Kristijan Hrastar

Prijatelji (11)
Leon Kralj
Dragica Heric
Marinka Marinčič Jevnikar
Darja Zemljič
Alen Osenjak
Barbara Remec
Vlasta Kunej
Geza Grabar
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Demonstracija kmetijskih strojev Claas Roadshow
Obisk podjetja Kurtsan v Istanbulu v Turčiji
Ukrep dodatnega vračila trošarine za pogonska goriva pri odpravi posledic škode zaradi prenamnožitve populacij podlubnikov
Odkupna cena govejega mesa
Impodan Lovol 50
Kraja traktorja in gozdarske prikolice v Stranski vasi pri Novem mestu
Demonstracija kmetijskih strojev Claas Roadshow
Novost iz podjetja Goldoni Arbos
Kmetje iz ptujskega želijo enake pogoje zakupa kmetijskih površin kot gospodarske družbe
Novost iz podjetja Zetor
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Ukrep dodatnega vračila trošarine za pogonska goriva pri odpravi posledic škode zaradi prenamnožitve populacij podlubnikov

Kristijan Hrastar
15.02.2018 11:13 (pred 6 dnevi)

Ministrstvo za finance je v soglasju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Uradnem listu RS, dne 9. februa 2018, objavilo spremembo Pravilnika o načinu vračila trošarine za energente, ki se porabijo za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo.

Upravičencem se za leto 2018 omogoča zvišano normativno porabo goriva v višini 60 litrov na hektar gozda, v primerih dejanskega poseka in spravila lubadark za gozdne površine, kjer je na podlagi izdane odločbe Zavoda za gozdove Slovenije na parcelni številki potrebno posekati 35 ali več kubičnih metrov lesa, na hektar gozda. Podatke o izdanih odločbah o sanitarni sečnji in izvedbi varstvenih del ter o datumu izvršene sečnje bo davčni organ pridobili od Zavoda za gozdove Slovenije.

Demonstracija kmetijskih strojev Claas Roadshow

Kristijan Hrastar
15.02.2018 11:10 (pred 6 dnevi)

Pred kratkim smo imeli priložnost prisostvovati na prireditvi takoimenovani Claas traktor Roadshow, kjer smo lahko spoznali celoten prodajni program nemškega podjetja Claas. Zastopnika podjetje Agrosoršak je organiziralo predstavitev na njihovem sedežu podjetja v Leskovcu pri Pragerskem, podjetje Grapak A1 iz Strahinja pri Naklem pa predstavitev na sedežu podjetja in predstavitvi v Brodu v Podbočju ter Selu pri Radohovi vasi.

Številni obiskovalci prireditve so videli kar nekaj novosti, predvsem največ zanimanja je bilo za nove serije Arion, in sicer za serije 400, 500 in 600. Kdor je želel, je lahko traktorje tudi preizkusil, med drugim so se udeleženci popeljali tudi s serijami Elios, Atos in najmočnejšo serijo Axion.

Obisk podjetja Kurtsan v Istanbulu v Turčiji

Kristijan Hrastar
15.02.2018 11:09 (pred 6 dnevi)

Podjetje Kurtsan je bilo ustanovljeno leta 1985 v Istanbulu v Turčiji. Zadnja leta je postalo znano v svetu po proizvodnji molznih prevoznih strojev, molznih stacionarnih sistemov, vse več pa je v ponudbi tudi ostale kmetijske in hlevske opreme. Kurtsan je družinsko podjetje in ponuja svoje proizvode že v več kot 70 državah in storitvah na 219 destinacijah v Turčiji. Postali so največji proizvodni obrat za molzne stroje v Turčiji s preko 200 zaposlenimi. V Sloveniji je podjetje Horizont-Clair iz Zbilj pri Medvodah postal generalni zastopnik za proizvode podjetja Kurtsan.

 

V tovarni Kurtsan v Istanbulu, ki smo jo obiskali, je sedež podjetja in proizvodni center. Sestavljen je iz oddelka za obdelavo, krivljenje nerjavečega jekla, oddelka za brizganje plastike, center za oblikovanje, lakirnice, varilni center, montažni center in oddelek za spremljanje kakovosti končnih produktov. Od leta 1985 je Kurtsan proizvedel 135 tisoč prevoznih molznih strojev in številne molzne sisteme za kupce iz

Demonstracija kmetijskih strojev Claas Roadshow

Kristijan Hrastar
06.02.2018 10:36 (Feb 06, 2018)

Pretekle zimske dni so nekateri zastopniki kmetijske mehanizacije že izkoristili za predstavitev prodajnega programa. Po Sloveniji je potekal takoimenovani Claas traktor Roadshow, kar pomeni, da smo lahko videli celotni prodajni program nemškega podjetja Claas. Podjetje Grapak A1 iz Strahinja pri Naklem je organiziral predstavitve v Brodu v Podbočju, Selu pri Radohovi vasi in na njihovem sedežu v Strahinju, podjetje Agrosoršak pa je organiziral predstavitev na njihovem sedežu podjetja v Leskovcu pri Pragerskem. Številni obiskovalci prireditve so videli kar nekaj novosti, predvsem največ zanimanja je bilo za nove serije Arion, in sicer za serije 400, 500 in 600. Kdor je želel, je lahko traktorje tudi preizkusil, med drugim so se udeleženci popeljali tudi s serijami Elios, Atos in najmočnejšo serijo Axion. Fotografijo smo posneli v Selu pri Radohovi vasi, kjer se je zbralo skoraj 200 ljudi.

Poglejte si tudi video prispevek z dogodka TRAKTOR ROAD SHOW 2018 - podjetji GRAPAK A1 in CLAAS. 

Kmetje iz ptujskega želijo enake pogoje zakupa kmetijskih površin kot gospodarske družbe

Kristijan Hrastar
06.02.2018 10:35 (Feb 06, 2018)

Prenos 2700 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč s Perutnine Ptuj na PP - Agro Maribor, ki sedaj po novem obdeluje več kot štiri tisoč hektarjev najboljših kmetijskih površin, je vzrok za več sestankov kmetov na ptujskem območju. Prav prenos kmetijskih zemljišč kaže, da moramo nujno pristopiti k spreminjanju zakonodaje. Vsako leto se izgubljajo kmetijske površine, soočamo se z izredno nizko samooskrbo, zato je treba v prihodnje izenačiti pogoje zakupa med gospodarskimi družbami in kmeti, spremeniti kriterije za zakup, dati prednost družinskim kmetijam in navsezadnje tudi določiti zgornjo mejo zakupljene kmetijske zemlje, so bile ponovljene zahteve kmetov na vsakem sestanku. Še enkrat se je tako pokazalo, da so kmetje v slabšem položaju v primerjavi s podjetji.

Nov izdelek z zaščiteno geografsko označbo Evropske unije

Kristijan Hrastar
31.01.2018 08:07 (Jan 31, 2018)

Jajca izpod Kamniških planin so se prejšnji teden pridružila več kot dvajsetim slovenskim proizvodom, ki so zaščiteni na ravni EU. Registrirana so kot zaščitena geografska označba. S to oznako se zaščitijo kmetijski proizvodi, ki so pridelani ali predelani na določenem geografskem območju ter imajo posebno kakovost, sloves in druge značilnosti tega območja.

Sloves jajc izpod Kamniških planin sega v konec 19. stoletja, ko so kamniški kmetje s tem živilom oskrbovali ljubljanske tržnice in gospodinjstva, so ob potrditvi zaščite pojasnili v Evropski komisiji. V primerjavi z drugimi jajci vsebujejo jajca izpod Kamniških planin po navedbah komisije vsaj dvakrat več maščobne kisline omega 3 zaradi lanenega semena, s katerim se hranijo nesnice.

Cestne nezgode s traktorji

Kristijan Hrastar
31.01.2018 08:05 (Jan 31, 2018)

CEMA je evropsko združenje proizvajalcev kmetijske tehnike. Sredi letošnjega leta so prikazalo švicarsko študijo o cestnih nezgodah povezanih s traktorji in drugimi kmetijskimi stroji. Prikazali so 5 glavnih dejavnikov, ki povzročajo več kot 80 % cestnih nezgod s kmetijskimi stroji. Zato je potrebno razmišljati o ukrepih, kako bi to lahko preprečili.

Švicarji so analizirali nezgode s traktorji in kmetijskimi stroji med leti 2011 in 2016. Analizirali so vzroke za nezgode in ukrepe za preprečevanje. Študije cestnih nezgod kažejo namreč na to, da štiri od petih cestnih nezgod s kmetijskimi traktorji in drugimi kmetijskimi stroji nastanejo zaradi petih glavnih dejavnikov. Na osnovi analiz nezgod študija daje tudi koristne informacije katere ukrepe bi bilo treba prednostno izvajati za preprečevanje in zmanjšanje takih nezgod. To je še zlasti pomembno, ker v Evropi ni na voljo veliko pravilnih in primerljivih podatkov o prometnih nesrečah, ki vključujejo kmetijske stroje.

Med pet najpomembne

Kombajni Ideal

Kristijan Hrastar
31.01.2018 08:04 (Jan 31, 2018)

Massey Ferguson je na sejmu Agritechnica predstavil novo serijo velikih kombajnov z imenom Ideal. Trije modeli, in sicer Ideal 7, Ideal 8 in Ideal 9, imajo 451, 542 in 647 KM. Ideal 7 ima AGCO motor (9,8 l), ostala modela imata motor podjetja Man (12,4 in 15,2 l).

Vsi pa so izdelani v skladu z najnovejšimi okoljskimi tehnologijami za čim manjšo porabo goriva. Takoimenovani sistem Helix je novost na trgu in je sestavljen iz mlatilnega bobna, ki je omogoča veliko centrifugalno silo in veliko ločevanje že na začetnem delu procesa v košari in zmogljivih pretresal. Rotor je impresivnih 4,84 metra dolžine in ima premer 60 cm. Zmogljivost se poveča predvsem na račun posebne vijačnice v obliki DNK, na katere so vpeti prsti. Ima zelo nizko porabo energije in izrazito neobčutljivost na spremenljive pogoje žetve ter zagotavlja visoko učinkovitost porabe goriva, majhne izgube zrn in učinkovito obdelavo zrnja in slame.

Cepilniki Titanium podjetja uniforest

Kristijan Hrastar
31.01.2018 08:03 (Jan 31, 2018)

Podjetje Uniforest iz Latkove vasi pri Preboldu sodi med vodilne evropske proizvajalce gozdarske mehanizacije. Njihov proizvodno-prodajni program predstavljajo gozdarski vitli za domačo in profesionalno uporabo, cepilniki drv Titanium, rezalno-cepilni stroj Titan, povezovalci drv Python, klešče za hlodovino Scorpion, prijemala za hlodovino, rezalne klešče, krožne žage ter platoji Gibon.

V letu 2016 je podjetje Uniforest, predstavilo novo serijo cepilnikov Titanium od 10 do 27 ton. Cepilniki TITANIUM so plod lastnega razvoja ter sodelovanja s priznanim industrijskim oblikovalcem Ernestom Bevcem. Odlikujejo jih varna in enostavna uporaba, tehnična dovršenost, s katero so izboljšali še njihovo storilnost, nova konstrukcija in oblika, kakovostna protikorozijska zaščita ter dolga življenjska doba. Cepilniki so bili nagrajeni s prestižno nagrado German Design Award Special 2017, nagrado za oblikovalski presežek.

Povrnitev trošarine za leto 2017, za fizične osebe

Kristijan Hrastar
31.01.2018 08:01 (Jan 31, 2018)

Minulo leto 2017 se pri povrnitvi trošarine za goriva, ki se uporabljajo za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije ne razlikuje od predhodnega leta, čeprav se je s 1.1.2018 začel uporabljati nov in nekoliko spremenjen »Pravilnik o načinu vračila trošarine za energente, ki se porabijo za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo« (Uradni list RS št. 70/17). Ta pravilnik, ki se bo uporabljal za povrnitev trošarine za leto 2018 (vlaganje v letu 2019), bistveno ne spreminja načina vračila trošarine, prinaša le nekaj manjših sprememb, o katerih bomo pisali v prihodnje. V prihodnje bomo pisali tudi o možnostih za dodatno vračilo trošarine za pogon krmilno mešalnih strojev in povečanega vračila trošarina za odpravo škode v gozdovih zaradi prenamnožitve podlubnikov.

Pomembne informacije za oddajo zbirnih vlog 2018

Kristijan Hrastar
30.01.2018 10:59 (Jan 30, 2018)

Z Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja so nam na našo željo sporočili okvirni terminski načrt izdaje odločb za zahtevke zbirne vloge 2017. Prejeli smo tudi posamezne informacije, ki se nanašajo na oddajo zbirnih vlog v za letošnje leto.

Izdaja odločb za območja z omejenimi dejavniki (OMD) je v glavnini zaključena. Izdanih je bilo preko 46.200 odločb in izplačanih nekaj manj kot 40 milijonov evrov. Za izdajo je ostal še okrog 1 % odločb.

SHEME NEPOSREDNIH PLAČIL ZA LETO 2017

Izdaja odločb je v polnem teku. Agencija je od skupno 56.930 zahtevkov v januarju 2018 izdala preko 20.660 odločb v skupni vrednosti 61,5 milijona evrov. Pripravljene so tudi odločbe, ki bodo izdane v februarju, ko bodo za njihovo izplačilo v proračunu razpoložljiva sredstva. Načrtujejo, da bodo v februarju izdane in izplačane odločbe v vrednosti 73,5 milijona evrov. Manjši preostanek odločb bo izdan in izplačan v marcu

Voziček Savoy 2500HS PREMIUM

Kristijan Hrastar
24.01.2018 11:05 (Jan 24, 2018)

Podjetje Uniforest iz Spodnje Savinjske Doline je lani na sejmu AGRA predstavilo prototip novega vozička SAVOY 2500HS PREMIUM za sisteme mini žičnic. Za novost so od strokovne komisije prejeli zlato medaljo.

Mini žičnica z vozičkom Savoy 2500HS Premium je namenjena enostavnemu spravilu lesa s težko dostopnih pobočij ter območij z velikim naklonom. Upravljanje je v celoti preko enega samega daljinskega upravljalnika, ki omogoča, da lahko uporabnik voziček kjerkoli ustavi. Dodatno daljinski upravljalnik omogoča še funkcijo pred-nastavljenih delovnih točk (spodnja in zgornja postaja nista potrebni, saj lahko uporabnik s pomočjo daljinskega upravljalnika sam določi željni vmesni položaj za priklop bremena). Na ta način uporabnik preko daljinskega upravljalnika nadzoruje hkrati tako voziček kot pogon vitla. Posebnost njihovega sistema je tudi, da je možno daljinski upravljalnik nadgraditi v popolnoma avtomatiziran proces spuščanja vozička s samodejno zaustavitvijo.

Novost iz podjetja Claas

Kristijan Hrastar
24.01.2018 10:58 (Jan 24, 2018)

Podjetje Claas je na sejmu Agritechnica v Hannovru lani novembra predstavilo prenovljeno serijo Arion 400. Serija bo obsegala šest modelov (410, 420, 430, 440, 450, 460) moči od 90 do 140 KM. Traktorji bodo ustrezali zahtevam stopnje IV glede okoljskih emisij oziroma po ameriških standardih Tier 4 Final Standard. Traktorji bodo na trg prišli marca letos. Traktorje in ostali prodajni program Claas v Sloveniji zastopata podjetji Agrosoršak iz Pragerskega in podjetje Grapak A1 iz Strahinja pri Naklem.

Kar je takoj pritegnilo našo pozornost, je novo strešno okno oziroma del stropne kabine (Panoramic), ki so ga nadomestili s steklom in tako še povečali vidni kot pri delu. Pri Claasu poudarjajo, da bodo še posebej uporabniki pri delu s sprednjim nakladalnikom imeli večji nadzor nad delom z njim. Seveda nas je zanimalo, kako bo nov sestavni del stropa vplival na varnost uporabnika v kabini. Odgovorili so nam, da je kabina prestala vse preizkuse prevračanja in obremenitve s stropa.

Povrnitev trošarine za leto 2017, za fizične osebe

Kristijan Hrastar
24.01.2018 10:55 (Jan 24, 2018)

Minulo leto 2017 se pri povrnitvi trošarine za goriva, ki se uporabljajo za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije ne razlikuje od predhodnega leta, čeprav se je s 1.1.2018 začel uporabljati nov in nekoliko spremenjen »Pravilnik o načinu vračila trošarine za energente, ki se porabijo za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo« (Uradni list RS št. 70/17). Ta pravilnik, ki se bo uporabljal za povrnitev trošarine za leto 2018 (vlaganje v letu 2019), bistveno ne spreminja načina vračila trošarine, prinaša le nekaj manjših sprememb, o katerih bomo pisali v prihodnje. V prihodnje bomo pisali tudi o možnostih za dodatno vračilo trošarine za pogon krmilno mešalnih strojev in povečanega vračila trošarina za odpravo škode v gozdovih zaradi prenamnožitve podlubnikov.

O prekomerni uporabi gnojil v kmetijstvu

Kristijan Hrastar
23.01.2018 08:52 (Jan 23, 2018)

Pred kratkim so na Vladi RS obravnavali poslansko vprašanje o prekomerni rabi gnojil v kmetijstvu, vključno s polivanjem gnojevke, vedno bolj pereč problem, zlasti na kraškem terenu. Poslanec sprašuje vlado, kdaj bo končno začela ukrepati glede te pereče problematike in kakšni bodo ti ukrepi ter kdo jih bo izvajal. Ob tem se nam je zastavilo vprašanje ali imajo posamezni poslanci težave, ko morajo kot prišleki na podeželje vonjati »neprijeten« vonj gnojevke oziroma gnojnice.

Vlada poslancu odgovarja, da je namen gnojenja tlom vrniti tista rastlinska hranila, ki smo jih jeseni s pridelki odnesli s kmetijskih zemljišč ter v tleh zagotoviti zadostno zalogo hranil za rast kmetijskih rastlin v tekoči rastni sezoni. Z gnojenjem torej rastlinam zagotavljamo hranila za rast, kar je predpogoj za doseganje želenih in kakovostnih pridelkov. Strokovno utemeljena uporaba gnojil je pomembna tudi za varovanje okolja. V EU je gnojenje z živinskimi gnojili in drugimi gnojili, ki vsebujejo dušik, urejen

Kmetijski sejem Alpe Adria v Celovcu v Avstriji

Kristijan Hrastar
23.01.2018 08:49 (Jan 23, 2018)

Več kot 320 razstavljavcev je pred kratkim v Celovcu na štirih hektarjih površin predstavljalo kmetijsko mehanizacijo, stroje za živilsko predelavo in pripomočke za kmetijstvo. Sejem se je uveljavil in organizatorji so tudi tokrat zapolnili razstavne prostore do zadnjega kotička. Ponudbo je spremljal bogat program prireditev, s katerimi so se predstavile številne organizacije. Sejem je obiskalo 22 tisoč ljudi, od tega je bilo 15 odstotkov iz tujine, večina je prišla iz Slovenije. Organizatorji že obljubljajo, da bo sejem 17. do 19. januarja 2020 še bogatejši in večji. Osrednja tema sejma bo takrat gradnja hlevov.

Sejem je zanimiv za slovenske kmete, saj naši kmetje radi gredo na sejme v tujino, še posebej na sejme, ki so v zimskem-pomladanskem času. Namreč tako iz prve roke spoznajo novosti, ki bodo na trgu v tekočem letu, čas na poti pa je tudi priložnost za druženje in izmenjavo mnenj z drugimi kmeti, saj številni na sejem potujejo organizirano z avtobusom.

Rezalno-cepilni stroj Uniforest 42/20 standard

Kristijan Hrastar
17.01.2018 13:04 (Jan 17, 2018)

Podjetje Uniforest iz Savinjske doline je na AGRI 2017 prvič predstavilo nov rezalno-cepilni stroj TITAN 42/20 standard, za katerega je prejelo zlato medaljo.

Od prvega rezalno-cepilnega stroja TITAN 40/20 premium se novi TITAN 42/20 standard razlikuje v tem, da je bistveno manjši, ožji in posledično precej lažji. Zaradi manjše teže in težišča, ki je pomaknjeno proti traktorju, se lahko priklopi na traktor z 80 KM. Hlod razžaga z močnim in vzdržljivim harvester mečem. Ker je cenovno dostopen, je namenjen tudi takšnim uporabnikom, ki drva pripravljajo za domačo uporabo.

Novosti iz podjetja Landini

Kristijan Hrastar
17.01.2018 13:02 (Jan 17, 2018)

Na letošnjem največjem sejmu kmetijske mehanizacije Agritechnica v Hannovru so v podjetju Landini predstavili številne novosti. Najbolj »udarna« je bila predstavitev nove serije Rex 4. Različice V, F, GT – nizki nasadi, GE – standardni veliki nasadi in V so namenjeni za delo v sadovnjakih, vinogradih, nasadih. Zastopnik za traktorje Landini pri nas je podjetje SI-JA d.o.o. iz Kajakaška 40A, Ljubljana-Šmartno.

Serija Rex 4

V seriji je šest modelov v vsaki različici. Imajo Deutz Tier motor s prostornino 2,9 litra, ki proizvedejo od 70 do 112 KM. Tier 4i okoljsko stopnjo dosegajo z oksidacijskim katalizatorjem (DOC). Sistem Memo Switch motorja si zapomni optimalne vrtljaje motorja. Največja moč je dosežena pri 2200 vrtljajih motorja.

V Landiniju za traktor proizvajajo popolnoma novo obliko menjalnika z mehanskim ali hidravličnim invertorjem (Power Shuttle), ki omogoča prestavljanje s stikalom na prestavni ročici in spremembo smeri vožnje z uporabo EH invertorja smeri z ročico levo ob vola

Olajšava za investiranje v osnovno kmetijsko in osnovno gozdarsko dejavnost za leto 2017

Kristijan Hrastar
17.01.2018 13:01 (Jan 17, 2018)

Davčni zavezanci, ki dosegajo dohodek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, lahko v skladu z Zakonom o dohodnini za vlaganja v osnovna sredstva in opremo v povezavi z osnovno kmetijsko in osnovno gozdarsko dejavnostjo uveljavljajo olajšavo za investiranje

Za katera vlaganja je možno uveljavljati olajšavo

Glede na določbe zakona je olajšavo možno uveljavljati za vlaganja sredstev članov gospodinjstva oziroma agrarne skupnosti v osnovna sredstva in opremo v povezavi z osnovno kmetijsko in osnovno gozdarsko dejavnostjo v okviru kmečkega gospodinjstva ali agrarne skupnosti, ki jih je mogoče dokazati z računi (v primeru nakupa kmetijske mehanizacije in opreme lahko tudi kupoprodajne pogodbe).

Obračun pavšalnega nadomestila in E-računi

Kristijan Hrastar
17.01.2018 12:57 (Jan 17, 2018)

Kot je že utečena praksa, morajo imetniki Dovoljenja za uveljavljanje pavšalnega nadomestila (kmetovalci, t.i. 'pavšalisti') v elektronski obliki do 31. januarja finančnemu organu oddati obračun pavšalnega nadomestila za preteklo leto. Sprememba Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost z letom 2018 na tem področju prinaša vrsto sprememb. Več o spremembah nam je spregovorila mag. Neva Pajntar iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Možnost pridobitve pavšalnega nadomestila je pravica, ki jo uveljavlja veliko število kmetij, kar okrog 33 tisoč. Pavšalno nadomestilo je pribitek neto ceni, ki ga za pridelke osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti - OKGD (torej tiste, ki je obdavčena na podlagi katastrskega dohodka) lahko uveljavljajo kmetje, ki imajo veljavno dovoljenje za pavšalno nadomestilo,  kadar je kupec teh pridelkov identificiran za namene DDV. To možnost imajo slovenski kmetje že od leta 1999. Sprva je pribitek znašal 4 %, zdaj pa kar 8 %.

Oglasi

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima konopljina smola cena? potem vas vabimo, da si ogledate ponudbno na naši spletni strani. cbd smola ima veliko pozitivnih zdravilnih učinkov in je priporočljiva za raznorazne bolezni. https://be-hempy.si/izdelek/cbd-konopljina-smola/

Kategorija: Naravna kozmetika

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor spremljate zimske olimpijske igre in želite biti na tekočem z vsem dogajanjem potem vas vabimo, da si vse novice preberte na naši spletni strani: https://www.aktivni.si/zimske-olimpijske-igre-2018/

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor se želite odpeljati na kakšen krajši izlet po sloveniji si oglejte raznovrstne ponudbe v katerih so vključene tudi nočitve. https://1nadan.si/vse-ponudbe/izleti

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

nudimo dnevne, tedenske, vikend najeme tovornih kombijev ... smo prilagodljivi in cenovno zelo ugodni. vozila so redno vzdrževana, opremljena s slovensko in avstrijsko vinjeto. da bo vaš prevoz varen in hiter, je naše malo podjetje prava izbira. kontaktirajte nas.

Kategorija: Storitve

Cena: 45 €

7481.) mali škrat plenicetat

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

6821.) maček muri

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6564.)  stena 1 del  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

5645.) zakaj ?

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

5197.) živa hiša

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

2862.) spregledala ?

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj