Članek
ZARADI NEUSTAVNEGA STANJA ZAHTEVAMO TAKOJŠNJO RAZVELJAVITEV PREDČASNIH VOLITEV V DRŽAVNI ZBOR!
Objavljeno Jul 14, 2014

JAVNI POZIV PRISTOJNIM ORGANOM REPUBLIKE SLOVENIJE!

Glede na to, da smo ugotovili protiustavno stanje, ker je zaukazan predvolilni molk protiustaven, saj Ustava v 39. členu jamči svobodo izražanja 24 ur na dan vse dni v letu, gre za grob poseg v volilno kampanjo, s katerim so vsakokar in tudi na teh volitvah narodu s tema dvema dnevoma ukradli možnost, da bi se ljudje na volitvah morda povsem drugače odločili. Tudi tako, da bi ne šli nanje, če bi naprimer mi še dva dni pozivali, naj ne gredo. 

"39.člen USTAVA RS:

(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.«

Brez dvoma gre za protiustavno stanje, žal že več let, saj bi se prav v zadnjih dveh dneh, ko je zaukazan protiustavno volilni molk, volivci lahko drugače odločili.

TAKO IZ POVSEM UPRAVIČENEGA RAZLOGA ZAHTEVAMO S TEM POZIVOM PRISTOJNE ORGANE REPUBLIKE SLOVENIJE, DA TO PROTIUSTAVNO STANJE UGOTOVIJO IN NEMUDOMA RAZGLASIJO PREDČASNE VOLITVE V DRŽAVNI ZBOR 2014 ZA NEVELJAVNE. POTEM PA PROTIUSTAVNO STANJE ODPRAVIJO TER RAZPIŠEJO NOV, DOVOLJ DOLG ROK ZA NOVE VOLITVE.

Ekipa OPS

ma dej nehi, komi sem čakal da se to že enkrat neha, ti bi pa še kar poslušal to blebetanje...