Članek
Pobuda za oceno ustavnosti 5. člena Zakona o volitvah v Državni zbor in razveljavitev volitev
Objavljeno Jul 17, 2014

Pobuda za oceno ustavnosti 5. člena Zakona o volitvah v Državni zbor in razveljavitev predčasnih volitev, ki so bile izvedene 13.07. 2014

Rečeno storjeno, ker smo organizirana, delujoča in neodvisna civilna družba in kar rečemo, storimo. Nismo šalabajzerji. Če ne bo presodilo v prid državljank in državljanov Ustavno sodišče Repubilke Slovenije, se bomo pač obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice.

 

 

Protiargumenta na te trditve ni, upamo, da se bodo tega končno začeli zavedati tudi ustavni sodniki in bodo presodili v resnici kot varuhi ustavnosti in zakonitosti. Z veliko zgroženostjo se sprašujemo, kje so bili ti varuhi, ki jih plačujemo 23 let, pa ni nihče ugotovil, da je volilni molk nekaj, kar pomeni kršenje temeljne človekove pravice do svobodnega izražanja. Pa tudi vam ne sme biti vseeno, da vam zakonodajalec (Državni zbor) s protiustavnim zakonom zaveže jezik. To je, gospe in gospodje, totalitarizem, omejevanje svobode, spravljanje ljudi v bedo, ker so eni že plačali kazni. Vsi, ki ste plačali globe za kršenje volilnega molka, vedite, da ste bili oglobljeni, ker je Zakon o volitvah v državni zbor protiustaven. 

Torej, če bodo znova namesto s protiargumenti udarili z oblastniškimi mišicami,  bo morda v kateri glavi še bolj jasno, kje živimo. Morda? In še en argument ljudstva več, da se takoj usedete dol na Gregorčičevo, kjer nas je vsak dan več, ki zahtevamo odgovornost in popravo krivic.

Delujmo, sodelujmo, ukrepajmo za Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije!