Članek
Fiktivna pravna pomoč
Objavljeno Aug 06, 2014

Vrh države ne more zagotoviti ustreznih pravnih strokovnjakov za strokovno pomoč pri pripravi zahtev za izvensodno poravnavo!

V sredo, 30. julija 2014, so nam na sestanku v Uradu Predsednika zagotovili, da bodo kljub sodnim počitnicam poiskali ustrezno brezplačno pravno pomoč, včeraj, 04. avgusta pa so nas iz Urada poklicali, da žal ob vsej skrbi in lastni zaskrbljenosti za državljane ne morejo oz. niso nobenega uspeli najti ustreznega pravnega strokovnjaka. Odgovornost so sedaj preložili s predsednika RS na ministra za pravosodje, ki naj bi bil edini kompetenten za razrešitev problema.

Kako je mogoče, da celo ministrstvo nima ustreznega pravnega strokovnjaka, ko gre očitno za vnovično zavlačevanje, da bi Ladislav Troha končal gladovno stavko bodisi z začetkom uživanja hrane ali smrtjo.

V celi državi predsednik RS ne najde enega pravnega strokovnjaka, ki bi pomagal razrešiti ta primer?!? Mogoče bi poklicali celo upokojenega pravnika in nekdanjega predsednika, ki so ga polna usta etike, g. tovariša Milana Kučana??

Resnično smo še daleč, daleč od pravne države, pri nas se nihče več ne zavzema za ljudi, vsi razen funcionarjev in zaposlenih na dobrih položajih smo obsojeni na životarjenje. Za ljudi nižjega sloja in z slabo plačanim delom se nihče več ne ukvarja. Tako tudi ne z G. Troho, ki javno gladovno stavka že dva meseca, ne bom se spuščal v podrpbnosti stavkajočega. Gre za človeka, ki naj bi bil vreden svojega dostojanstva in bil zaščiten kot državljan Slovenije. V vsaki pravni državi bi morali strmeti za tem, da se poskrbi za slehernega državljana, temu pa žal kot vidimo, še zdaleč ni tako. Počasi nas je večino, že pričelo zelo skrbeti, kam plujemo in kaj je nastalo iz te naše prelepe Slovenije. Ostala bo le lepa dežela, ljudje v njej pa so že sedaj reveži in hlapci raznih nadutih politikov. Ti so dosledni samo še vsak svojemu ponosu, od katerega ni nobene koristi. Še zdaleč pa od takih politikov ni za pričakovati ne humanosti ali bilo kaj dobrega...

:( Gre za ljudi?