Članek
3. dan gladovne stavke, 11.06. 2014
Objavljeno Jun 12, 2014

Za dobro jutro se je mimo pripeljal Plemeniti Padalec kar s kolesom in s precej veliko hitrostjo. Se je ozrl in pozdravil z živijo.

Od marca smo se pogovarjali, da obiščemo gospoda Mussomelija, ameriškega veleposlanika v  RS, da bi ga nekaj stvari vprašal. V ponedeljek, 09.06., ko sem začel gladovno stavko, so sporočili da imamo termin v četrtek 12.06.  ob 09.00 uri. Danes pa so nas obvestili, da naj pošljemo življenjepis v angleščini tistih, ki pridemo na sestanek. Ob vsej silni ameriški demokraciji so postavili še eno prepreko. Da smo skrajšali muke in trpljenje, ker očitno na ameriški ambasadi gibanje OPS ni zaželjeno smo jih prosili, naj se jasno in nedvoumno opredelijo do zahtev gibanja OPS in do moje gladovne stavke zaradi teh zahtev.

Čez cel dan so do mene prihajali  znanci in drugi, kot bi jih naročal na uro. Ko sva z enim opravila razgovor je prišel/prišla drugi/a. Res sem zelo vesel, da se vsak dan bolj zavedamo, kaj je treba storiti. 

Med neznanci je bil tudi gospod, ki je arhitekt in zelo dobro pozna delo Tesle, ob tem sem se naučil iz njegovega pričevanja znova nekaj novega. Sem učeč človek. Kaj pa ti? 

Oglasil se je tudi novinar nekega precej znanega radia, se predstavil in se opravičil. Sem vprašal, če je med manipulanti in je pač priznal, ampak da je to storil bolj tako površno. Zanimiv mlad, odločen, da kaj spremeni na novinarski sceni. Take rabimo. Pogumne in odločne. 

Naša zvesta sodelavka mi je prinesla tri litre vode, multivitaminski sok (ki ga ne pijem, ker sem samo na vodi) in dala mi je 5 EUR za družino, ki je ostala brez sredstev za preživetje. Hvala ponovno. 

In še za konec 3. dne gladovne stavke. V tem trenutku lahko en posameznik naredi s pravo idejo ali potezo več, kot deset tisoče jeznih in nevednih množic, ki bi prišla žvižgat in kričat. 

Vse dobro Vam želim, Vam in vašim ljubim.

Kdor ve, kaj je prav in ne dela v skladu s tem, je strahopetec (Konfucij)

Troha v politiki in Murko v estradi. Odličen par!

Menschenrechtler Ladislav Troha eingetränten in Hungerstreik vor Slowenischen Parlament Spoštovani G.Ladislav Troha , Kakor sem po Vašem poročanju ravno prebral, ste iz dneva v dan z vsemi mogočimi ljudmi konfrotirt, kar je bilo tudi za pričakovati. Zelo dobro ste podali tudi misel na samozavest v kolikor jo bi gdo od politikov imel in lahko kot eden sam vse spremenil, kar je sedaj ta namen ravno pri Vam g.Troha. Ker pa tega innteresa nikakor nepokažejo politiki, je ta Vaša opcija na pravem mestu. Moja pripadnost k Vaši gladovni stavi in pa tudi dolžnost je, da izve javnost tudi pri nam v Nemčiji in tako sem v nemškem jeziku podal en Komentar na Süddeutsche Zeitung in na Frankfuter Algemeine. Upajmo v dobro, da dela čas za nas, ki zahtevamo gravirende spremembe v celotni vladi. Veliko ljubezenske vzdržlivosti za Vaš, Naš Slovenski Narod, ki vam v prestrašenostu od UDBO komunistov še niso u stanju aktivno pristopiti so pa sigurno dosegli znak prebujanja in samoosveščanja. Potreben je samo še moment, ko bodo tudi oni pristopili saj za zgubiti nimajo kaj več kot življenje, katerega bodo pot to Vlado tako ali tako predčasno zgubili. V drugem slučaju, uspele gladovnne stavke, pa se nam lahko Slovenija na novo odpre, kot resnično svobodna predvsem pa v lepšo pravično bodočnost usmirjena. Bog z Vami G. TROHA! Lepe pozdrave iz Baden-Württemberga Franc Jazbinsek