Kmetija Škrjanec

T: 040 333 401
E: info@skrjanec.si

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Zakaj albuminska ali sirarska skuta
Sir za žar
Ponudba
Sirotka
Ponudba
Zakaj albuminska ali sirarska skuta
IŠČI PO ARHIVU
November 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Kmetija Škrjanec
Jun 22, 2015

Sirotka

1

Sirotka je stranski proizvod pri izdelavi sira. V mleku so tri glavne vrste beljakovin: kazein, ki med sirjenjem preide v sir ter albumini in globulini, ki jih imenujemo tudi sirotkine beljakovine, saj niso občutljive za delovanje kisline in sirišča in preidejo pri sirjenju v sirotko. V sirotki  so poleg kakovostnih beljakovin (albumini in globulini) tudi ostanki mlečnega sladkorja ali laktoze, m

Kmetija Škrjanec
Jun 18, 2015

Ponudba

1

Dobrodošli, veseli smo vašega obiska! Za naročilo in dodatne informacije pokličite na 040 333 401. 

Kmetija Škrjanec
Apr 29, 2015

Sir za žar

2

Sir za žar, pridelan iz polnomastnega kravjega mleka, je še posebej v poletnih mesecih odlična ideja za pripravo hitrega kosila in nepogrešljiv del vsakega piknika. Sir za žar, pridelan iz polnomastnega kravjega mleka, je še posebej v poletnih mesecih odlična ideja za pripravo hitrega kosila in nepogrešljiv del vsakega piknika. Zaradi posebnega postopka izdelave sir na vroči plošči ali žaru obdrž

Kmetija Škrjanec
Apr 25, 2015

Zakaj albuminska ali sirarska skuta

1

Ko želimo nekomu ponuditi dober vir beljakovin, je albuminska oz. sirarska skuta izredno dober izbor. To ni običajna »skuta«, ki jo ponavadi dobite v trgovinah, temveč nekaj drugega, po sestavinah veliko kvalitetnejšega, saj nastane iz sirotke (sicer znane kot »odpadne« tekočine, ki ostane, ko se mleko sesiri). Zakaj je torej skuta iz sirotke toliko boljša? Ker pri nastajanju sira iz mleka sku

Kmetija Škrjanec
Apr 23, 2015

Zakaj albuminska ali sirarska skuta

1

Ko želimo nekomu ponuditi dober vir beljakovin, je albuminska oz. sirarska skuta izredno dober izbor. To ni običajna »skuta«, ki jo ponavadi dobite v trgovinah, temveč nekaj drugega, po sestavinah veliko kvalitetnejšega, saj nastane iz sirotke (sicer znane kot »odpadne« tekočine, ki ostane, ko se mleko sesiri). Zakaj je torej skuta iz sirotke toliko boljša? Ker pri nastajanju sira iz mleka skupaj

Kmetija Škrjanec
Apr 23, 2015

Ponudba

Dobrodošli, veseli smo vašega obiska! Za naročilo in dodatne informacije pokličite na 040 333 401. 

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

dokazani so jogurtovi pozitivni vplivi na prebavni trakt, na zniževanje holesterola, protimikrobni učinek ter lahka prebavljivost. k naštetim učinkom prispevajo kulture živih mikroorganizmov, popolne beljakovine, kalcij, vitamina b2 (riboflavin) in b12, kalij, magnezij in cink. ljudje, ki ne prenašajo mlečnega sladkorja (laktoze) lahko uživajo jogurt, ker se del laktoze v procesu fermentacije spremeni v mlečno kislino. jogurt se uporablja tudi za lajšanje prebavnih težav in diareje kot posledice uporabe antibiotikov. običajno vsebuje več beljakovin kot mleko in je zato še posebno priporočljiv za starejše in  vse tiste, ki s prehrano ne zaužijejo zadostnih količin beljakovin in kalcija (buttriss, 2005). 

Kategorija: Mleko in mlečni izdelki

Cena: 1.5 €

poltrdi sir s kmetije škrjanec je izdelan iz polnomastnega, nepasteriziranega kravjega mleka, kar mu daje še posebej poln okus. pri pasterizaciji se mleko segreje na visoke temperature in se s tem uničijo bakterije, ki so naravno prisotne v mleku. le-te pri normalni, tradicionalni pridelavi vplivajo na izoblikovanje arom in okusov, značilnih za posamezno kmetijo. pri pasterizaciji mleka se značilni okusi in arome posamezne kmetije nevtralizirajo, zato so t.i. industrijski siri vedno istega okusa.    

Kategorija: Mleko in mlečni izdelki

Cena: 12 €

priprava sira za žar je zelo enostavna. kapljica olivnega olja v ponvi, sir narežemo na majhne koščke in ga popečemo. par minut in je slastna hrana pripravljena. še boljše je, če ga popečemo na  žaru. pri piknikih je nepogrešljiv. pa dober tek.    

Kategorija: Mleko in mlečni izdelki

Cena: 10 €

v sirotki  so poleg kakovostnih beljakovin (albumini in globulini) tudi ostanki mlečnega sladkorja ali laktoze, minerali (predvsem kalij), elementi v sledovih in vitamini b skupine (b1, b2, b12). tudi namesto mleka v mlečnih jedeh jo lahko uporabljamo-pudingi, mlečni riž,… zelo dobri so sirotkini napitki. sirotko zmešamo s sadnim pripravkom in dobimo pijačo božanskega okusa. poskusite! sirotka zaradi svoje sestave dviguje telesno odpornost, poživlja presnovo in s spodbujanjem delovanja jeter in žolčnika pospešuje čistilne procese v telesu. različni avtorji navajajo tudi, da čisti kožo ter zdravi ekceme. skupaj s česnom, čebulo, hrenom in ingverjem naj bi bila »zdrav ubijalec« kvasovke candida albicans. ker vsebuje mlečni sladkor ali laktozo, se s pitjem sirotke obnavlja mikroflora v debelem črevesju, kar pa vpliva na izboljšanje našega počutja in večjo telesno odpornost. ker večina mlečne maščobe pri sirjenju preide v sir, je sirotka primerna tudi kot shujševalni napitek in za ljudi, ki morajo paziti pri vnosu maščob.  

Kategorija: Mleko in mlečni izdelki

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj