur letenja). Sedaj vemo, da je letalo letelo še vsaj 5 ur po tistem, ko so izklopili komunikacijo. To informacijo je razkrili proizvajalec motorjev letala, ki ima vgrajen sistem radijskega oddajanja podatkov o delovanju motorjev (ACARS). Iz teh podatkov je tudi razvidno, da letalo ni imelo prav nobenih tehničnih težav (kot npr.v primeru francoskega letala pred parimi leti)

Vojaški radarji so zadnjič oplazili letalo vzhodno od Andamskih otok in to dobro uro in pol pa izginotju iz obsega civilnega radarja, zato se domneva, da je letalo strmoglavilo tod nekje. Če pa se je pilot nekako uspel skriti radarjem nad otočjem (nekako mi ne gre skupaj, da je tri ure krožil tod naokoli ??), pa  je razplet lahko tudi dugačen, saj je imel dovolj goriva tudi do Irana ali Pakistana, celo do Avstralije, Afrike ali Rusije bi se lahko zapeljali (več kot 4000 milj je doseg letala)  Vendar so Američani sigurni, da je na morskem dnu prav tukaj...

Letalo so torej ugrabili profesionalni piloti, kakšen je dejansko bil njihov namen, dvomim, da bomo kdaj izvedeli, vsekakor je bila to zelo velika grožnja za tistega, ki mu je bilo letalo namenjeno, potniki, vključno z ekipo dvajsetih kitajskih top strokovnjakov za električne motorje, pa so bili koleteralna žrtev.

Ali so te teorije pravilne, ali pa se potniki le sončijo nekje na afriški obali in polagajo stave, kdaj jih bodo našli in bodo lahko prodali svoje zgodbe za mastne denarce, pa bomo videli za nekaj ur ali dni, odvisno, kakor hitro bodo pripravljeni izdati lokacijo sestrelitve vsi, ki branijo zračni prostor v Indijskem oceanu.