Članek
Naše preljubo zdravstvo
Objavljeno Mar 13, 2018

Od enajstega leta, ko sem padla na trtico stokam, da me ta pogosto boli. Ker sem za zdravstvo neprestani namišljeni bolnik, sem se pričela norčevati iz sebe: "Ej, ne seri, k meni rep rase!"
Kot sem leta norce brila iz svojega dandanes bioničnega vratu ... 
Hipohonder. Itak.

No in da skrajšam, mi
zdravnik prejšnji teden pravi: 
"Pa saj imate že vso hrbtenico poslikano in nič ni takega, zaradi česar bi vas smela trtica boleti, v krvi pa tudi ni sledu o morebitnem revmatičnem obolenju."
Danes potožim svoje bolečine fiziatru, ki pravi:
"Ja ampak a veste, trtice pa nimate slikane. Bi medva to poslikala kajne?"

Mnjah. Da mora človek za eno osnovno slikanje čakati več kot 30 let, je pa tudi kriza. In mimogrede, da ne pozabim omeniti. Te kurčeve e-napotnice, s katerimi zdravniki napotujejo k specialistom, izključujejo možnost dveh hkratnih obolenj. Lahko te napotijo k specialistu zaradi vratne ali zaradi ledvene hrbtenice. Eno izključuje drugo, kot bi človek ne smel imeti več težav. Mnjah ... Zavarovalnice tudi morajo same zase poskrbeti. Ja kaj pa???

Me prav zanima kako bo šele po novi uvedbi zakona, ko naj bi bili zdravniki že samo zaradi neopravičene napotitve k specialistom, kaznovani. Že pred tem so nas namreč zdravniki raje tretirali kot psihično motene bolnike, kot bi nas usmerili na še kako opravičeno magnetno resonanco.

Sramota, kje živimo.
Bistveno, da smo tudi kriplji vsakršnega fizičnega dela sposobni. Tudi to po novem ne več, a če moraš preživeti boš krepko molčal o svojih fizičnih omejitvah.
Navsezadnje, dokler premoreš dva para migajočih udov, invalidska upokojitev ni možna. Upokojitev? Eh pa nea ga srat. A temu se še vedno tako reče? Prepričana sem namreč, da bi ji moral pripadati naziv Mizerija vseh Mizerij.

Pa na zdravje.