Članek
9. dan gladovne stavke, 17.06. 2014
Objavljeno Jun 18, 2014

Pozdravljeni, včeraj sem pozabil zapisati, da sem se peljal do Tivolija s kolesom, stuširat k prijatelju. Tukaj je zavladala velika panika s strani miličnikov, da kje sem. Prijatelj me je zamenjal in jim razložil, da sem se šel stuširat, ker imam danes ob 10.00 sestanek na ameriški ambasadi. 

Žena mi je pripeljala ta "k mašno" obleko in tričlanska delegacija z Andrejo Repše, Štefan Perkič in Ladislav Troha smo vkorakali v ta hram ameriške demokracije. Počutil sem se kot najhujši kriminalec. Pregled od nog do glave. Potema pa protivlomna vrata, da jih je gospa spremljevalka močno težko odpirala, pa kar kakšnih pet jih je bilo, da smo prišli do cilja. Vsebino celotnega pogovora si lahko preberete TUKAJ. Kakšno uro in pol je potekal sestanek, ko se ne čudim, da se svet narobe vrti, če ga vodijo namesto pametnih ljudi tisti, ki se znajo najbolje sprenevedati in so pozabili ali pa nikoli niso imeli moralna načela. 

Ko sem se vrnil me pričaka nek gospod, ki ga zanima vse okoli gladovne stavke, zahtevah in moje oziroma naše predloge rešitve. Ko mu vse razložim on še vedno meni, da samo Janša je tisti, ki lahko Slovenijo odreši. Veste, to je že prav smešmnica, kako ljudje - kokoši ne morejo uiti iz svojih kalupov. Ujetosti iz preteklosti, ko so mislili, da je TITO Bog in po njem vseskozi iščejo nove titote. Smrad in zaslepljenost s kulti osebnosti je neverjetna. Zgodba se ponavlja in se vleče kot jara kača. Kučan . novi TITO, Drnovšek novi TITO, Janša novi TITO, Türk novi Tito, Pahor novi TITO, Cerar novi TITO. 

Kako prikladno. Najdem svojega pastirja in bo znova po starem, kot je bilo nekoč. Nič ne rabim misliti, nič narediti, za vse je poskrbela partija. Ne sprašuj, ne govori, ne misli, mi vse vemo, mi vse znamo, vse bomo naredili zate. Ti pa mirno plačuj davke, galvo dol, hodi v službo, če jo še imaš in, ko ti obljubimo verjemi. Če ne uspe nam, bo pa našim naslednikom ali pa tudi ne. 

Če bi bile volitve v Sloveniji rešitev, oziroma bi za narod kaj spremenile na bolje, bi bile z zakonom prepovedane.

Ravno ko tole pišem pristopi mlajši gospod, ki ga videvam, ko hodi vsak dan tod mimo. Pohvali se, da dela v protokolu predsednika. Vpraša me, kaj bi rad dosegel, ko odgovorim, da je vse zapisano na spletni strani Gibanje OPS. Potem doda, da ne bom na ta način nič dosegel. Seveda pritrdim in se strinjam. Jaz seveda, da bodo po črki zakona odgovarjali vsi ključni ljudje, ki so 23 let opuščali dolžna ravnanja, sam ne morem doseči. To sem vedel od prvega trenutka, ko sem se postavil tukaj. Sem pa prepričan, da bo to dosegel vnovič združen in zedinjen slovenski narod. Z mano skupaj ali pa brez mene. V to 1000% verjamem, ker temu narodu v popolnosti zaupam. Slovenski narod se je obdržal kljub vsem viharjem in se bo tudi naprej, ko se bo po tej dobljeni vojni začel samo še krepiti, ker ima za to vse človeške potenciale, naravne danosti, odlično geostrateško lego. 

Možakar je še kar vztrajal, ko je začel razlagati, da on najprej poskrbi zase in svoje bližnje. Rekel sem, da je ravno to problem vseh takih, kot je on, ki imajo v glavi poskrbim za lastno zadnjico, za ostale me pač ne zanima. V tej državi pa bo drugače, ko bodo imeli v glavah politiki in uslužbenci ljudstva, delam dobro za skupnost, ker bo šele tako posledično dobro tudi zame. Seveda je gledal, kot čuk na polici in še naprej delil nasvete, ker je najbrž svetovalec, kako naj neham, da ne bom na tak način nič dosegel. Končala sva, ko sem ga vprašal, kako je prišel do te "službice". Kakšen je bil javni razpis in koliko je bilo protikandidatov. Odgovoril je, da je prišel do te službe zaradi življenjepisa. In sem dodal jaz, zaradi pravilne ideološke usmerjenosti, ko sem ga še preveril s vprašanjem , kako gleda na Tita, ali tudi on pravi, da je bil junak? Odgovoril je, da to ravno ne, ampak da je bil dober človek in spreten politik. Rekel sem samo še, da je bil množični morilec, ki je dal umoriti preko milijon nedolžnih ljudi, samo v Sloveniji pa so on in naši krvniki umorili preko 40.000 naših Slovenk in Slovencev. Prosil sem ga naj nadaljuje svojo pot, ker se nimava kaj pogovarjati. 

Mediji kot vidite poročajo na veliko, da smo bili kot civilna iniciativa na pogovorih pri predstavnikih svetovne velesile in seveda tudi o poteku gladovne stavke in predvsem o zahtevah Gibanja OPS in mene, za kar uresničitev sem zastavil največ, kar imam. 

Kri, voda, upam da v redu, blata pa ni že 5 dni. Pomagajte, če lahko, moji družini. 

Ladislav Troha

sem gledal današnje napovedi volitev: na prvem mestu SMC, ...what?? Kdo je pa to ? A ja...počasi mi kapne...Stranka Mira Cerarja....ha ha ha...Novi TITO. In to celo pred SDS. Ne moreš verjet. Kdo pa je Miro Cerar? Šolarček, ki se uči ustavnega prava. Popolnoma pravilno LT ugotavlja, da slovenci rabimo nekoga da se bo jebal za nas, medtem ko se bomo mi za-jebavali. Najverjetneje bi nam bi še najbolj pasala kraljevina. Jaz sem za ...Kralja Matjaža

Ljudje pri nas imajo v glavi program. PROGRAM. To pride vedno na dan ob vseh volitvah. Mene so na FB-ju trije odprijateljili, ker sem rekla, da ne bom poslušala diktata partije o tem, kako naj volim na referedumu. Lado, kako naj pomagamo tvoji družini?