Kristijan Hrastar

Prijatelji (11)
Leon Kralj
Vlasta Kunej
Marinka Marinčič Jevnikar
Geza Grabar
Barbara Remec
Alen Osenjak
Franc Fortuna
Dragica Heric
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Impodan Lovol 50
Odkupna cena govejega mesa
Revija Tehnika in Narava (TiN)
Dan odprtih vrat podjetja Agrometal
Case IH Luxxum 120
Javna naročila in ponudbe odslej poenostavljeno
Novost iz podjetja Goldoni Arbos
Traktor AGT 1055
Nove homologacijske zahteve za traktorje (2)
Učinkovita raba naprav za nanos fitofarmacevtskih sredstev
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Revija Tehnika in Narava (TiN)

Kristijan Hrastar
24.04.2018 08:48 (pred 14 urami)

V prihodnji številki tednika Kmečki glas (št. 18) bo naročnikom priložena brezplačna priloga Tehnika in Narava. Poleg testov traktorja Zetor Proxima HS 120 in motorne verižne žage Husqvarna 572 XP Autotune, bo v njem tudi Katalog sadjarsko-vinogradniških, komunalnih, gorskih traktorjev in transporterjev za leto 2018.

Nove homologacijske zahteve za traktorje (2)

Kristijan Hrastar
19.04.2018 08:38 (pred 6 dnevi)

Z novim letom je stopila v veljavo Uredba (EU) št. 167/2013 o odobritvi in tržnem nadzoru kmetijskih in gozdarskih vozil (uredba o homologaciji novih traktorjev). Ti predpisi ne opredeljujejo le stopnje emisij za traktorje, ki smo jih prikazali v tedniku Kmečki glas številka 14. V uredbi je kar 62 večjih skupnih zahtev. Za vsako izmed teh zahtev so sprejeli še delegirane in izvedbene akte, ki so v neposredni veljavi tudi v Sloveniji.

Ti sedaj veljavni homologacijski predpisi so prinesli kar nekaj tehničnih novosti za vse traktorje. Za nižje kategorije traktorjev (glede na nazivno moč) je teh novih zahtev bistveno več kot pri traktorjih večje moči, kjer so že prej uporabljali te tehnične rešitve. Te rešitve so bile pred uvedbo novih homologacijskih zahtev pogosto opcijska oprema, sedaj pa jih morajo imeti vsi traktorji.

Več v Kmečkem glasu številka 16.

Učinkovita raba naprav za nanos fitofarmacevtskih sredstev

Kristijan Hrastar
19.04.2018 08:25 (pred 6 dnevi)

Postopek nanašanja fitofarmacevtskih sredstev je opravilo, ki združuje mnogo znanj in veščin, ki so potrebna, da bo postopek potekal pravilno in da bodo tudi rezultati najboljši.

Pred pričetkom uporabe naprav za nanos FFS moramo le te temeljito pregledati. Na napravah, ki so malo starejše in so skladiščene na svetlobi se rado zgodi, da določeni deli, predvsem cevi iz gume, preperijo. Prepereli delci nato potujejo do filtra, kjer se ustavijo. Precej slabše je, če se ti prepereli delci ustavijo pred odprtino na šobi in povzročijo zamašitev šobe. Če pravočasno odkrijemo napako in šobo očistimo, omogočimo normalno delovanje šobe in pravilen curek, ki pokrije optimalno širino poškropljene površine. V nasprotnem primeru se rado zgodi, da imamo del površine nepoškropljen oz. slabo pokrit s FFS.

Več v 16. številki Kmečkega glasu.

Traktoristi po deseti blagoslov v župniji Sv. Andraža nad Polzelo

Kristijan Hrastar
19.04.2018 08:20 (pred 6 dnevi)

Vsako leto se spomladi na nedeljo pri cerkvi Svetega Andreja v Andražu nad Polzelo zberejo številni traktoristi in ljubiteljev kmetijske tehnike. In tudi letos je bilo tako. V prelepem vremenu so prejeli blagoslov od župnika Damjana Ratajca iz župnije sv. Pavla-Prebold. Zbrani so prosili Svetega Izidorja, zaščitnika traktoristov in kmetov, za svojo varnost pri delu na polju in delu s traktorji.

Kar 220 traktorjev s ponosnimi lastniki smo našteli letos na travniku. Ti so se zbrali že zgodaj zjutraj in kot je že navada so se v gosjem redu pripeljali v hrib mimo cerkve in se postavili v vrsto po blagovnih znamkah. Med številnimi so prevladovali traktorji Steyr, Tomo Vinković in IMT, nekoliko manj je bilo traktorjev blagovnih znamk Fendt, Same, Massey Ferguson, New Holland in drugi. Organizatorji, to so Občina Polzela in Župnijski urad Sv. Andraž, so tako ponovno organizirali prireditev na nivoju, kar se jim oddolžijo številni traktoristi kot tudi množica ljudi, ki se pripelje z avtomobilo

Dan odprtih vrat podjetja Agrometal

Kristijan Hrastar
18.04.2018 13:32 (pred 6 dnevi)

Pred kratkim smo obiskali podjetje Agrometal, ki je organiziral dan odrtih vrat. Priča smo bili raznovrstni ponudbi, ki si jo je ogledalo lepo število obiskovalcev.

Več v tedniku Kmečki glas, številka 17.

Javna naročila in ponudbe odslej poenostavljeno

Kristijan Hrastar
18.04.2018 13:25 (pred 6 dnevi)

Od 1. aprila 2018 v Sloveniji velja obvezno elektronsko oddajanje ponudb. Z izvedbo projekta e-javno naročanje je tako omogočeno brezplačno izvajanje postopkov javnih naročil od začetka do konca v »brezpapirni« obliki.

Na ministrstvu za javno upravo s tem stremijo k vzpostavitvi poenostavljenih in racionaliziranih postopkov oddaje javnih naročil, povečanju transparentnosti, konkurenčnosti in gospodarnosti pri porabi javnih sredstev, prihranku časa, znižanju stroškov in zmanjšanju administrativnih ovir. Sporočanje in izmenjavo informacij med naročniki in ponudniki v elektronski obliki bo omogočal enotni informacijski sistem.

Nova viseča dvigala Tajfun

Kristijan Hrastar
12.04.2018 13:17 (Apr 12, 2018)

Podjetje Tajfun Planina je bilo ustanovljeno leta 1967. Proizvodnjo so začeli s puhalniki, ki so bili namenjeni spravilu sena. V letu 1979 so se usmerili v gozdarsko tehniko in razvili gozdarske vitle, ki jih vedno znova posodabljajo in še dandanes uspešno prodajajo na trgu. Gozdarsko tehniko so dopolnili z rezalno-cepilnimi stroji, mobilnimi gozdarskimi žičnicami, hidravličnimi traktorskimi dvigali in TajGO MX merilnim sistemom. Na sejmu v radgoni so za viseča dvigala prejeli zlato medaljo.

100 let traktorjev John Deere

Kristijan Hrastar
12.04.2018 13:16 (Apr 12, 2018)

V podjetju John Deere so 14. marca letos proslavili okrogel jubilej. Minilo je natančno sto let od začetka njihove proizvodnje traktorjev. Takrat so namreč prevzeli podjetje Waterloo Gasoline Engine Company. Traktor Waterloo Boy N z 12 KM je bil tako prvi njihov prodajni traktor. Prvo leto so prodali 5634 traktorjev.

Leta 1918 se je podjetje John Deere odločilo prevzeti proizvajalca traktorjev, Waterloo Gasoline Engine Company, ker sami takrat niso bili uspešni pri razvoju svojih prvih traktorjev. Omenjeno podjetje je John Deere izbral, ker je po mnenju strokovnjakov imelo najboljši traktor v ZDA. Uradno je John Deere s prevzemom Waterloo Gasoline Engine Company vstopil v svet traktorske tehnike leta 1919. V začetku so proizvajali traktorje pod imenom Waterloo Gasoline Engine Company, ime John Deere se je na traktorjih pojavilo leta 1923, ko so začeli proizvodnjo novega modela D, ki se je že razlikoval od Waterloo Boya.

Novost podjetja Deutz-Fahr

Kristijan Hrastar
12.04.2018 13:14 (Apr 12, 2018)

Podjetje Deutz Fahr je lani na sejmu Agritechnica predstavilo več novosti. Tako prihaja nova serija E, ki bo nadomestila serijo Agrolux. Nova serija 6 bo nadomestila staro serijo 5, traktorji bodo od 120 do 140 KM. V Sloveniji traktorje Deutz Fahr zastopa podjetje Agromehanika iz Hrastja pri Kranju.

Serija E se od stare serije Agrolux razlikuje tako na zunaj kot po karakteristikah traktorja. Traktorji se ponašajo z novimi motorji FARmotion, ki ustrezajo zahtevanim okoljskim standardom stopnje IV (AGR in DOC sistem). Motorji so trivaljni, turbo, z dovodom goriva preko skupnega voda. V seriji so štirje modeli, in sicer 4070 E, 4080 E, 4090 E, 4100 E z močjo od 48 KM/65 kW) do 71 kW/97 KM.

Delo kmetijskega ministrstva v minulih štirih letih

Kristijan Hrastar
12.04.2018 13:12 (Apr 12, 2018)

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so prejšnji teden predstavili realizirane naloge s področja kmetijskega ministrstva v mandatu 2014 – 2018. Minister Dejan Židan je dejal, da večinoma uspešno izpolnili vseh 14 koalicijskih zavez, ki so jih predsedniki koalicijskih strank podpisali ob vstopu v koalicijo.

Minister Židan je poudaril, da so bile za njih najpomembnejše štiri stvari: razglasitev svetovnega dneva čebel, uspešno in učinkovito koriščenje evropskih sredstev, odgovorno ravnanje z državnimi gozdovi ter hiter in učinkovit odziv na naravne ujme in druge izredne dogodke.

Žužek bo predsednik še štiri leta

Kristijan Hrastar
05.04.2018 10:02 (Apr 05, 2018)

Že devetnajsti redni občni zbor Društva rejcev govedi za meso Slovenije je na Vranskem minil v mirnem vzdušju. Predsednik Damjan žužek in tajnik Peter Podgoršek sta predstavila delovanje društva v preteklem letu, izvedeli smo, da je potrebno do 1. novembra letos uskladiti obstoječe potrjene rejske programe z novo uredbo oz. vložiti predlog sprememb. Pred vložitvijo je tudi dokumentacija za izvajanje rejskega programa za pasmi angus in škotsko višavsko govedo. Občni zbor je bil tudi volilni, nadaljnja štiri leta bo društvo vodil dosedanji predsednik Damjan Žužek iz Boštanja pri Sevnici, nov je tudi upravni in nadzorni odbor.

Člani upravnega odbora so poleg predsednika Žužka še Marko Lapajne kot predstavnik rejcev limuzin pasme, Rok Suhodolnik kot predstavnik rejcev pasme angus in Dženi Läubli kot predstavnica rejcev škotskega višavskega goveda.

REZALNO CEPILNI STROJI RCA 330 JOY

Kristijan Hrastar
05.04.2018 09:47 (Apr 05, 2018)

Podjetje Tajfun Planina d.o.o., s sedežem na Planini pri Sevnici, je najbolj znano po proizvodnji gozdarskih vitlov. Svoj asortiment izdelkov pa so leta 2001 dopolnili še s ponudbo rezalno-cepilnih strojev. Tajfunovi rezalno-cepilni stroji, uveljavljeni pod blagovno znamko RCA, so nepogrešljivi pripomoček pri predelavi hlodovine v polena za kurjavo. Za omenjene stroje so na sejmu prejeli zlato medaljo.

Razpis za prilagajanje podnebnim spremembam

Kristijan Hrastar
04.04.2018 13:57 (Apr 04, 2018)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu danes objavilo nov javni razpisa iz naslova podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2018, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe. Za ta namen je razpisanih 15 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Upravičenci lahko vlogo vložijo od 23. aprila 2018 do vključno 18. julija 2018.

 Objavljeni javni razpis omogoča pridobitev nepovratnih sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in proračuna RS.

Predmet podpore so naslednje vrste naložb:

- nakup in postavitev mrež proti toči,

- nakup in postavitev rastlinjakov za pridelavo v tleh in pripadajoče opreme,

- ureditev trajnih nasadov z vidika uvajanja tržno primernejših sort in izboljšanja tehnologije pridelave,

- ureditev zasebnih namakalnih sistemov, ki imajo enega uporabnika, ter nakup in postavitev namakalne opreme, ki je lahko samostojna naložba.

Vlagatelji lahko uveljavljajo tudi prispevek v na

Ukrep odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih

Kristijan Hrastar
04.04.2018 13:52 (Apr 04, 2018)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu (30. marec 2018) objavilo 2. javni razpis za ukrep odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih, s katerim je razpisalo 700 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Namen razpisa je krepitev aktivnosti na področju zagotavljanja stabilnosti in kakovosti v kmetijski proizvodnji in večji konkurenčnosti kmetijskega sektorja. Vlaganja v odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih pomenijo ponovno vzpostavitev kmetijske pridelave na teh zemljiščih s ciljem povečanja samooskrbe s hrano v Sloveniji.

Nove homologacijske zahteve za traktorje

Kristijan Hrastar
03.04.2018 09:26 (Apr 03, 2018)

Februarja 2013 je Evropski parlament in svet sprejel Uredbo (EU) št. 167/2013 o odobritvi in tržnem nadzoru kmetijskih in gozdarskih vozil. 1.1.2018 pa je bil skrajni datum, da so se zahteve iz uredbe vpeljale tudi v prakso. Ta uredba določa upravne in tehnične zahteve za homologacijo novih kmetijskih in gozdarskih vozil.

Na ravni Unije je tako vzpostavljen celovit sistem homologacije za traktorje, njihove priklopnike in zamenljivo vlečeno opremo. S tem se spodbuja notranji trg. Glavni cilj zakonodaje Unije o odobritvi vozil je zagotoviti, da nova vozila, sestavni deli in samostojne tehnične enote, ki so dani na trg, zagotavljajo visoko raven varnosti in varstva okolja. Zaradi uporabe novega ureditvenega sistema, ki ga vzpostavlja ta uredba, so razveljavili številne predhodne direktive, ki so urejale homologacijo traktorjev od leta 1974 naprej.

Bodi močan, bodi Kuhn

Kristijan Hrastar
28.03.2018 13:37 (Mar 28, 2018)

Proizvodnja kmetijske mehanizacije v osrednji tovarni francoskega proizvajalca Kuhn iz Saverna letos praznuje veličasten jubilej. Kar 190 let je že od ustanovitve podjetja, ko je kmetijske stroje značilne rdeče barve leta 1828 začel izdelovati Joseph Kuhn, vaški kovač iz okolice Saverna.

Sprva so izdelovali tehtnic, leta 1864 je Joseph Kuhn ob pomoči svojih bratov preselil proizvodnjo na lokacijo v mestu ob železniški progi Strasbourg-Pariz, kjer stoji še danes, in proizvodni program razširil na kmetijsko mehanizacijo. Proizvodni obrati delujejo tudi drugje, in sicer v različnih krajih po Franciji in tudi v drugih državah.

Traktor AGT 1055

Kristijan Hrastar
28.03.2018 13:36 (Mar 28, 2018)

Na sejmu AGRA je podjetje Agromehanika iz Hrastja pri Kranju na svojem razstavnem prostoru premierno predstavilo nov model traktorja iz serije AGT, in sicer model AGT 1055 in zanj od komisije prejelo zlato medaljo.

Traktor je v celoti plod lastne zasnove, razvoja in izdelave. Model AGT 1055 bo naredil velik preskok tako v smislu tehničnih karakteristik kot tudi oblike. Razvoj je trajal tri leta, saj pomeni popolno prenovo svojega predhodnika v vseh ključnih točkah, pri čemer so bili glavni poudarki: kakovost, tehnološka naprednost, zanesljivost, prijaznost uporabniku in atraktivna oblika.

Spremembe pri zakonodaji in ukrepih kmetijske politike

Kristijan Hrastar
28.03.2018 13:35 (Mar 28, 2018)

V Portorožu smo na dnevu zadružnikov imeli priložnost poslušati mag. Tanjo Strniša, državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Predstavila nam je spremembe pri zakonodaji in ukrepih kmetijske politike. Dejala je, da se s kmetijsko dejavnostjo ukvarja 69.902 kmetijska gospodarstva, kar je 3 % manj kot v letu 2013. Kmetuje se na nekaj manj kot 480 tisoč hektarjev kmetijskih zemljišč, v povprečju je kmetija velika nekaj manj kot sedem hektarjev. Z živinorejo se ukvarja 55.782 kmetijskih gospodarstev, ki redijo 418.684 glav velike živine, kar pomeni, da v povprečju redijo 7,5 GVŽ.

Kmetija in kompostarna Homar iz Dupeljn pri Lukovici

Kristijan Hrastar
28.03.2018 13:25 (Mar 28, 2018)

Začetka pomladi se še posebej razveselijo na ekološki kmetiji Homar po domače »pri Vrhačevih« iz Dupeljn pri Lukovici. Takrat se namreč prične sezona prodaje zemlje za sajenje rastlin in na kmetiji so se pred leti specializirali za pripravo le te. Stane, žena Anica in sin Primož sicer redijo konje, kot dodatno dejavnost pa so na kmetiji razvili kompostiranje. Tradicija kopostiranja konjskega gnoja bo pri njih v kratkem že četrt stoletja, kompost in zemljo za sajenje tržijo pod blagovno znamko 1000 cvetov.

Spomladanski kmetijski sejem v Komendi

Kristijan Hrastar
27.03.2018 10:26 (Mar 27, 2018)

Sejemsko dogajanje ta konec tedna v Komendi je ponovno pokazal, da si pri nas kmetje in tudi drugi obiskovalci, želijo tovrstnih razstav, dogodkov in druženj. Zato je bilo od petka do nedelje ponovno živahno na že 45. sejmu kmetijsko, gozdarske, gradbene, komunalne in vrtnarske mehanizacije ter ogrevalne tehnike. Zvrstilo se je namreč že triindvajset spomladanskih in skoraj toliko jesenskih sejmov, ki ga organizirajo člani Konjeniškega kluba Komenda in občina Komenda. Predstavljalo se je skoraj 700 razstavljavcev z različno opremo, največ ljudi pa se že kot ponavadi zadržuje pri razstavljalcih s kmetijsko in gozdarsko opremo.

In kakšni so bili vtisi ponudnikov in obiskovalcev. Že drugo leto zapored je med vsemi zaznati kar precej optimizma, kar se kaže v številnih naročilih traktorjev in predvsem kmetijske mehanizacije. Sicer je odkupna cena mleka v zadnjem mesecu padla čez noč za pet centov, vendar odkupovalci pravijo, da naj bi se le te ustalile, mogoče celo povečale. Da pa nam ne mo

Oglasi

vas zanima 10 razlogov, zakaj si je potrebno zdravstevno zavarovanje za tujino urediti še danes. potem lahko več preberete https://siol.net/novice/slovenija/10-razlogov-zakaj-urediti-zdravstveno-zavarovanje-za-tujino-se-danes-465699

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2016 hyundai robex 25z-9ak mini bager   znamka: hyundai model: robex 25z-9ak tip: mini bager leto: 2016 ure: 145 delovnih ur moc: 24 km delovna teža: 2580 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem mitsubishi s3l2, 17,3 kw / 23,6 km, 3 novimi žlico za kopanje in kladivo, skupna dolžina: 4,03 m, skupna širina: 1,5 m, skupna višina: 2,5 m, 250 mm gumijaste proge, zaprta kabina s sedežem in ac ogrevanjem, 2 hitrosti, radio, vzvratno alarm, delovna teža: 2580 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 11400 €

2015 jcb 8055 rts  mini bager    znamka: jcb model: 8055rts tip: mini bager leto: 2015 ure: 862 delovnih ur moc: 48 km operativna teža: 5500 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: perkins tier 404-22c motor 3-cilski dizelski motor, 35,7 kw / 48 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina: 5,15 m, splošna širina: 2 m, skupna višina: 2,56 m, najvecja razdalja: 6,03 m , maksimalna globina kopanja: 3,95 m, hidravlicna hitra spojka, gumijasti trakovi: 400 mm dodatni hidravlicni sistemi, 2 x hidravlicne cevi, dodatni sprednji delovni žarometi, dve hitrosti, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, radio, , delovna teža: 5500 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 112600 €

2015 jcb 85z-1 midi bager   znamka: jcb model: 85z-1 tip: midi bager leto: 2015 ure: 1753 delovnih ur moc: 61 km delovna teža: 8600 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motorjem jcb - kdi 2504 tcr- stage iiib tier 4-valjni dizelski motor, 45,4 kw / 61 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina 6,50 m, skupna širina: 2,33 m, skupna višina: 2,68 m, hidravlicni sistem , maksimalna višina raztovarjanja: 4,946 m, maksimalna globina kopanja: 3,625 m, varnostni ventili, 450 mm gumijasti trakovi, kladivni sistem, varnostni ventil prelomnice, varnostni ventil - varnostni ventil, varnostni ventil prekinitvena linija za ventil - podlaket / palica, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 8600 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 15400 €

2014 volvo ec55c  mini bager     znamka: volvo model: ec55c tip: mini bager leto: 2014 ure: 2338 delovnih ur moc: 47 km operativna teža: 5700 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: volvo d3.1d 4-valjni dizelski motor, 35,1 kw / 47 km, hitra spojka, 4 kopalne žlice, kladivo, gumijaste proge, širina koloteka: 400 mm, dolžina stroja: 5,87 m, širina stroja: 1,92 m , višina stroja: 2,56 m, globina izkopa: 4,05 m, hidravlicni sistem celoten nadzor moci za popolno neodvisnost vseh gibov in prevajanja, servo krmiljeni hidravlicni regulatorji, dvojna izmenjevalna crpalka za vsa delovna vezja (roka, rocica in žlica) in za prevod: najvecji pretok 2 x 57,8 l / min, maksimalni obratovalni tlak 21,6 mpa (216 barov). zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 5700 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12000 €

2013 jcb 3cx p21 eco bager nakladalec    znamka: jcb model: 3cx p21 eco turbo tip: bager-nakladalec leto: 2013 ure: 1310 delovnih ur moc: 92 km operativna teža: 8070 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljena z: motor: jcb 444 diesel, moc motorja: 68,6 kw / 92 km, powershift contractor pro, kontrolna kabina za upravljanje s krmilno palcko, zaprta ogrevana in opremljena z ac, dodatnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, opremljen s nakladalnim nakladalnikom 4 x 1, : 1 mc, nakladalne žlice, globina kopanja: 5,97 m, višina razkladanja: 2,74 m, dolžine stroja: 5,62 m, širina stroja: 2,24 m, višina stroja: 3,61 m, rocice proti padajocim ventilom, visokohitrostni adapter, srs, opremljen z mehanskim sistemom za kompenziranje kota vedra pri dvigovanju roke. radio, obracanje alarmnega sistema. operativna teža: 8070 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Kombinirka

Cena: 20800 €

2008 cat 308c  midi bager jeklene gosenice    znamka: cat model: 308c tip: midi bager jeklene gosenice leto: 2008 ure: 3395 delovnih ur moc: 55 km delovna teža: 8040 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: mitsubishi motorjem, modelom 4m40e1 dizelskega motorja, 41 kw / 55 km, zaprto kabino s krmilno palico, ogrevano in opremljeno z a.c, 3 žlici in kladivom, pomožnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, železniškimi tiri - 500 mm. stroj: b x l x h 5,83 x 2,32 x 2,61 m vodoravna roka. 7,81 m, globina kopanja 4,69 m, radio, vzvratna prestava, delovna teža: 8040 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 12800 €

2014 manitou mt625 teleskopski nakladalec   znamka: manitou model: mt625 tip: teleskopski nakladalec leto: 2014 ure: 398 delovnih ur moc: 75 km maksimalna nosilnost: 2.500 kg najvišja višina dviga: 5,85 m delovna teža: 4710 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motor: kubota v3307-di-t-e3b, 55.4 kw / 75 km, dolžina stroja: 3,9 metra, širina stroja: 1,82 metra, višina stroja: 1,92 metra, pnevmatike: 12- 16,5 sks cl tubeless, man hitra spojka, aux cevovodi, vilice, priprava mešanice žlice, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, dvižna zmogljivost: 2,5 t, višina dviganja: 5,85 m. delovanje: 4710 kg. stanje pnevmatik (80%), delovna teža: 4710 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Nakladalec

Cena: 11800 €

2013 jcb 8055 rts mini baker    brand: jcb model: 8055 rts tip: mini baker year: 2013 hours: 1383 operating hours moc: 48 km operating weight: 5500 kg warranty: 12 months certifikat ce: from condition: used - very good condition   equipped with: isuzu 4le-1na tier3 diesel engine, 35.7 kw / 48 hp, quick coupler, 3 bath buckets (300 mm, 600 mm, 1200 mm) and hammer, rubber tracks, machine length: 5,15 mt, machine height: 2.56 mt, track width: 250 mm, digging depth: 3.57 mt, long arm: 3.97 mt. european certificate: ce.

Kategorija: Mini bager

Cena: 13000 €

2013 jcb 8026 cts  mini bager   znamka: jcb model: 8026 cts tip: mini bager leto: 2013 ure: 1437 delovnih ur moc: 25 km delovna teža: 2780 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem jcb - 403d-15tier3, 18,4 kw / 25 km, 3 kopalne žlice (300 mm, 600 mm, 1200 mm) in kladivo, gumijaste gosenice, dolžine stroja: 4.08 mt, strojna širina: 1.55 mt, : 2,4 mt, širina koloteka: 250 mm, globina kopanja: 2,74 m, izravnalni rez, lucka kabine, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in vzvratno izmenicni pogon, delovna teža: 2780 kg. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 9800 €

2013 cat 305 ecr mini bager     znamka: cat model: 305 ecr tip: mini bager leto: 2013 ure: 2284 delovnih ur moc: 42 km operativna teža: 4990 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   oprema: cat c2.4 dizelski motor, 31,2 kw / 42 km, 3 žlice in kladivo, strojna dolžina: 5,18 mt, strojna širina: 1,98 mt, višina stroja: 2,55 mt, horizontalni doseg. 6,27 mt, globina kopanja: 3,93 mt, klimatska kabina, cat mehanska hitra spojka, pomožna hidravlika, cat hidravlicni palec, nadgradnja modela, rezilo, dodatna protiutež, 400 mm gumijasti trakovi, zobato žlico z zobmi, cevi, : 4990 kg.evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12800 €

2012 cat 906h-2 nakladalec na kolesih znamka: cat model: 906h-2 tip: nakladalec na kolesih leto: 2012 ure: 1126 delovnih ur moc: 70 km delovna teža: 5630 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   oprema: cat - c3.3b dit dizel motor, 52 kw / 70 km, opremljen z vilicami in nakladalno žlico, dolžina stroja: 5.435 mt, strojna širina: 1.84 mt, višina stroja: 2.465 mt, višina raztovarjanja: 2,51 m, radijus krmiljenja: 2,24 - 4,4 m (notranji-zunanji), hitrost: 30 km / h, pnevmatike: 405/70 spt9, krmiljenje krmilne palice, ogrevana kabina zaprta in opremljena z ac, blatniki, , blokada diferenciala, radio, stanje pnevmatik (95%), delovna teža: 5630 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 18600 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj