Članek
4. dan gladovne stavke, 12.06. 2014
Objavljeno Jun 13, 2014

Očitno sem prebrodil krizo, odvajanje blata ni več zjutraj, kot sem bil vsak dan na to navajen. Ni kaj odvajati, če nič ne vneseš vase. 

Pred vlado se dogaja neka panika dopoldan, kot bi se kaj pomembnega dogajalo saj je bilo polno kamermanov in novinarjev. Le kaj bi lahko pomembnega se šli nameščenci, oziroma lutke sistema, ki jim postreščki odpirajo vrata primerno ohlajenih avtomobilov? Se sploh zavedajo, da so popolnoma nekredibilni? Nelegitimni aparatčiki, ki uničujejo prihodnost naših otrok in nas. 

Pride novinar svet24ur in narediva kratek intervju. Več o tem sem pisal preko telefona na Facebook, kar si lahko preberete na mojem profilu Ladislav Troha. 

Pokliče me moja najboljša sodelavka in sporoči, da je navezala znova stik z gospodom Mussomelijem, ameriškim veleposlanikom s katerim se že od marca pogovarjamo, kot civilna organizirana družba za pogovor. Očitno je na veleposlaništvu zavladala panika, ko mu je razložila, da nam njegovi sodelavci postavljajo prepreke, včerajšnja, da naj pošljemo življenjepis udeležencev sestanka, ki smo ga imeli dogovorjenega  za jutri ob 09.00 je bila pa malo prehuda, ko so hoteli še, da jim to naredimo v angleščini. Haloooo, kje mi živimo? Ni Slovenija več vaš dom in se tukaj več ne govori slovensko? G. Mussomeli je dejal, da tega ni treba in poklical je sodelavko njegov pomočnik, ji dal direkten mail, da se kljub vsemu dogovorimo za srečanje v kratkem. Zanimivo bo, verjemite, vas bomo o vsebini kontakta korektno obvestili.

S še dvema žvižgamo "ministru" Židanu, ki daje intervju za ugrabljene medije, ki se potem hitro poberejo najbrž na kakšno zastonj kosilce. Napor je vse tole zdržati, ko je treba vedno znova igrati pomembneža, a veš, da v ničemer, kar je bistvenega ne odločaš. 

V nadaljevanju se trojica neustrašnih uglasimo in ubrano zapojemo "pozimi pa rožice ne cveto". Se počutim potem veliko bolje.  Zato sem tudi zapisal tudi tole prej, kot ponavadi. Kolega se poslovita in pride dijakinja, ki je od vrstnika izvedela, da sem in zakaj sem tukaj. 

Mladenka v prvem letniku ekonomske me preseneti s svojim razmišljanjem. Noro kako ta mladina zna razmišljati. Se znova učim, da bom nekoč, če preživim tole res moder mož. 

Povedala je tudi tole misel: " Ni ključen problem v tistih, ki delajo kriminal, glavni problem je v tistih, ki gledajo vstran". 

Ura je 14.30, pričenjam priprave na nevihto. Upam, da vam toča ne bo stolkla jeklenih konjičkov. Če bo hudo v dneh, ki so pred nami, vedite, da je to samo opozorilo, da se že zbrihtajte in začnite spreminjati odnos do sebe in do drugih ljudi. 

Srečno Slovenija

Kdor ve, kaj je prav in kljub vsemu ne dela v skladu s tem, je strahopetec (Konfucij)

Ladislav Troha

Hvala za pripombo ! Če se takšne napake tako teško tolerirajo, kako lahko potem pa prenašate sploh napake katere vam vsaleta povzroča udbovlada. Kdaj mislim, da tudi ne zveni čisto pravilno temveč "KEDAJ" Lep pozdrav

Spoštovani G, Troha, ko Sem zopet prebral najnovejše poročilo in prišel do pesme "pozimi pa rožice necveto sem si rekel kakšno naklučje, kako lepo bi bilo če bi lahko zraven zapel. Saj ta pesem mi je ostala od vseh slovenskih pesmi še v celotnem besedilu v spominu. Pa sem se odločil da se vam v kozmičnem duhu priključil in sem si jo kar sam zapel. Ni šlo povsem gladko, ker me je prevzela duševna moč in poteklo je nekaj zolza predno sem lahko pesem še dokončal. Upajmo, da bo prišla še prilika, ko jo boma še gdaj skupaj lahko zapela! Lep pozdrav Franc Jazbinsek