Članek
24. dan gladovne stavke, 02.07. 2014 - obišče me RTV Slovenija
Objavljeno Jul 03, 2014

Prespal sem to noč brez, da bi se večkrat zbudil. Dopoldan nič posebnega. Pridejo trije zanimivi ljudje, med njimi gospa Novak, ki bije svojo bitko z mlini na veter, ko je popolnoma jasno, ko mi pove nekaj detajlov, da bodo morali krepko odgovarjati za svoja dejanja in še posebej nedejanja tudi pravobranilci in tožilci na nižjih nivojih. Možen je v tej državi tudi takšen absurd, ko tožilka vloži pritožbo na višje sodišče, pa njeni šefi na Vrhovnem tožilstvu sporočijo Višjemu tožilstvu, da je pritožba njihove tožilke neupravičena, in priporočijo, naj jo Višje sodišče zavrže. VIP dela čudeže, ko je človek član kaste, lahko doseže tudi to, da so nekateri uslužbenci sposobni iti preko vseh zakonov in ustave, da o dokazih in argumentih sploh ne govorimo.


Mladi mož mi je prinesel Krašovčev fotografski opus s krasnimi fotografskimi utrinki Ljubljane in okolice iz let 1892 do 1969. Pogovarjala sva se še o situaciji in mladih v tej državi, ko se zaveda, da je nujno stvari spremeniti, da se bodo odpirale perspektive. Potem pa se kot strela z jasnega prikaže novinar RTV SLO g. Saša Kranjc z željo, da bi naredila prispevek za Dnevnik. Eno in pol minutni. Vprašal se, kaj se je vendar zgodilo, da so prišli? Rekel je, da je najbrž razlog, ker tako dolgo vztrajam. In takoj nadaljuje, če me je včeraj obiskal varuh in kaj mi je rekel. Rekel sem, da bom povedal v kamere, sicer pa sem se vprašal, kaj lahko predstavijo v eni minuti in pol, razen da naredijo manipulacijo. Dajmo skupaj analizirati posnetek, ki je tukaj:


Uvodnik:

»Pred vladno palačo že štiriindvajseti dan gladovno stavka Ladislav Troha, s stavko želi doseči, kot pravi, da bodo  vsi, ki so krivi za razmere, v katerih živimo, kazensko odgovarjali. Prvi dan stavke je Troho obiskal predsednik države, včeraj pa tudi namestnik varuhinje človekovih pravic"

Že uvodnik je navadna manipulacija, ko pravi, da pravim, da zahtevam odgovornost vseh, ki so krivi za razmere, v katerih živimo. To sploh ni res, ker zahtevam/o odgovornost tistih uradnih pooblaščenih oseb in visokih političnih funkcionarjev, ki so opuščali dolžna ravnanja ali pa niso sprožali postopkov zoper osebe, ki so storile tudi najtežja kazniva dejanja. Skušajo pa tudi javnost potolažiti, češ, da so me obiskali organi države, ki mi skušajo pomagati. Podrobno sem opisal, kaj sva govorila s predsednikom države in povedal v kamero, kaj sva razčistila s tovorišem Pahorjem. To, da ni daleč dan, ko ne bodo mogli več ničesar izplačati in bodo potem kreatorji tega zla skušali med jeznim narodom zanetiti nasilje. (Tega seveda v prispevku ni bilo)

Kar se tiče mojih/naših (Gibanje OPS) zahtev, gre za konkretne ljudi z imeni in priimki, ko smo tudi navedli, kdo je konkretno odgovoren, in me novinar naprimer pri vprašanju trgovine z orožjem tudi vpraša, kdo so tisti, ki so prekupčevali. Naštel sem Kučana, Bavčarja, Janšo, Drnovška in dodal, da ni zdaj toliko pomembno, kdo je trgoval na naš račun, marveč kdo so tisti, ki trgovcev niso preganjali po črki zakona, ko so s tem opuščali dolžna ravnanja.

Potem povedo:
»Troha pravi: gladovno stavkam zaradi štirih stvari: Izginotje arhivov, uničeni so bili dokazi o najhujših zločinih nad slovenskim narodom, zaradi trgovine z orožjem, zaradi divje privatizacije in zaradi izčrpavanja bank. Zaradi nobene od naštetih stvari ni nihče odgovarjal, še dodaja.«

Tukaj je znova treba biti pozoren, res je, da ni še nihče za to odgovarjal in jaz/mi zahtevamo odgovornost tistih, ki smo jih plačevali 23 let, pa niso preganjali nikogar na teh glavnih točkah, kjer je slovenski narod izgubil enormno količino svojega premoženja, da je zdaj na kolenih, in zaradi česar so lahko kriminalci nekaznovano uničili dokazov o svojih in o zločinih svojih predhodnikov. Prav tako pa so jo nekaznovano odnesli vsi, ki so v imenu države s prekupčevanjem z orožjem napolnili svoje tajkunske žepe, in to orožje je sejalo smrt po republikah naše nekdanje skupne države, kar je najbolj ostudno in zavrženo dejanje.

Torej, poudarek korektnega novinarskega prispevka bi moral biti na tem, da so danes odgovorni tisti, ki so gledali vstran, namesto da bi akterje tega početja preganjali. Slovenski davkoplačevalci nismo plačevali tiste, ki so kazniva dejanja počeli (tudi nekatere, ker so to delali v roku službe), ampak smo ves čas (in jih še danes!) plačevali tiste, ki bi morali kriminalce preganjati. V tem prispevku poudarka, da bi narod razumel, kaj zahtevam/o, NI.

Novinar preskoči potem tudi zahtevo, ki je moja osebna, ko zahtevam, da ustavijo zoper mene montiran kazenski proces, ki je zadnji v nizu. Povem, da me sodno preganjajo že 11 let, in seveda pišejo oprostilne sodbe  kot po tekočem traku, ker nikoli nisem storil ničesar proti zakonu, in vse zadeve, ki so jih zoper mene odprli, niso nikoli imele podlage niti v  zakonu niti v dokazih.

Povem mu tudi, da se vsak večer dobivamo tukaj na Gregorčičevi, da bi spodbudili javno razpravo o perečih temah in predvsem o tem, kaj storiti, da pridemo iz te blodnje v temi. Ko ga tudi spomnim na to, naj odprejo medijski prostor, ker imamo rešitve za izhod Slovenije iz krize, le predstaviti jih ne moremo javnosti.


Pravi, da trdim, da sem shujšal 13 kilogramov in da sem spil v tem času en kozarec soka, ko sem tudi pojasnil, zakaj. Kolega mi je izmeril sladkor, ki je bil pod 3, kar bi lahko pomenilo, da človek pade v komo. Zato sem spil kozarec soka in ga bom spet, če se zadeva ponovi. Zdaj že čutim, kdaj moram to storiti, ker se začnem tresti.  Na pet dni vsaj si moram pomagati na ta način, ker sem bil pred gladovno stavko precej sladkosned (že kar malce odvisen) in sem potem telesu to razvado vzel. Tega sem se tudi najbolj bal, da bodo zaradi tega zapleti. Ampak se počasi telo odvaja od sladkorja in vse manj je težav.

Torej, varuhinja – manipulatorka udbopartijska zelo dobro ve, ker ima vse moje prijave o napadih pobesnele udbo-partijske oblasti, ko sem ji natančno predstavil primere ZLORABE OBLASTI za obračun z mano in mojo družino. Ona pa poziva, naj skrbim za svoje zdravje. Ničesar ni naredila, da do tega ne bi prišlo, le norčevala se je z dopisi, naj se znova obrnem nanjo, če bi šlo za zavlačevanje (montiranih sodnih postopkov zoper mene), ker tam lahko posreduje.

Kot nekdanja državna tožilka pa zelo dobro ve, kako tožilstvo (ki je kot včasih OZNA) nad vsemi deluje, ko gre za oporečnike kot je Ladislav Troha. Tožilci spišejo fiktivno obtožnico, ki gre v roke pravemu sodniku, ta pa skupaj s senatom, če gre za tako zadevo, pelje zadevo do končnega cilja. Ni nujno, da je obsodba, pomembno je, da ste v mlinih več let in se branite v nedogled, ko potem, ko je zadeva zaključena, po možnosti z absolutnim zastaranjem, tako in tako nihče ne odgovarja.

Če bi varuhinjo in vse druge v resnici skrbelo za zdravje nas državljanov, bi ne sodelovali z NARODNIMI IZDAJALCI in bi ukrepali zoper vzroke, ki povzročajo vse več negativnih posledic in tiranije nad državljani.

Potem vtakne v prispevek še insert iz prvega protesta, ki me smeši in skuša doseči, da ta itak kar naprej nekaj protestira, ko doda zraven še insert o protipravnemu odvzemu prostosti, preko katerega so me medijsko začasno umorili (samougrabitev) in reče, da naj bi me celo ugrabili, ko zelo dobro ve, da so me zaradi tega v montiranem sodnem postopku preganjali 6 let in nikoli ni nihče dokazal nič nasprotnega temu, kar sem povedal jaz. V šestih leti so spisali kar dve oprostilni sodbi in vedno znova se je tožilstvo, da so vlekli postopek, na njih pritoževalo. Pa kaj, glavno je, da je Troha v postopkih. Neznosna zloraba oblasti v ukradeni državi. Za udbo-komuniste ni nič sveto. Vedno mislijo nekaj, govorijo nekaj drugega in delajo povsem nekaj tretjega. Zato pa smo, kjer smo, in čas je, da jim nehate nasedati.

Dodajo še, da so gladovno stavkali do zdaj 3 ljudje, ki so jim menda pomagali, a je šlo za osebne bolj socialne zadeve. Tudi pri meni gre med drugim za osebno zadevo več letne tiranije udbomafije nad mano in nad družino. Zaradi političnih (jaz naj bi bil politični protestnik) ni stavkal še nihče.  Češ, nima smisla. In varuhinja – udbopartijska manipulatorka  je še dodala, da ni pravi način, ker se da tudi drugače…je morda povedala, kako, če mi je zavračala z oblastniškimi mišicami vse moje prijave??? In še vprašanje za vse položajnike, kdaj se boste opredelili do ZAHTEV, ki ste jih vsi dobili na svojo elektronsko pošto??? Ali bomo v tej državi postavili odgovornost do ljudi, ki smo jih plačevali in so na ključnih položajih opuščali dolžna ravnanja?!

Tako se ne dela prispevek o nekom, ki je zastavil največ, kar ima, da zadeve uredimo. Morali so nekaj storiti, ker medijski mrk traja predolgo in se ljudje upravičeno sprašujete, v kakšni državi živite. Jaz se to sprašujem že od leta 1994, ko se mi je začelo bliskati, kaj se tukaj dogaja. Apeliral sem na novinarja, naj se nehajo sprenevedati in naj odprejo medijski prostor, da ne bo prepozno, ker bodo hoteli zlikovci v Sloveniji zanetiti nasilje.

Zvečer smo se pogovarjali dolgo v noč. Odstirali smo tančice skrivnosti, ki pomagajo manipulatorjem te vsakokratne prevare, da naiven slovenski narod naseda levo desnim režijam. A zgodba se končuje, ker si je narod prišel gor, da ne gre za teorije zarote, ampak so kreatorji in igralci tega zla tako pokvarjeni, da to počno vseskozi, da bi nas skregali med sabo, razdelili in bi nas zmedene lažje dokončno oropali in uničili.

Ne pozabite, gre za NARODNE VELEIZDAJALCE, ki so pripadniki mednarodne ORGANIZIRANE HUDODELSKE ZDRUŽBE. Zahtevamo, da organi pregona, seveda z nižjih nivojev, sprožijo vse potrebne akcije, da se jim odvzame prostost in se jih spravi tja, kamor sodijo.


Delujmo, sodelujmo in ukrepajmo za Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije!

Po vsem kar se čuje in bere pride vedno eno te isto ven. Človek lahko misli še nevem kako dobro in se žrtvuje ali je to za svojo familijo ali za katerikoga drugea in v tem primeru, kot gladovnostqvkajoči celo za celo Slovenijo, pride na kraju, da ti ni pripravljen vsak v tvoje dobro verjeti. Ko sem bral o ponovnem obisku Predsednika Boruta Pahorja in ostalih sem zasledil že stopnjevanje emucionalnosti, ki pa za ta moment lahko resnično zdravstveno ogroža že tako vaš oslableni organizem. Zato G. Troha kolikor se le da, da ostanete v sebi miren in se nepustiti nikakor pravocirati. Pa vse dobro ob vsem slabem. lep pozdrav Franc Jazbinsek

Ni kaj dodati, Troha. Mogoče si izbral za gladovno stavko nepravi čas, kajti ljudje so sedaj "na dopustih". In takrat so brez dvoma še bolj "zmešani", še bolj neobčutljivi za probleme, tuje, pa tudi svoje. Tako, kot si Slovenec ne da dopovedati NIČ glede politike (naši so v redu, njihovi pa za pobit), se ne da motit pred in po dopustu. Ker se mu zelo očitno še vedno hebe. Za druge državljane, za njihove težave, za državo, v kateri živi, za perspektivo Slovenije. Očitno celo za lastne otroke. Namesto, da bi prižgal motorko (I. Mlakar)... Mnogi so sposobni sranje, ki ga imamo, potlačiti v podzavest (kot da sranja ni) tudi za 14 dni dopusta, tudi za več časa. Ampak sranje bo brez dvoma v septembru udarilo nazaj s polno močjo in zasmrdelo bolj, kot kdajkoli prej. Pa še tisti novemberski, ali decemberski puf (miljardica, najbrž pa dve), pa bo mogoče vsaj četrtini državljanov odneslo pokrovko z glave. Upam vsaj! Takrat zna biti na Kongresnem trgu in okoliških cestah 20-30.000 razjarjenih ljudi. Mogoče kakšen tudi z motorko. Upam vsaj! Drži se, Troha!