Članek
14. dan gladovne stavke, 22.06. 2014 in resnica o Miru Cerarju (poštene volitve le puhla parola)
Objavljeno Jun 23, 2014

14. dan gladovne stavke in resnica – »Poštene volitve« le puhla parola in limanice za naivne volivce

Ponoči je bilo mirno kot še nobeno noč prej. Le okoli štirih je prišel mimo znanec, ki je bil precej prešerne volje. Po nekaj besedah sem ga prosil, če me pusti spati, ker sem utrujen in bi želel spati. Podaril mi je za družino 5 evrov, ker več ni imel, in mi je obljubil, da pride v četrtek ob 19-ih na kulturni večer.

Takole zgleda človek, ki ni blefer in zares gladovno stavka. Pobralo me je z vodo za 11 kilogramov, odkar sem začel. Imel sem 83kg, zdaj jih imam 72kg.  

Čez dan so se pojavljali zanimivi ljudje predvsem z desnega spektra. Ne morejo preboleti, da so jim zaprli velikega vodjo. Kako krasni ljudje, pa tako zmanipulirani in zavedeni! Enega ali dva sem uspel prepričati, naj nehajo navijati za prevarante in naj ne iščejo pastorjev, ter naj začno navijati zase.

Pojavili so se tudi štirje možakarji, zelo dobri pevci, takoj smo se uglasili in znova se je v LubiAni slišala slovenska pesem. Ubrano, zelo lepo. Dvignilo me je, ker so med nami tako močno zakrožile dobre pozitivne energije. To je zelo dober obet za četrtek.

Prišel je tudi precej načitan človek, ki pa nimam občutka, da ima dobre namene. Znova poslušaš, kako se ne da, da narod ni zrel, da bo ne vem kaj se moralo prej zgoditi. KDOR HOČE NAREDITI, BO POISKAL REŠITVE, KDOR NOČE, BO POISKAL NA STOTINE IZGOVOROV.

Najbolj sem bil vesel mojih ljubih, ko so se pridružili še sorodniki s Primorske. Bil je pravi živ-žav s štirimi otroki. Delamo za te sončke, ker me misel, v kakšni družbi živijo, zmrazi, prav hitro pa se lahko zgodi, da se zgodi tudi tisto najhujše. Poglejte v Sirijo, kjer državljanska vojna divja že štiri leta in tam je umrlo že blizu 20 tisoč otrok. A to rabimo Slovenci, da si dokončno uničimo vsako možnost za normalno življenje??? Veste, koliko časa se celijo rane, če pride do vojne?

Če bi volitve v Sloveniji kaj spremenile v korist ljudi, bi jih premetenci z zakonom prepovedali.

Tole je zapisal magister Janez Šček že leta 1998 v svoji knjigi Gibanje novega tisočletja – Drugačna politika.

»…Volivce mora zanimati tudi to, kaj se dogaja z vsemi (denimo, pošteno) preštetimi glasovi volivcev, ko (denimo, tudi overjeni) zapisniki o izidu volitev zapustijo volilne enote. Ali je ustrezen nadzor glede preprečitve morebitnih goljufij zagotovljen tudi pri kasnejših računalniških obdelavah podatkov iz teh zapisnikov? Kot smo seznanjeni, temu sploh ni tako in je vse (škarje in platno) prepuščeno zgolj strokovnim kadrom v okviru okrajnih volilnih komisij in centralne volilne komisije. Bržkone je bila večina teh kadrov (tako kot, denimo, predsednik centralne volilne komisije) »ustrezno preverjena« tako, kot pri preteklih volitvah, kot tudi v okviru bivšega (komunističnega) režima.

Nadzorovane računalniške obdelave. Z navedenim sestavkom je avtor nameraval opozoriti na nekatere domneve, da računalniške obdelave volilnih glasov izvajajo brez vsake kontrole. Zato so morebitne zlorabe oz. potvarjanje volilnega izida pri računalniški obdelavi veliko lažje izvedljive kot na voliščih. Ker so v okviru SDS, zlasti preko ust njenega predsednika, veliko govorili o »nepoštenih volitvah«, je bil avtor prepričan, da pri objavi njegovega pisanja ne bo nobenega problema.

Vendar naj najprej odgovorimo vsem tistim, ki bodo takoj zavpili, češ, da so vsi programi za računalniško obdelavo podatkov iz zapisnikov o izidu volitev na voljo vsem, ki se nanje spoznajo in da vsi nejeverni Tomaži vso to (zagotovo tudi obsežno) dokumentacijo lahko tudi preverijo. Vse to lahko tudi verjamemo in pravzaprav tudi ne dvomimo, da vsa tovrstna dokumentacija oz. vsi programi in njihovi podprogrami niso izdelani natančno po določilih zadevnega zakona. Toda kdo nam lahko jamči, da se za vsemi temi (denimo, tudi preverjenimi) računalniškimi programi izvaja tudi dejanska obdelava teh podatkov? Nihče! Danes je namreč mogoče z zelo preprostimi programskimi prijemi na začetku in na začetku obdelave zamenjati samo nekaj ključnih podprogramov z drugimi, ki nato (po mili volji) lahko prikrojijo kakršenkoli volilni izid v želenega, ob samem zaključku obdelave pa je lahko (zelo preprosto) vse tako zamenjane podprograme ponovno nadomestiti z neoporečnimi.

Seveda je za brezhibno izvedbo takšne (domnevne) volilne goljufije potrebna (razen nakazanega posega v računalniške programe) tudi ustrezna predhodna volilna propaganda. Le-ta mora volivce predvsem z »ustreznimi« anketami že vnaprej pripraviti na želen (beri, prikrojen) volilni izid, ki je nato ustrezno vgrajen tudi v spremenjene (oporečne) dele programov, da uradno objavljeni volilni izidi niso preveč sumljivi. Ne pozabite, treba je preračunati proporce, ker imamo proporcionalni volilni sitem. So zato v parlamentu vedno eni in isti tovariši?...«

Tole smo v rutinskem pregledu po zadnjih predsedniških volitvah ugotovili na Državni volilni komisiji. Vzemite si čas in poglejte še sorodne zapise v stolpcu na desni navzgor, ko najdete tudi, kako je potekala kriminalistična preiskava kar eno leto in odkrili niso nič spornega. Ključna spornost in škandal je že v tem, da obrazce podpore niso pregledovali in šteli člani Državne volilne komisije, ki jih imenuje Državni zbor, temveč so to naredili kar v službi (tehnično osebje) te komisije, med katerimi štirimi člani sta bili dve izmed njih študentki.

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?
NA povezavi:
http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/454-kandal-na-dravni-volilni-komisiji

In kot vidite, smo priča v teh dneh neznosnemu forsiranju novega velikega vodje, ki mu režimski mediji gradijo kult osebnosti. Gre za novega povzpetnika partije gospoda tovoriš-a Mira Cerarja mlajšega, ki je očitno toliko od mladih nog egoistično napumpan, da misli, da je Bog. Res moraš biti mentalni siromak, da si v teh časih postaviš instant stranko in jo poimenuješ po sebi, za nameček pa še sebe okličeš za predsednika ne da bi imel enega konkurenta. Dobro jutro, Severna Koreja!

Tako to je, a ne, povzpetnik tovoriš Cerar?

Tako je bilo že nekajkrat, ko se vzorec, ki ga uporabljajo premetenci v ozadju, vseskozi ponavlja. Se še spomnite, kako je uspeval LDS? Potem je kot meteor uletel ZARES z novo politiko (ko so novinarji vprašali Golobiča, kaj je to, pač tega ni znal pojasniti). Sestavili so zmagovalen trojček, ki se je kmalu izpel. Nakar so vrgli narodu v naročje nove prevarante, povzpetnike POZITIVCE, ki so v dveh mesecih sestavili instant stranko in zmagali.

Ja seveda, s kombinacijo prirejenih javnomnenjskih anket in prirejenih računalniških programov za računanje proporcev. Bomo še naprej naivni?

Temu povzpetniku, očitnemu ego tripu, pa bo treba pomoliti kamero v nos in ga vprašati, zakaj ne odgovori na preprosta vprašanja dveh neodvisnih civilnih iniciativ, če so ga polna usta, kako bo z njegovim prihodom na politično sceno drugače in bodo počistili z nesnago?!? Se bojim, da je zaradi mnogoterih reči, ki jih je počel, in tudi za to, ker očitno ne more odgovoriti na naša vprašanja, tudi on tista nesnaga, ki jo bo narod družno počistil, ko bo dokončno dojel, koliko je v tej državi ura.

Tole so vprašanja zanj, ki jih je prejel 4.junija 2014 – odgovora ni.

Miro Cerar

Zavod 14

Cankarjeva 4

1000 Ljubljana

e-naslov: info@miro.cerar.si

Zadeva: Javna vprašanja novodobnim politikom

Spoštovani gospod Miro Cerar!

Podali ste se v politične vode in kot predstavniki civilne družbe Vam želimo postaviti nekaj vprašanj, da bi Vas lahko sodržavljanke in sodržavljani bolje spoznali, kako razmišljate in delujete, oziroma kaj ste počeli do sedaj. Prosimo Vas, da nam v čim krajšem času odgovorite na naslednja vprašanja, ki jih bomo objavili na spletnih straneh obeh civilnih organizacij:

1. Koliko časa ste bili sodelavec v Zakonodajno-pravni službi DZ in kako je to potekalo, kakšna je bila vaša pozicija in koliko ste bili za to plačani?

2. Koliko zakonov je DZ sprejel od leta 1991 do danes? Koliko zakonov ste dali skozi svoje roke?

3. Ali ste svetovali tudi v postopkovnih primerih, kjer je šlo za referendumske pobude in zahteve? Koliko je bilo pobud in koliko zahtev? Kaj so bili glavni razlogi, da so bile pobude zavrnjene?

4. Ali priznavate dejstvo, da je zbiranje podpisov za referendume in kandidatne liste urejeno na protiustaven način, z obveznim potrjevanjem na Upravnih enotah?

5. Ali ste glede omejevanja referendumov res izjavili, da "ljudstvo že ne more odločati o vseh stvareh"?

6. Ali ste pri spreminjanju 90. člena Ustave kot vodja Strokovne komisije Ustavne komisije DZ res ignorirali vsa opozorila civilne družbe? Lahko rečemo, da je bil zaradi te grobe postopkovne kršitve postopek spreminjanja Ustave nelegitimen in v nasprotju z načeli mednarodnih konvencij, ki varujejo pravico do sodelovanja pri urejanju javnih zadev (res publica)?

7. Verjamete v vladavino strokovnjakov ali v vladavino ljudstva?

8. Ali poznate dejstvo, da politične stranke ne morejo več pridobivati sredstev s strani pravnih oseb, po drugi strani pa se sredstva iz državnega in občinskih proračunov delijo na diskriminatoren način, torej protiustavno? Ste glede meje 1% za finančno-politično diskriminacijo seznanjeni z mnenjem Varuha enakih možnosti, g. Boštjana Vernika?

9. Ali podpirate ureditev, da politične stranke dobijo določen delež vnaprej zagotovljenih sredstev, in se tako otresejo potrebe po animiranju vsakega volilca posebej, ali pa podpirate idejo financiranja političnih strank po načelu "1 glas = 1 cent", kjer volilci s svojimi glasovi določajo "tržno vrednost" političnim strankam?

10. Glede na to, da je vaša stranka izven parlamentarna, sprašujemo, ali boste tako kot DL in PS na prejšnjih volitvah, tudi vi nastopili skupaj z velikimi strankami, ali boste sprejeli vlogo izven parlamentarnih strank, ki jim je skupaj namenjen le del medijskega prostora na RTV SLO?

11. Ali računate na boljše pokrivanje pri zasebnih medijih, kjer ni zakonskih pravil za uravnoteženo predstavitev kandidatnih list?

12. Koliko časa ste sodelovali kot zunanji svetovalec odvetniške pisarne Mira Senice? Koliko denarja ste zaslužili v tem času za to svetovanje? Lahko naštejete 10 najbolj pomembnih ustavnih vprašanj, ki ste jih reševali preko te odvetniške pisarne?

13. Koliko časa ste bili član in koliko časa predsednik Sodnega sveta Slovenije? Koliko javnih sredstev ste prejeli v tem času? Lahko naštejete 5 najbolj pomembnih kadrovskih odločitev (imen sodnikov ni potrebno naštevati, gre zgolj za boljšo predstavo volilk in volilcev o tem, kaj ste dejansko počeli), ki so bile sprejete v vašem mandatu?

14. Lahko pojasnite odpiranje in zapiranje in ponovno odpiranje vašega s.p. podjetja? Koliko denarja ste zaslužili preko vseh svojih s.p. v vsem času?

15. Lahko pojasnite, kako je bilo sodelovati pri vzpostavljanju samostojne in neodvisne države (1991), in kako je bilo sodelovati pri predaji politične(2004), vojaške(2004) in ekonomske(2007) suverenosti Slovenije? Kateri postopek vam je osebno dal več zadovoljstva?

16. Ste zadovoljni, ker ste sodelovali pri argumentaciji za preprečitev referenduma o Lizbonski pogodbi? Še vedno mislite, da je bilo dobro, da tega referenduma ni bilo? Bi se po vaše ljudstvo odločilo napačno?

17. Ali še sodelujete z Evropskim centrom za reševanje sporov in koliko denarja ste zaslužili pri tem?

18. Koliko časa ste zaposleni na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in kakšna je bila vaša kariera na tem področju? Koliko sredstev ste zaslužili s pedagoškim delom?

19. Ali verjamete, da lahko človek dobro opravlja le eno funkcijo naenkrat in da bi morali ljudje dati drugim priložnost na ta način, da se sami kakšni funkciji odpovedo? Kaj bi bilo etično in kaj moralno v tem primeru?

Hvala vnaprej za kratke, nedvoumne in jasne odgovore.

Vse dobro in lepo pozdravljeni!

Združenje domoljubnih društev Hervardi in Gibanje OPS

V razmislek in bodoče ravnanje. Predlagamo, ker še nismo združili v dovoljšnji meri civilne družbe, da bi iz tega razvili zmagovito drugačno politično skupino, da njihove igrice striktno BOJKOTIRATE, da jih na ta način postavimo pred dejstvo nelegitimnosti in nekredibilnosti, v vsakem primeru pa je treba postaviti striktno kontrolo, da ne bodo znova goljufali tako pri izidih volitev, kot pri procentih udeležbe, ki bi morala biti že zaradi dopustov njihovih privilegirancev, ki imajo edini še denar in redno sploh hodijo na volitve pičla.

Medtem pa se združujmo, sodelujmo in ukrepajmo, za Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije!

Srečno Slovenija, se vidimo v Ljubljani!

Kruta resnica, kje pa Troha sploh "gladovno stavka"? A je Gregorčičeva ulica ob Tromostovju? Sprašujem, ker ne vem.

Pritrjujem popolno izjavi G.Miha!! Oseba, ki se je lažnivi Stori, glede Gladovnostavkajočega G Ladislava Troha, izmislila si je že odprla račun svoje sodbe, ki jo od tistega momenta naprej zasleduje in jo bo v pravem momentu iz naravno kosmičnega pravosodja tudi pokončala!

saj se ne splača umret za te birokrate...sicer pa ima Troha kljub vsemu bolj jasen program od marsikatere stranke