Članek
"Pri Olimpiji bom ključni mož"
Objavljeno Oct 01, 2015

Na četrtkovi tekmi z MZT Skopjem bo svojo prvo uradno tekmo v dresu Uniona Olimpije odigral tudi Zack Wright. Ta se veseli sodelovanja z Gašperjem Potočnikom, v ekipi pa bo ključni mož. Nove vloge se 30-letni Američan že veseli.

Zakaj ste se odločili za prihod k Olimpiji?
Gre za odlično mesto in dober klub. Olimpija nastopa v treh tekmovanjih, zato bo veliko tekem. Odločalo je kar precej faktorjev. Imam družino, pomembno je, da se nahajamo nekje, kjer je lepo živeti. Izbral sem jo tudi zato, ker mi je bila ponujena drugačna vloga kot doslej. Skozi celotno kariero, ne sicer na začetku, ampak po selitvi v večje klube, sem bil bolj igralec s posebnimi vlogami v moštvu, zdaj pa bom ključni mož v igri. To mi bo pomagalo pri moji vlogi voditelja. Doslej sem uspešno igral pod 'jugo' trenerji, ki te silijo k napredku in iz tebe potegnejo najboljše. Veliko različnih dejavnikov je pravzaprav vplivalo na mojo odločitev.

Je pomagalo, da ste v Sloveniji že igrali na EuroBasketu 2013 kot član reprezentance Bosne in Hecegovine?
Malce sem videl, kako se živi tu. Kot sem že dejal, mi je zdaj, ko sem nekoliko starejši, pomembno, da živim v okolju, kjer se bo moja družina počutila udobno. Še vedno sem sposoben tudi prikazati dobro igro in ta klub je pravšnji zame. Všeč mi je, da je zelo blizu tudi Bosna in Hercegovina, tu živi tudi precej ljudi iz omenjene države. Upam, da me bodo prišli spodbujat, z veseljem sem igral za reprezentanco. Z navijači sem imel res odličen odnos.

Ste se pred prihodom pozanimali o klubu?
Vedel sem, da je tu v preteklosti igralo kar nekaj dobrih igralcev. Pred finančnimi težavami je bil to res velik klub, nekako podobno kot pri Ciboni, kjer sem že igral. Vem, da zdaj poskušajo na novo dvigniti klub in zgraditi dobro ekipo. Da bi bilo vse tako, kot je že nekoč bilo. Zdelo se mi je lepa priložnost, da zaigram tu.

Beri dalje...