Nova zvezda političnega prostora ni Cerar ampak Mesec, Luka Mesec, demokratičen komunist

Objavil/a Laščan Zlatorog, dne 2014-07-14 ob 19:04:32

Volilni program mu je nič manj kot zrušiti kapitalizem in Slovence pripeljati v demokratičen socializem (kar je kot vemo samo prehodno obdobje do idealnega komunizma).  Idealna partija za koalicijo s Cerarjem, mar ne :)   Zakrknjen ustavni pravnik in mladi anarhist, ki bi oskubil tuj in domač kapital do kosti. Zakaj pa ne, sta za sedaj rekla oba...

Uvedel bi nazaj SDK, temeljito raziskal denarne transferje v davčne oaze, omejil plače navzgor in navzdol (uravnilovka), zagotovil pravične davke (kaj pa je to??)  delavsko soopravljanje itd... ter ustavil bi vsakršno privatizacijo. Meni, da je to itak trend vse Evrope in da je samo še vprašanje časa, kdaj se bo gnili kapitalizem sesul sam vase - vanj in to zgodbo verjame v Sloveniji kar 7,1% volilcev.  Pravzaprav malo, če dobro razmisliš. Če pogledam levo in desno vsak ta tretji. Ampak je soočanje gledalo očitno samo 6%  (1% je volilna baza in ocenjen domet od prej) in večina meša ZL z DL in podobnimi listami ter združenji.  Poglejte si, kako je Luka Mesec pometel s konkurenci na zadnjem soočenju in ocenjeno kar za 7x povečal število glaslov:

Ja, dokazal je, da se DA!   Z dobrim marketingom (ki si ga sedaj lahko privoščijo tudi pri ZL), bo to kmalu mainstream ideologija v Sloveniji.  Sploh, če so pametni in ne gredo v koalicijo in malce počakajo na uspehe novega Drnovška. 

Na naslednjih volitvah bodo Mesec in njegove ideje imeli vsaj 50% glasov!  Ja, še bo nekoga bolela glava....

p.s.razen če....

Zahvala Luka Mesca ob razglasitvi rezultatov - YouTube

Zahvala Luka Mesca ob razglasitvi rezultatov predčasnih volitev v državni zbor, 13.7.2014.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
11
Laščan Zlatorog
2
Jul 15, 2014
Bolje ZL kot neke fašiste ali ultra nacionaliste. Tudi kriza sama je za nekaj dobra. Karte so bile res razdeljene za nekaj generacij naprej.
#11
Monika Bračika
1
Jul 15, 2014
Iskreno rečeno, sem ne neki način kar zadovoljna, da je ZL v parlamentu. Čudite se kolikor se pač hočete :-). Ne zato, ker podpiram politiko socialne demokracije - sploh ne, temveč zato, ker je njihova prisotnost zares SPREMEMBA. Nujno potrebujemo REZ!

Karte smo že stokrat premešali, potreben je bil nov špil, ker smo prevečkat izgubili igro.

Mnogi "stari" politiki se bodo morali zamisliti in tudi samokritično pogledati nase, vase in okrog sebe.

Mladi revolucionarji se dvigujejo, ko ne znajo več kako in kaj!

Dragi moji stari politiki in stari obrazi. Nič ne stokajte, točno ZL ste si zaslužili!

Prerekanje po parlamentu in napadanje "Konkurence" še preden je usta odprla je bila "smešna" = "glupa". Aroganca ima danes kratke noge! Ironično posmehovanje tajkunov je bilo nizkotno. Ljudstvo se je počutilo ponižano. Odnos do zakonov, ustave pa tudi sodišč je pod vsako kritiko! Kar mora zame veljati, mora tudi za politike!

Priznanje: Ko sem gledala in poslušala debate v parlamentu sem kdaj sem zares pomislila, da je pri rojevanju kakšnega politka babica bila ne pozorna in je revček ob porodu padel čez rob porodne mize na glavo!

Mnogokrat nas je bilo sram, ko smo gledali TV3 in direkten prenos iz parlamenta. Mnogo krat sem obiskala v tujini kakšno firmo in so me spraševali, če je pri nas zares korupcija tako velik problem. Mogoče bo sedaj malo drugače in bodo vprašali: Če se pri nas zares streljajo po ulicah in gladovno stavkajo, ko ne morejo prepričati z argumenti.

Noben plan, dragi stari obrazi politike, se vam ni izšel, ker ste en drugemu polena pod noge metali.

Vaš eksperiment je obrodil plodove katere niste pričakovali. Prav:

Sindikati, vaš največji "nasprotnik" bo še močnejši!

Že ob prejšnjih volitvah sem se vprašala kdo zares vlada s to državo silno število sindikatov ali vlada. Nisem prepričana, če znam odgovor. Zdaj bom verjetno znala še manj.

Pojavili so se mladi, pogumni, glasni in odločni - podprti s strani starih "lisjakov" sindikatov in stricev.

Revolucionarji, ki se bodo upirali kapitalizmu in najbrž takšni EU kot jo imamo. Drugače bo, če se Rusija, Ukrajina in Kavkaza še pridruži. Francija je že poslala prvo "revolucionarko" v EU parlament. EU bi lahko kmalu dobila novo strukturo in drugačne vizije. Kakor bo pač bo.

Hja, če si poln sebe in pogumen, moraš biti pripravljen na to, da lahko pogineš!

To velja tudi za ZL. :-))

Mislite, mislite, mislite.... v življenju se zgodi VSE Z NEKIM RAZLOGOM.

Komaj čakam naslednje poslovno potovanje. Me prav zanima kaj bodo rekli "kapitalisti" od katerih mi, tako kot mnogim v Sloveniji, podjetje živi.
#10
Zofka
0
Jul 15, 2014
V tej državi je leporečje vedno obilno nagrajeno, sicer pa si zavrtite malo spomin nazaj v čas, ko je Stranka mladih Slovenije pobirala glasove in se v parlament zrinila, nič kaj dolgo niso trajali.
#9
Komentar izbrisal uporabnik
Laščan Zlatorog
1
Jul 15, 2014
Aljoša, če si željan člankov, ki so pravopisno pravilni, se naroči na DELO. Tam imajo lektorja (plus cenzuro). Prvi bodo popravljali hitro tipkanje, drugi pa vsebinske napake :)
#7
aljoša
0
Jul 15, 2014
Laščan Zlatorog, mogoče bo pa treba zmanjšati količine popitega Zlatoroga, pa bo lahko kdaj nastal tudi kak dober in argumentiran članek. V vsakem stavku je če ne vsebinska, pa vsaj pravopisna napaka.
#6
Monika Bračika
0
Jul 15, 2014
:-))) tudi res... poznam nekatere, ki so nad 40 in še vedno moško nezrelo dete v puberteti :-))))
#5
Laščan Zlatorog
0
Jul 15, 2014
Ženske prej dozorijo :) Pri 27-ih so fantje mladi, ženske pa odrasle... Sploh v časih mama hotelov.
#4
Monika Bračika
1
Jul 15, 2014
Ja, mali je strup. A o "moji" Belokranjki Violeti Tomič bo tudi še veliko govora. Kaj je javni nastop in govor pred kamerami dobro ve... :-)) ...

Jaz sem v njegovih letih že imela svoje podjetje, 9 zaposlenih, otročka in moža - nisem bila revolucionarka :-))). Za to nisem imela časa.

Bila pa sem par let mlajša v delovni brigadi, celo komandanta brigade "Zajedništvo Stuttgart" in se počutila kot carica. Zelo ponosno sem pomagala izgrajevati domovino. Potem sem odrasla. :-)) Stara 23 let sem bila žena, mati in delodajalka. Nič ni mlad. Premalo je izkusil in se vrtel le v "podobno mislečem" krogu ljud
#3
Laščan Zlatorog
2
Jul 14, 2014
Mlad je še .. v njegovih letih smo bii vsi revolucionarji (tudi če smo študirali tehniko in ne FDV :). Ko bo kdaj vodil kakšno podjetje, bo dvakrat razmislil o ideji so(samo)upravljanja, vendar je rekel bobu bob kar nekaj stvarem in to na lep in razumljiv, a hkrati vsaj na prvo žogo, tehten način.

Samohvala in posmehovanje je tipična lastnost slovenskih politikov, zato mi je še posebno všeč, da jih je "poba" tako dobro šolal.; v petih minutah je zapečatil SLS ter marsikateri stranki vzel stolček! Bojda je teh 5 minut vnovčil za celih 6% ! Kaj bi iztržili, če bi ga povabili še na kako soočenje!
#2
Monika Bračika
2
Jul 14, 2014
Mali je res zaslovel kot zvezda... še Obama bo sanjal o njemu... :-)) .. kapa mu dol... pojavil se je v pravem trenutku s ustreznimi argumenti in tako znal potegniti naroda za sabo... kot podjetnica zagovarjam privatizacijo (vendar ne vso in za vsako ceno) in mi stojojo lasje po konci, ko slišim določene izjave, toda kljub temu razumem zakaj v njemu in ZL marsikdo vidi rešitelja... hja, komaj čakam prihodnost... napeta bo bolj kot najboljši krimi roman... :-)) ...
#1
Laščan Zlatorog
Laščan Zlatorog
Objavil/a 2014-07-14 19:04:32 (Jul 14, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Zahvala Luka Mesca ob razglasitvi rezultatov - YouTube

Zahvala Luka Mesca ob razglasitvi rezultatov predčasnih volitev v državni zbor, 13.7.2014.

Predavanje: Luka Mesec - Kaj hoče demokratični socializem? - YouTube

Predavanje Luke Mesca, politologa: Kaj hoče demokratični socializem? Predavanje je potekalo v sklopu projekta "Javna predavanja mladih na Dvornem trgu", ki g...

Luka Mesec, Združena Levica - Predvolilno soočenje 2014, POPtv - YouTube

V nedeljo imamo verjetno prvič v zgodovini Slovenije priložnost v parlament izvoliti stranko, ki bo zagovarjala iskanje alternative pokvarjeni kapitalistični...

Luka Mesec se predstavi - YouTube

Luka Mesec, kandidat Združene levice (volilna enota 6, Trbovlje), se predstavi.

ZADNJE OBJAVE
Od nedelje je pogrešan 26-letni Aljaž Paj iz Laškega
Grexit že danes?
Dobrodelni koncert za nakup v požaru uničenih strojev Mizarstva Kaja
V Celu dogaja?
Albanija ima probleme z nafto
NATO nas bo branil, ker nas ima rad
Ubiješ dva in dobiš 400 ur družbeno koristnega dela, pa se še buniš!
Putin ni mrtev!
Ali je Putin umrl?
Je suise Boris The Dec
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

7472.) ana karenina - l.n. tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj