Članek
"Nor je tisti, ki ne starta na zmago"
Objavljeno Dec 11, 2015

Filip Flisar se je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu zavihtel na zmagovalni oder.

Kanadčan Christopher Delbosco je zmagovalec krosa za svetovni pokal v francoskem Val Thorensu. Drugo mesto je osvojil Filip Flisar, tretje Kanadčan Brady Leman, četrto pa FrancozJonas Devouassoux. Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je izpadel v četrtfinalu. Zmage v malem finalu se je veselil Avstrijec Johannes Rohrweck.

Aktualni svetovni prvak Flisar novo sezono smučarjev prostega sloga nadaljuje tako, kot jo je začel, s stopničkami. Potem ko je bil na prvi tekmi v Montafonu tretji, predse je spustil Delbosca in Lemana, je danes prednost prepustil le še enemu Kanadčanu. Flisar, ki je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, je v svoji skupini osmine finala zmagal, se nato v polfinale prebil s še eno hitro vožnjo in zmago, tudi v polfinalu je predvsem na ravninah vklopil "turbo" in zmagal.

Finale je bil tako kot vedno, ko se v njem znajdejo štirje najhitrejši, znova razburljiv. Flisar je na prvem, najzahtevnejšem skoku po startni rampi pristal na drugem mestu in se nato vse do konca boril z Delboscom za zmago. Na koncu se je z vratolomno vožnjo vrinil med oba Kanadčana, ki sta vrh krojila na uvodni tekmi. Tokrat je Mariborčan tako že devetič stopil na zmagovalne stopničke svetovnega pokala.

Beri dalje...