Članek
Dopis evropskim institucijam in tujim medijem
Objavljeno Jun 11, 2014

Združenje v Gibanju OPS

Osveščeni Prebivalci Slovenije
Ruska ulica 2

1000 Ljubljana

Evropske institucije in evropski ter svetovni mediji

Zadeva: Gladovni protest majorja Ladislava Trohe z osrednjo zahtevo po odgovornosti (kazenski in materialni) zaradi opustitve dolžnih ravnanj pooblaščenih uradnih oseb, političnih funkcionarjev ter odgovornih urednikov notranje političnih redakcij RTV SLO od leta 1990 do danes

  1. Leta 1945 so bili v Sloveniji izvršeni množični umori političnih nasprotnikov. Gre za grobo oceno preko 40.000 ali več nedolžnih ljudi.

a) Gibanje OPS zahtevamo kazensko odgovornost zadnjega predsednika CKZKS Milana Kučana, ki je zagotovo vedel za množične povojne umore in tega v novi državi Sloveniji ni prijavil v na novo nastalim organom pregona.

b) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh drugih javnih funkcionarjev prejšnjega režima, ki so prav tako vedeli za množične umore, pa tega niso prijavili organom pregona.

c) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh vrhovnih državnih tožilcev po letu 1990, ki so opustili dolžna ravnanja in niso po črki zakona in Ustave RS preganjali storilcev množičnih umorov s sumom na genocid.

d) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh glavnih urednikov na RTV SLO in sicer notranjepolitičnih redakcij, ki niso ali pa so povsem premalo problematizirali dejstvo medvojnih in povojnih umorov, ko so s tem opustili dolžno ravnanje, ki bi ustvarilo pritisk javnosti, da bi organi pregona korektno opravili svoje delo.

  1. Leta 1990 je bilo uničenih 80% arhivov Komunistične partije Slovenije oz. njene politične zločinske policije OZNE in UDBE, v katerih so bili listinski dokazi o množičnih medvojnih in povojnih umorih na Slovenskem.

a)Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost zadnjega predsednika CKZKS Milana Kučana, ker ni kot vrhovni šef Partije poskrbel, da bi arhivsko in dokumentarno gradivo bilo varno shranjeno v Arhiv RS.

b)Zahtevamo kazensko odgovornost vseh vrhovnih državnih tožilcev po letu 1990, ki so opustili dolžna ravnanja in niso po črki zakona in Ustave RS preganjali storilcev, ki so uničili / skrili arhivsko gradivo.

c)Zahtevamo kazensko odgovornost vseh dosedanjih direktorjev Arhiva RS, ki so prav tako opustili dolžna ravnanja, ko niso zoper nikogar podali kazenskih prijav oz. tega niso zahtevali od policije oz. tožilstva.

d)Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih ministrov za kulturo, ki niso v vseh teh letih naredili ničesar, da bi se odkrili storilci kaznivih dejanj, ki so leta 1990 uničili / skrili 80% arhivov in arhivskega gradiva OZNE in UDBE.

e) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh glavnih urednikov na RTV SLO in sicer notranjepolitičnih redakcij, ki niso ali pa so povsem premalo problematizirali izginotje 80% arhivskega in dokumentarnega gradiva, s čimer so prav tako opustili dolžna ravnanja, ki bi izvršila pritisk javnosti na organe pregona, da bi opravili svoje delo, za kar jih davkoplačevalci plačujemo.

  1. V letih 1991, 92, 93 se je zgodila ilegalna trgovina z orožjem s še neugotovljeni višini takrat konvertibilnih tujih denarnih valut. Treba je imeti v mislih dejstvo, da je bila takrat Slovenija kot novonastala država pod mednarodnim embargom.

a) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh vrhovnih državnih tožilcev po letu 1990, ki so opustili dolžna ravnanja in niso z doslednim strokovnim preiskovalnim delom preganjali storilcev kaznivih dejanj v zvezi z ilegalno trgovino z orožjem.

b) Zahtevamo kazensko odgovornost dosedanjih ministrov za obrambo, ki niso sprožili kazenskih postopkov v zvezi z ilegalno trgovino z orožjem.

c) Zahtevamo kazensko odgovornost vseh dosedanjih urednikov notranjepolitičnih redakcij RTV SLO, ki niso oz. so premalo dosledno in vztrajno problematizirali ilegalno trgovino z orožjem, da bi izvršili pritisk javnosti na organe pregona, da bi svoje delo opravili dosledno po črki zakona in Ustave RS.

  1. V času za večino neuspele slovenske tranzicije, ki še vedno traja, je prišlo do divjih privatizacij, ko je groba ocena, da je slovenski narod oškodovan za preko 150 MLRD Eur.

a) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih državnih vrhovnih tožilcev, ki so opustili dolžna ravnanja in s tem dopustili oškodovanje družbenega premoženja.

b) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih ministrov za finance, ker niso storili ničesar, da bi zaščitili družbeno premoženje pred storilci kaznivih dejanj. S tem so opustili dolžna ravnanja in niso ravnali v skladu z dobrim gospodarjenjem.

  1. V času za večino škodljive neuspele slovenske tranzicije od leta 1990 do danes so iz naših državnih bank na različne načine izropali za cca 20 MLRD Eur našega denarja.

a) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih vrhovnih državnih tožilcev, ker so opustili dolžna ravnanja in niso s kazenskim pregonom preprečili oz. prijeli osumljencev kaznivih dejanj, ki so oškodovali slovenske državne banke.

b) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih guvernerjev Banke Slovenije, ki so opustili dolžna ravnanja, ker niso sprožili potrebnih kazenskih prijav zoper škodljiva ravnanja članov uprav državnih bank in članov njihovih nadzornih svetov.

c) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih članov nadzornih svetov v državnih bankah, ki niso sprožili kazenskih prijav zoper člane uprav, iz katerih so nekateri nemoteno odnašali naše MLRD Eur. Tudi v tem primeru gre za opustitev dolžnih ravnanj pooblaščenih oseb, kar je hudo kaznivo dejanje.

d) Zahtevamo kazensko in materialno odgovornost vseh dosedanjih ministrov za finance, ki so prav tako opustili dolžna ravnanja, ker niso zahtevali kazenskega pregona zoper odgovorne guvernerje Banke Slovenije, članov nadzornih svetov bank in članov uprav v državnih bankah.

  1. Zahtevamo, da se popravijo povzročene krivice od leta 1945 do danes v tolikšni meri, kot je to sploh še mogoče.

a) Zahtevamo, da se iz vseh množičnih grobišč odkoplje oz. izvzame iz rudnikov in brezen posmrtne ostanke umorjenih, da se ugotovi DNK pokojnih. Javno se pozove še živeče svojce k ugotavljanju DNK. Izdela se mrliške liste in se omogoči prekop na pokopališča svojcev (stroške krije državni proračun). Ostale, ki ne bodo identificirani ali pa svojci tega ne želijo, pa se jih pokoplje v skupni grobnici.

b) Zahtevamo, da se pripravi zakon o popravi krivic zaradi komunističnega nasilja in se na podlagi prijav svojcev umorjenih določi poštena odškodnina po vzgledu Zakona o žrtvah nasilja 2. svetovne vojne x 2 zaradi zamude.

c) Zahtevamo, da se popravijo vse krivice oškodovanih v času vladavine komunizma in v času za večino škodljive tranzicije, ko so bili posamezniki in skupine nadzorovani, šikanirani, onemogočani in preganjani. Mnogi v različnih montiranih kazenskih in sodnih postopkih. Na podlagi prijav oškodovancev na pristojno tožilstvo, v katerem se odpre poseben oddelek za popravo krivic, se za trpljenje določi vsakomur posebej pošteno odškodnino. Odškodnino se nakaže iz proračuna takoj, katero se kasneje izterja od konkretnih uradnih oseb, ki so se podpisale pod škodljive odločbe ali sodbe.

  1. Zahtevamo, da se zoper Ladislava Troho ustavijo vsi montirani kazenski postopki, da se ustavijo vse izvršbe, ki so posledica načrtnega finančnega in duševnega uničenja njega in njegove družine, od leta 1994 naprej s popolno zlorabo oblasti.

Ladislav Troha zahteva odškodnino za povzročeno materialno in nematerialno škodo, povzročeno s strani državnih organov, ki so morali po naročilu udbomafije, da bi obračunali z njim, in njemu ter družini onemogočali normalno življenje. Zahteva tudi povračilo materialne in nematerialne škode zaradi ropa velike vrednosti (60.000 Eur + pričakovani dobiček) v njegovem družinskem podjetju, ko organi pregona v treh letih niso ukrenili ničesar konkretnega, da bi izsledili storilce in vrnili ukradeno.

Ladislav Troha zahteva, da se ocenjeno materialno in nematerialno škodo takoj nakaže njegovi družini, saj je zaradi omenjenih dejstev ostala brez sredstev za preživetje. Po tem pa se izplačano izterja od pooblaščenih uradnih oseb, ki so škodo povzročili.

  1. Zahtevamo takojšnje odprtje povsem zaprtega medijskega prostora za vse iniciative, politične stranke in skupine, ter posameznike, ki nismo del 20% privilegirane komunistične oligarhije. Vseskozi smo dosledno blokirani, cenzurirani ali v najslabšem primeru dosledno diskreditirani, kar je tudi kazenska odgovornost vseh urednikov in direktorjev na RTV SLOVENIJA.

Zaključek

Ker je vpletenih več oseb, ki so v sostorilstvu z naklepom opuščala dolžna ravnanja gre za organizirano hudodelsko združbo, ki jo je treba tako tudi kazensko obravnavati. Po teži oškodovanja oziroma povzročene materialne in nematerialne škode celotni slovenski skupnosti pa gre za VELEIZDAJO SLOVENSKEGA NARODA.

Zato pozivamo vse evropske institucije, da se vključijo v kazenski pregon in po proučitvi teže kaznivih dejanj opravijo neodvisno kazensko preiskavo s pomočjo tožilcev iz Haaga za osebami, ki so povzročile in dovolile materialno oropanje ter mentalno pohabljenje slovenskega naroda.

Da se zahteve uresničijo je major Ladislav Troha z dne, 9. junija 2014 ob 9.00 uri, pred poslopjem Vlade in Predsednika RS zastavil največ kar ima – ŽIVLJENJE. Z gladovno stavko bo vztrajal do popolne uresničitve zahtev ali do svojega zadnjega daha.

Ladislav Troha, predsednik Gibanja OPS