Članek
Tudi to je Evropa! Zbudite se!
Objavljeno Jul 23, 2014

EU pač ne zanima, kaj se tukaj dogaja, ker je to naša notranja zadeva. Ploskajo pa, ker se Slovenijo in narod uničuje, ko oni kot krokarji čakajo, da se vse uniči in razvrednoti, da bi poceni pokupili vso infrastrukturo. Energijska podjetja, zdravstvene ustanove, celo šole in ceste,  Luko Koper, ki je naše osrednje okno v svet. Ko se to zgodi, veste, koliko bo ura?!?? Slovenije ne bo več, govorili boste samo še tuje jezike.

O tem smo se prepričali z obiskom Evropske komisije (klik na odebeljeni tekst) lanskega decembra in v juniju 2014 z obiskom ameriškega veleposlaništva v Ljubljani (klik na odebeljeni tekst). Tu naj posebej poudarimo še, da smo pred 14 dnevi poklicali na ameriško ambasado, kjer so nam povedali, da je g. Harris na dopusti. Po tem je prejel še dve elektronski sporočili z opozorilom, da čas pač teče. Odgovora ni. Vi pa še kar naprej verjemite v njihove dobre namene!

Hlapci boste na tuji zemlji - bolje rečeno SUŽNJI,ki boste delali za pest riža!!!

 

 

Takole se sprenevedajo na naša pisanja evropski demokrati:

 

"Dear Major Troha,

The President of the European Parliament (EP), Mr Martin Schulz, received your email of 10 July 2014 concerning your hunger strike and your demands relating to the situation in Slovenia.

President Schulz has asked us, the Citizens’ Enquiries Unit of the European Parliament, to reply to you. He would like to thank you for sharing your concerns with him.

However, the European Parliament is not in a position to take action with regard to your demands. Your demands concern national issues in Slovenia, which arose to a large extent even before Slovenia's accession to the European Union. Such issues fall primarily into the responsibility of national authorities in Slovenia, not the European Parliament. Please also note that the European Parliament, as a political and legislative body of the European Union, does not possess any judiciary or law enforcement powers.

President Schulz can therefore only express his hope that you will come to mutually satisfying solutions with the competent authorities.

We would also like to inform you that Martin Schulz visited Slovenia earlier this year. On 14 March, he gave a speech to the Slovenian Parliament, which you can access on the website of the European Parliament.

On behalf of President Schulz, we thank you again for your letter and your trust.



Yours sincerely,

Citizens' Enquiries Unit

European Parliament"

PREVOD:

"Predsednik Evropskega parlamenta (EP), Martin Schulz je prejel vaše e-sporočilo z dne 10. julij 2014 o vaši gladovni stavki in vaših zahtevah v zvezi z razmerami v Sloveniji.

Predsednik Schulz nas je prosil, Unijo za državljane Evropskega parlamenta, da vam odgovorimo. Rad bi se vam zahvalil za delitev vaših skrbi z njim.

Vendar pa Evropski parlament ni v položaju, da sprejme ukrepe v zvezi z vašimi zahtevami. Vaše zahteve se nanašajo na nacionalna vprašanja v Sloveniji, ki so nastala v veliki meri še pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo. Takšna vprašanja sodijo v prvi vrsti v pristojnosti nacionalnih organov v Sloveniji, ne Evropski parlament. Upoštevajte tudi, da Evropski parlament kot politični in zakonodajni organ Evropske unije nima nobenih sodstvenih pooblastil ali pooblastil kazenskega pregona.

Predsednik Schulz zato lahko samo izrazi upanje, da boste prišli do obojestransko zadovoljivih rešitev s strani pristojnih organov.

Prav tako bi rad, da vas obvestimo, da je Martin Schulz Slovenijo obiskal v začetku letošnjega leta. 14. marca je imel govor v Slovenskem parlamentu, kar si lahko ogledate na spletni strani Evropskega parlamenta.

V imenu predsednika Schulz-a še enkrat hvala za vaše pismo in vaše zaupanje."

Za kakšno napako ali ne ravno najboljše izražanje v angleškem jeziku se seveda opravičujemo. A bistvo je razumljivo.