Članek
34. dan gladovne stavke, PREDVOLILNI MOLK JE TOTALITARISTIČNI UKREP
Objavljeno Jul 13, 2014

34. dan gladovne stavke, PREDVOLILNI MOLK JE TOTALITARISTIČNI UKREP IN JE GROBO KRŠENJE TEMELJENE ČLOVEKOVE PRAVICE DO SVOBODE IZRAŽANJA, KI GA V 39. ČLENU JAMČI USTAVA RS.

Tudi ta noč je minila zelo mirno, brez razgrajanja mladine, brez veliko voženj avtomobilov. Pogosto me zebe v noge, ker imam že od nekdaj nizek pritisk, ker sem se v mladosti veliko ukvarjal s športom in sem menda malce razširil srce. To mi je enkrat na sistematskem pregledu razložila neka zdravnica, ki se na te reči spozna. Posledično ni dovolj pritiska iz srca in kri ne cirkulira dovolj dobro do nog, ko smo v ležečem položaju. Ko zjutraj vstanem in naredim nekaj korakov, pa se tudi noge segrejejo.

Dan je očitno v znamenju volilnega molka, ko razmišljam, zakaj bi v demokratični družbi nekdo si dovolil zaukazati narodu molk o čemerkoli in kaj bi lahko spremenilo, če bi pozivali, kdo naj koga gre volit, ali naj sploh gre voliti. Kdor je spisal tak zakon, se mora zavedati, da gre za kršenje Ustave RS, ki je najvišji pravni akt in v svojem 39. členu pravi:

»(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.«

Nad Ustavo je v Sloveniji vedno bila OZNA, po njej pa UDBA in kdor je zapisal med volilna pravila molk, je grobo kršil Ustavo RS, ki je, ponavljam, najvišji pravni akt. In kadar v Ustavi RS ni izrecno zapisano, da lahko neko pravico omejimo v podustavnem zakonskem aktu, ta ne sme biti omejena. In kar se tiče svobode izražanja, ki ga zagotavlja 39. člen ustave, te omejitve z zakonom ni naznačene. 

Kdor je predpisal v Zakonu o volitvah tako prepoved, je storil kaznivo dejanje, v kaznivem dejanju pa so tudi vsi dosedanji člani ustavnega sodišča, ki tako grob poseg v temeljno človekovo pravico do državljank in državljanov v RS niso odpravili in sankcionirali tistih, ki so tako totalitarno prepoved svobode izražanja uvedli. Poslanci in poslanke, kaj ste delali, ko bi morali tak škodljivi zakon nepreklicno zavrniti???

ZATO LJUDJE, BREZ ZADREGE IN NA VES GLAS GOVORITE, KAR VAS JE VOLJA, VSAK DAN 24 UR O POLITIKIH IN O VOLITVAH, ker vas za to ne sme nihče kaznovati, saj vas ščiti najvišji pravni akt te države , USTAVA RS, ki je temeljna družbena pogodba. 

Ne dovolite si več molčati, niti vsak dan, niti ko gre za njihovo ukazovanje, da morate molčati. USTAVA RS zagotavlja svobodo govora vsak dan 365 dni 24 ur na dan. Omejitev te pravice nikjer v USTAVI ne boste našli. Če jo najdete, je potem USTAVA v nasprotju sama s sabo.

NE DOVOLITE SI VEČ TEGA!!!

Jutri, v ponedeljek, vas vabim, da ob 12.00 pridete v LubiAno in si pogledate morebiten nov izpad oblastnikov, ko me bodo prisilno privedli na sodišče, katerega sem obvestil, da dokler delajo proti Ustavi in proti zakonom RS, me nimajo pravice nikamor vabiti. Dokazal sem jim, da gre za popolno zlorabo oblasti, kar je kaznivo dejanje, in sem zaradi tega podal zoper tožilko in štiri sodnike kazensko prijavo na tožilstvo.

 

Vse dobro in se vidimo!

Ladislav Troha

BOJKOTIRAJMO NJIHOVE VNAPREJ ZREŽIRANE IGRICE ZA NAIVNE, KI JIM BREZ SRAMU REČEJO VOLITVE

Tako je bilo nedavno za volitve v EU parlament, danes naj bo še slabše, ker jim samo z neudeležbo zbijemo legitimnost in kredibilnost na minimum. (Zakaj si tovoriš-i niso postavili kvoruma 50% +, kot so ga pri referendumu 20%???)

Delujmo, sodelujmo in ukrepajmo za Osvoboditev Očiščenje in Preporod Slovenije!

Troha, drži se!