Članek
Najznamenitejši Srb postal Hrvat
Objavljeno Nov 11, 2015

Zaplet z zastavami se ne dogajajo le slovenskim in slovaškim športnikom. Za sloviti ameriški ESPN je eden najbolj prepoznavnih Srbov pravzaprav Hrvat.

Ameriški mediji se večkrat 'izkažejo' s svojim poznavanjem evropskih zadev, tokrat je bil na vrsti priznani športni gigant ESPN. Ta je ob živem prenosu novinarske konference ob Novaka Đokovića suvereno prilepil hrvaško zastavo.

Eden najznamenitejših Srbov se s tem sicer v preteklosti ni obremenjeval. Pred osmimi leti so enako napako naredili v Kanadi, ko sicer res še ni bil tako prepoznaven. "Nisem iz Hrvaške, ampak iz Srbije. Saj pravzaprav ni pomembno, nisem jezen. To je tako ali tako enako," je takrat s svojim odgovorom mnoge celo šokiral zdaj prvi igralec sveta.

Svoje besede je nato moral seveda razložiti. "Dvignil bi se nad vse te nacionalne neumnosti. Za nekoga v tujini je zelo težko razlikovati naše narode, meje, kdo smo, kje smo. Zato jim tega nisem niti zameril, tega tudi nisem skušal pojasniti. Tudi sam vem, koliko truda je potrebno, da nekomu razložiš, kje se nahaja ta naš hriboviti Balkan," je dejal Nole.

Beri dalje...