Članek
Ali je najem kombija prava izbira?
Objavljeno Feb 20, 2018

Najem kombija, ko ga potrebujete, je veliko bolj ekonomična poteza kot nakup avtomobila, ki ga boste le redko uporabljali. Prav tako vam ne bo treba skrbeti za vzdrževanje ali redno servisiranje. Najem vozil je prav tako privlačna možnost za podjetja, ki želijo razširiti svoj vozni park ali opremiti z novejšimi vozili za varno vožnjo delavcev na teren ali novoletno praznovanje.  


				Najcenejši najem kombija

Vendar pa se večina ljudi odloči za kratkoročen najem kombija, kot recimo za selitev. Pomembno je, da izberete pravo vrsto vozila za vaše potrebe. Če se selite, lahko kar nekaj denarja prihranite z najetim prevozom in vključevanjem družine in prijateljev v pomoč. Prednost domače selitve je vsekakor v tem, da sami tovorite svoje stvari in ste pri selitvi mnogo bolj previdni kot razni selitveni servisi. Seveda pa v nekaterih primerih selitve nikakor ne moremo opraviti sami in v takšnih redkih primerih je potrebno najeti večji kamion in dodatne roke za premik težjih predmetov.  

Če boste za daljša potovanja po različnih krajih izbrali najem potniškega kombija, morate izbranemu podjetju za izposojo natančno predstaviti, kako daleč boste potovali, saj vam morda lahko uredijo cenejši najem ali kak dodaten popust. Če boste vzeli zraven na potovanje veliko prtljage, bo to vplivalo na tip kombija, ki ga potrebujete. Pred najemom pa je dobro seveda tudi razmisliti o lastnih voznih sposobnostih in izkušnjah z večjimi vozili.

Standardni kombiji ne bi smeli predstavljati prevelike težave voznikom, da se navadijo na dolžino vozila, še posebej na dovozih in parkirnih mestih. Če vam prostor omogoča, vsekakor ne škodi malo vaje. Če najamete povišan tovorni kombi, se morate zavedati tudi dodatne višine, posebej če se boste vozili po pokritih parkiriščih ali pod lokalnimi podvozi. 

Če vrnete vozilo kasneje, kot je dogovorjeno, morate računati na doplačilo. Pozanimajte se tudi, če je vozilo ustrezno zavarovano in kaj storiti, če se vam pripeti nesreča. Prav tako se pred vožnjo prepričajte o nivoju goriva v vozilu in ali imate dovolj tekočine za vetrobransko steklo. Nihče ne mara presenečenj na cesti. 

V kolikor boste v najem kombija vložili dovolj pozornosti, bo vaša vožnja sigurno brez skrbi in varna. In da, seveda je najem kombija prava izbira. Zakaj bi izgubljali čas in živce z neustreznim vozilom, če pa lahko za dostopne cene najema vozite pravilno vozilo. Če boste upoštevali osnovne nasvete in bo vaša prva izkušnja najema pozitivna, boste zadovoljni posegli po takšnih storitvah še večkrat.