Članek
Povzetek gladovne stavke - 1. dan, 09.06. 2014
Objavljeno Jun 10, 2014

09.00 začetek gladovne stavke. Obveščeni vsi mediji. Ob 09.00 NITI ENEGA ne zanima, zakaj sem se postavil pred poslopje vlade RS na Gregorčičevi v Ljubljani.

Ob cca. 11.00 kličejo iz Siol Planet TV, če lahko pridejo posneti, da bom povedal, kaj je razlog protesta. Ko pridejo, so vprašanja namenjena očitni diskreditaciji. Ko me novinar vpraša, zakaj pa tokrat protestiram, ali menim, da posameznik lahko kaj doseže sam, kaj pričakujem itd.... Skratka čuti se, da želijo prikazati kot ... "Troha znova nekaj hoče", vprašal me je tudi, kolikokrat sem že gladovno stavkal (groza). 

Obiskalo me je precej ljudi, med drugim tudi pisatelj, ter režiser več filmov. Obiski so trajali skozi ves dan, kjer smo sklenili več zavezništev za delovanje, skupno delovanje. Optimist sem, ker smo že tako daleč, da ljudje ne zamahnejo več z roko, ampak vprašajo kaj konkretno lahko pomagajo oziroma kje lahko sodelujejo. S tremi gospodi, ki jih ne bom imenoval, so padli predlogi, da začnemo ob večerih prirejati okrogle mize tukaj, kjer protestiram, da bi se začeli odprto pogovarjati o vzrokih, zaradi katerih je Slovenija vse bolj na robu propada in kaj storiti, da pridemo iz tega. Se mi zdi odličen predlog. Vsak bo prinesel zložljivi stolček in lahko začnemo. 

Pojavila sta se tudi snemalec in asistent iz Svet na Kanalu A, ki sta ob 16.00 nekaj časa snemala mene in ljudi, ki hodijo mimo, policista, ko je bilo prisotnih več avtomobilov. Cilj: diskreditacija, češ .... spet ta Troha, ljudje hodijo mimo, policija ima vse pod nadzorom. Ni podpore!

To smo pričakovali. To ni nič novega! 

Sprašujem pa Vas vse, ki to berete, ali ste za to, da se v tej državi končno vzpostavi odgovornost za ljudi, ki smo jih 23 let plačevali, da bi na svojih položajih korektno opravili svoje delo v smislu ukrepanja po črki zakona in to proti vsem storilcem kaznivih dejanj, ne glede na na to, kaj so storili proti zakonu in ne glede na to, kako se kdo piše. Če je vaš odgovor DA vam bom v enem od naslednjih poročil s protesta povedal kako to lahko dosežemo.

S spoštovanjem 

Ladislav Troha

https://www.youtube.com/watch?v=NlTyoe9Iwno

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium/2013/12/05/publishwall_resized_1386216938_2059810.jpg

Gladovanje je lahko zdrava stvar, po določenem času gladovanja človek v sebi začuti več miru, če pretirava pa na koncu ne more več niti razmišljati. Sam sem proti takemu načinu protestov. Ladislav Troha, če v 23 letih nisi uspel spraviti skupaj ene politične stranke, ker si se z vsemi skregal zdaj misliš, da boš z gladovanjem to dosegel. Malo morgen. Svetujem ti, da prekineš gladovno stavko, ker od nje itak ne bo nobene koristi. Vse, ki se niso kdaj strinjali s tabo si ozmerjal z udbovci. Pregovor pravi, da človek v drugih vidi samega sebe. ;)

Komentar Alojza pri meni na FB-ju: "Se oproščam, vendar me kar spreleti ob takih komentarjih. Le kakšen narod smo? Stalno jamramo, kako sistem ni dober, a ko se nekdo začne boriti za dobro vseh, ga takoj zasmehujemo in označimo za norca. Kje je razumevanje, sočutje, kje ljubezen? In potem bi bili radi srečni..."