Kristijan Hrastar

Prijatelji (11)
ZUPAN D.o.o
Dragica Heric
Alen Osenjak
Geza Grabar
Darja Zemljič
Ziliute88edita Edita
Leon Kralj
Marinka Marinčič Jevnikar
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Kraja traktorja in gozdarske prikolice v Stranski vasi pri Novem mestu
Priporočene cene strojnih storitev
Odkupna cena govejega mesa
Varnost pri delu v gozdu
Odkup bikov starosti od 24 do 30 mesecev
Afera mesa iz poljske klavnice Elkopol
Novost pri podjetju Massey Ferguson
Nagrajenci Zadružne zveze Slovenije
Širitev podjetja Interexport iz Potoka pri Komendi
Kmetija Bolcar iz Spuhlje na Ptuju
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Širitev podjetja Interexport iz Potoka pri Komendi

Kristijan Hrastar
16.10.2019 08:53 (pred 6 dnevi)

Podjetje Interexport iz Potoka pri Komendi, ki pri nas zastopa in prodaja traktorje Fendt in Valtra ter programe kmetijske mehanizacije proizvajalcev Ponsse, Amazone, Fella, Strautmann, Braun, Muthing, Krampe, Kotte in Hauer, je v pred kratkim praznovalo velik dogodek, in sicer odprli so nove prodajne prostore v Slovenski Bistrici. Nova investicija, ki je vredna več kot tri milijone evrov, je v Slovensko Bistrico privabila številne goste, med njimi tudi ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec, generalno direktorico Gospodarske zbornice Slovenije Sonjo Šmuc, direktorja prodaje v Fendtu Christiana Erkensna in direktorja prodaje Amazone Christiana Galla.

V nagovoru je direktor podjetja Aleš Jenčič povedal, da odprtje novega sodobnega centra v Slovenski Bistrici ne predstavlja le pomembne investicije za podjetje, ampak tudi in predvsem pomemben korak naprej v prihodnost. Prihodnost od nas zahteva kmetovanje, ki je vse bolj natančno in zmanjšano obdelavo tal te

Traktor Kioti PX1303 PC

Kristijan Hrastar
16.10.2019 08:51 (pred 6 dnevi)

Podjetje Avto-Mat &co., d. o. o., iz Ložnice pri Žalcu, je generalni uvoznik in zastopnik za traktorje znamke Kioti. Traktorje proizvaja podjetje Daedong iz Južne Koreje z dolgoletno tradicijo, in sicer od leta 1947, ko so začeli z lastnim razvojem in proizvodnjo traktorjev. Za traktor PX1303 PC iz serije traktorjev Kioti PX 30 so na sejmu v Gornji Radgoni prejeli zlato medaljo.

V seriji so trije modeli s štirivaljnim Common Rail motorjem znamke Doosan, prostornine 3,4 litra, ki proizvedejo 103, 112 in pri nagrajenem modelu 126 KM. Prav vsi modeli v tej seriji traktorjev se ponašajo z modernim in ekološko čistim motorjem (uporaba AdBlue tekočine) s skupnim vodom, ki izpolnjuje okoljsko stopnjo IV (Tier 4 Final). To dosega s pomočjo t. i. selektivne katalizatorske redukcije (SCR).

Kmetija Bolcar iz Spuhlje na Ptuju

Kristijan Hrastar
16.10.2019 08:40 (pred 6 dnevi)

Kmetija Bolcar je bila pred kratkim izbrana za kmetijo leta po izboru Mestne občine Ptuj. Pred dobrimi petnajstimi leti so se usmerili v pridelavo zelenjave na dobrih šest hektarjev kmetijskih površin, od tega je trideset arov pokritih za pridelavo zelenjave v rastlinjakih. Hitro so postali prepoznavni po kakovostno pridelanih zelenjadnicah na širšem ptujskem območju, ki jo prodajajo tako doma na kmetiji, javnih zavodih kot tudi na stojnici in v manjši trgovini.

Na kmetiji so nas pričakali mladi prevzemnik Franci z očetom Brankom, mamo Brigito, sestro Veroniko in malim Liamom. Za njih se je dan pričel že zelo zgodaj, ko so v jutranjih urah nabrali vrtnine, jih pripravili in odpeljali odjemalcem. Poudarjajo, da vse kar pridelajo, je vzgojeno na kar se da naraven način, kar se vidi tudi po tem, da je solata, ki je zjutraj ob nakupu še vsa krhka in diši po domači zemlji, popoldne že kar malo uvela, a seveda še kako dobra.

Odkup bikov starosti od 24 do 30 mesecev

Kristijan Hrastar
15.10.2019 07:54 (Oct 15, 2019)

Kot smo že pisali v eni od prejšnjih številk Kmečkega glasu, imajo kmetje, posledično pa  kmetijske zadruge in klavnice težave z odkupom mladega pitanega goveda kategorije B, bikov starih od 24 do 30 mesecev. Klavnice so bile celo primorane sprejeti odločitev o prekinitvi odkupa bikov B. Prekinitev odkupa velja do preklica, ob tem pa se kmetijske organizacije - Zadružna zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Sindikat kmetov Slovenije, GIZ Mesne industrije Slovenije in Trgovinska zbornica Slovenije, trudijo, da bi s predstavniki ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dosegli kompromisno rešitev.

Kosilnica Extra 324 F Alpin

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:46 (Oct 09, 2019)

V Sloveniji je podjetje Vicon poznano predvsem po diskastih kosilnicah s tremi noži na disk in trosilcih mineralnega gnojila na nihajno cev, manj znan je pa po ostalem prodajnem programu, ki se prav tako uvršča v sam vrh po kakovosti izdelave in delovanja. Celotna paleta strojev za spravilo krme so diskaste kosilnice z gnetilnikom ali brez v različnih izvedbah, obračalniki od 4,6 do 11 m delovne širine, zgrabljalniki sena od 3,2 do 15 m delovne širine, balirke s fiksno ali variabilno komoro, tudi kombinacija z ovijalko, vlečene in nošene ovijalke, nakladalne in silažne prikolice, razmetovalce silaže itd...

Govedorejska razstava uspela z odliko

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:45 (Oct 09, 2019)

Odlično izpeljana govedorejska razstava z ocenjevanjem krav rjave in črno-bele pasme je zaznamovala deseto obletnico od zadnje razstave v Šaleški dolini. Prireditev so organizirali člani Govedorejskega društva Šaleška dolina, Kmetijska zadruga šaleška dolina in KGZS Zavod Celje.

Predsednik Govedorejskega društva Šaleška dolina in vodja organizacijskega odbora Gašper Napotnik je dejal, da je prireditev namenjena ozaveščanju ljudi o pomembnosti kmetijske dejavnosti in promociji kmetijstva pri kupcih. Zahvaljuje se vsem, ki so sodelovali pri razstavi, še posebej je izpostavil mlade rejce, na katere smo lahko ponosni, saj so se odlično vključili v priprave. Izpostavil je, da na njih svet stoji in bodo poskrbeli, da bo zemlja obdelana in podeželje urejeno tudi v prihodnje.

 

Seminar o pridelavi sena

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:44 (Oct 09, 2019)

Kmetijski inštitut Slovenije, Biotehniška fakulteta, Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede organizirajo brezplačen seminar »Kakovost v Sloveniji pridelanega sena in sodobna kmetijska tehnika za njegovo spravilo 3«, ki bo v ponedeljek, 14. oktobra 2019 z začetkom ob 10. uri na Kmetijskem inštitutu Slovenije, Hacquetova ulica 17, Ljubljana.

Travinje v Sloveniji pokrivajo skoraj 60 % kmetijskih zemljišč v uporabi, zato ga moramo, kar najbolje izkoristiti. Kakovostno pridelana in pospravljena krma je ključnega pomena za pokrivanje beljakovinskih in energijskih potreb živali in osnova za kakovostno mleko in meso. V zadnjem času sušenje sena ponovno pridobiva na veljavi. Trenutno velika večina kmetij pripravlja seno na tleh, le slaba tretjina pa uporablja sušilne naprave. Strokovnjaki, ki sodelujejo na projektu CRP »Tehnološke rešitve za pridelavo kakovostnega sena vam bodo predstavili seneno mleko in meso, teorijo in prakso sušenja s sušilnimi napravami, k

Ob jubileju odprtje novih poslovnih prostorov

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:43 (Oct 09, 2019)

Točno 17. septembra 1989 je Franc Guzelj pričel s komisijsko prodajo in popravilom rabljene kmetijske mehanizacije kot samostojni podjetnik Guzelj Franc, s. p., - Kmečki stroj. Leto dni kasneje je začel prodajati tudi nove traktorje in kmetijske stroje vseh slovenskih proizvajalcev, leta 1991 pa je na novi lokaciji Godešič pri Škofji Loki odprl podjetje Kmečki stroji, d. o. o., kjer so lahko kmetje poleg kmetijske in gozdarske mehanizacije kupovali tudi škropiva, kmetijski repromaterial in rezervne dele za kmetijske stroje in traktorje. Pred kratkim so v podjetju praznovali 30 let delovanja in odprli poslovne prostore na Sv. Duhu pri Škofji Loki, to je ob glavni cesti Škofja Loka - Kranj.

Industrijska konoplja s pozitivnimi učinki na telo

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:37 (Oct 09, 2019)

Tokrat smo se srečali pri največjem slovenskem pridelovalcu industrijske konoplje. Na kmetiji Maroša iz Melincev se s pridelavo ukvarjajo že sedem let, predvsem zaradi izziva, ki ga prinaša ta zahtevna rastlina za pridelavo.

Namreč kot pravi Aleš Maroša pri pridelavi klasičnih poljščin vidi že običajno rutino pridelave, medtem pa če želiš napredek in dodano vrednost na kmetiji, moraš posejati tudi kako novo sorto. Na kmetiji vsako leto povečuje posejane površine, tako v tem času žanjejo okrog 30 hektarjev industrijske konoplje, kmetija pa obsega 180 hektarjev kmetijskih površin. Imajo posejano koruzo, pšenico, ječmen in kar na 21 hektarih fižol za zrnje.

V enoletno uporabo pobiralni zgrabljalnik AIR 300 F

Kristijan Hrastar
09.10.2019 09:34 (Oct 09, 2019)

Podjetje SIP Šempeter je na sejmu v Komendi slavnostno podelilo nagrado za sodelovanje v nagradni igri. Obiskovalci so lahko v Gornji Radgoni sodelovali v anketi in nagrajenec Domen Rožman iz Dragatuša v Beli Krajini je v enoletno uporabo prejel pobiralni zgrabljalnik AIR 300 F.

Rejci v pričakovanju rasti cen

Kristijan Hrastar
02.10.2019 12:58 (Oct 02, 2019)

Za odkupne cene pitanega goveda so v Evropi značilna ciklična gibanja. Od junija do avgusta dosežejo dno, kakršnega smo že nekaj let navajeni, nato pa se tedensko zvišujejo vse do novega leta. Vendar letos nekako z zamikom, saj za dolgoletnim povprečjem odkupne cene v povprečju zaostajajo za 20 centov po kilogramu mesa. V Avstriji in predvsem v Nemčiji je meso pitanega goveda od 12 do 24 meseca starosti plačano od v povprečju 3,57 evra za U3 oziroma pet do deset centov manj za R3 tržni razred za kilogram mesa. Napovedi za nemške rejce so za prihodnje mesece obetajoče, saj naj bi se odkupne cene do konca leta zvišale na najmanj 3,80 evra za kilogram mesa. V Sloveniji že po običaju rejec poleti prejme nekaj deset centov manj za kilogram mesa mladega pitanega goveda, zaskrbljujoče pa je, da je ta razkorak vse večji, ko se bližamo zimskemu obdobju, ko je tudi poraba mesa večja. Odkupne cene se pri nas gibljejo od 3,10 do 3,30 evra za kilogram mesa, krave so plačane od 2,00 do 2,80 evra za

Pasterizator P 200 EL z novo dvižno napravo

Kristijan Hrastar
02.10.2019 12:56 (Oct 02, 2019)

Podjetje Plevnik kot specialist za predelavo mleka in ponudnik celovite tehnološke rešitve za mlekarstvo in sirarstvo, je na sejmu Agra v Gornji Radgoni prejel zlato medaljo tudi za pasterizator P 200 EL Professional z novo dvižno napravo in novim profesionalnim mešalom za jogurt, sir in mleko.

Nova generacija žitnih kombajnov Lexion

Kristijan Hrastar
02.10.2019 12:56 (Oct 02, 2019)

Podjetje Claas nam je pred kratkim v Franciji predstavil drugo, prenovljeno generacijo žitnih kombajnov Lexion, in sicer serije 5000, 6000, 7000 in 8000. Po novem bodo na voljo sedem hibridnih kombajnov (APS Synflow Hybrid) in prav tako sedem kombajnov s pretresali (APS Synflow walker). Moč motorjev znaša od 313 do kar 790 KM, prostornina zalogovnika za žito znaša od devet pa vse do 18 tisoč litrov. Tudi praznjenje poteka izredno hitro, in sicer od 110 pa vse do 180 litrov na sekundo. Kombajni bodo opremljeni s številnimi posodobitvami, ki jih predstavljamo v tokratni številki Kmečkega glasa.

Ob jubileju odprtje novih poslovnih prostorov

Kristijan Hrastar
02.10.2019 12:52 (Oct 02, 2019)

Točno 17. septembra 1989 je Franc Guzelj pričel s komisijsko prodajo in popravilom rabljene kmetijske mehanizacije kot samostojni podjetnik Guzelj Franc, s. p., - Kmečki stroj. Leto dni kasneje je začel prodajati tudi nove traktorje in kmetijske stroje vseh slovenskih proizvajalcev, leta 1991 pa je na novi lokaciji Godešič pri Škofji Loki odprl podjetje Kmečki stroji, d. o. o., kjer so lahko kmetje poleg kmetijske in gozdarske mehanizacije kupovali tudi škropiva, kmetijski repromaterial in rezervne dele za kmetijske stroje in traktorje. Pred kratkim so v podjetju praznovali 30 let delovanja in odprli poslovne prostore na Sv. Duhu pri Škofji Loki, to je ob glavni cesti Škofja Loka - Kranj.

Več v reportaži v Kmečkem glasu številka 41.

Industrijska konoplja s pozitivnimi učinki na telo

Kristijan Hrastar
02.10.2019 12:50 (Oct 02, 2019)

Tokrat smo se srečali pri največjem slovenskem pridelovalcu industrijske konoplje. Aleš Maroša iz Melincev se s pridelavo se ukvarja že sedem let, predvsem zaradi izziva, ki ga prinaša ta zahtevna rastlina za pridelavo.

Več o pridelavi konoplje v številki 41 Kmečkega glasa.

Novosti podjetja Case IH

Kristijan Hrastar
25.09.2019 11:26 (Sep 25, 2019)

Pred kratkim smo novinarji v Avstriji spoznavali številne novosti, ki jih bo podjetje Case IH predstavilo javnosti na sejmu Agritechnica v Hannovru v Nemčiji novembra letos in na trg ponudilo v prihodnjem letu. Prenovljena serija Puma se ponaša z novimi motorji (izpolnjujejo okoljske zahteve stopnje V), z nazivno delovno močjo od 185 do 240 KM. Generalni zastopnik za traktorje Case IH je pri nas podjetje Agrometal iz Ljubljane.

Predstavitev strokovne monografije o samorodni trti šmarnici

Kristijan Hrastar
25.09.2019 11:25 (Sep 25, 2019)

Pred kratkim so v društveni zidanici Društva vinogradnikov »Lisec« Dobrnič na Liscu predstavili prvo strokovno monografijo o samorodni trti šmarnici na Slovenskem z naslovom Šmarnica. Monografija obsega 124 strani. V njem so objavljeni trije prispevki uveljavljenih strokovnjakov, ki so fenomen šmarnice osvetlili z medicinskega, enološkega in kemijskega ter kulturnozgodovinskega vidika.

Pnevmatska odcejalna stiskalnica POS 50

Kristijan Hrastar
25.09.2019 11:23 (Sep 25, 2019)

Plevnik pnevmatska odcejalna stiskalnica POS predstavlja popolno novost na trgu. Je sirarska stiskalnica z vgrajeno odcejalno mizo, ki omogoča odcejanje, predstiskanje in stiskanje sirne mase v eni napravi. POS je idealna naprava za sirarje z manjšimi predelovalnimi količinami mleka (od 100 do 500 litrov količine, kar je približno od 10 do 50 kg sira na predelovalno količino), ki potrebujejo sirarsko stiskalnico. Takšna naprava se prvič pojavlja v segmentu predelave do 500 litrov mleka na enoto.

Nova generacija žitnih kombajnov Lexion

Kristijan Hrastar
25.09.2019 09:22 (Sep 25, 2019)

Podjetje Claas nam je pred kratkim v Franciji predstavil drugo, prenovljeno generacijo žitnih kombajnov Lexion, in sicer serije 5000, 6000, 7000 in 8000. Po novem bodo na voljo sedem hibridnih kombajnov (APS Synflow Hybrid) in prav tako sedem kombajnov s pretresali (APS Synflow walker). Moč motorjev znaša od 313 do kar 790 KM, prostornina zalogovnika za žito znaša od devet pa vse do 18 tisoč litrov. Tudi praznjenje poteka izredno hitro, in sicer od 110 pa vse do 180 litrov na sekundo. Kombajni bodo opremljeni s številnimi posodobitvami, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Pri serijah 5000 in 6000 poteka ločevanje zrnja s pomočjo pretresal (APS Synflow walker). Boben pretresala ima 155 mm večji premer od predhodnih modelov. Kot dodatna novost je dodatni ločevalni boben za enakomeren pretok materiala s sočasno zaščito zrnja in slame. Tako je kombajn uporaben za številne vrste pridelka, hitrost in s tem storilnost je povečana za četrtimo.

Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju

Kristijan Hrastar
18.09.2019 12:28 (Sep 18, 2019)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu RS objavilo drugi javni razpis za ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju. S tem bo razpisalo nekaj več kot 1,7 milijona evrov nepovratnih sredstev iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014–2020. Ministrstvo želi s finančnimi sredstvi pospešiti povezovanje primarnih proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju ter tako izboljšati položaj kmetov v verigi preskrbe s hrano in gozdno-lesnimi proizvodi.

Vložitev vloge na javni razpis preko elektronskega sistema Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja bo potekala od 30. septembra do vključno 30. decembra 2019, do 24. ure.

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj