Članek
Kdo je naš sovražnik?
Objavljeno Feb 22, 2016

V zadnjem času na našem preljubem facebooku vidim večinoma grožnje, obtoževanja in tako naprej. Vsi govorijo kdo je kriv za to, kar se nam dogaja. Vedno najdejo nekoga, ki je grešni kozel. Večinoma je grešni kozel vlada, pa politiki in tajkuni. No, sedaj so po novem krivi begunci, migrantje, prebežniki, azilantje in ne vem kako vse imenujete te ljudi. Vendar kdo je v resnici kiv za to stanje?

Večkrat sem že zasledila, da največji kriminalci niso tisti, ki nosijo tatooje, ampak tisti s kravatami. Kot sem videla objavo facebook prijatelja, tudi lačni, prezebli in izgnani ljudje niso kriminalci, saj je zanje šlo samo 15 milijonov evrov, medtem pa je šlo za dokapitalizacijo bank in TEŠ3 nekaj milijard. Vendar tudi tukaj mi nekaj smrdi.

Naš velik sovražnik je pohlep. Če ravno nismo v stranki, ki podpira določene ljudi, potem volimo, no tisti ki sploh volijo, tiste, ki nam obljubljajo največ. Jaz se ne grem več te igre. Zakaj ne bi volili tiste, ki so najbolj transparentni? Ker tisti nam ponujajo najmanj. Mi pa, ker nam nihče ne ponudi dovolj, ter ker naš glas itak nič ne spremeni, ne gremo na volitve. Pusimo, da drugi odločajo namesto nas. Potem pa se pritožujemo, kake ljudi so izbrali. 

Vendar zakaj ne hodimo na volitve? Prvega od razlogov sem že napisala. Ker mislimo, da naš glas ne šteje. Potem, ker ni nobenega primernega, ki bi ga lahko volili. Kaj pa če bi sami se odločili stopiti v politiko in jo narediti tako, kot je? Ne! Jaz v politiki. Politiki samo kradejo, pa spijo in nič ne delajo. Jaz nisem tak. Dokaži in pojdi v politiko, ter se pokaži kakšen si. Naslednji izgovor, da nočeš, da te vidijo na volišču. Tukaj bi lahko tudi država stopila korak nasproti. Mladi po cele dneve visijo na spletu in lahko bi tudi volili na spletu. Takoj bi bila udeležba večja, predvidevam.

Sedaj pa odgovor na vprašanje. Kdo je naš največji sovražnik? Naš največji sovražnik smo mi sami in naša prepričanja. Tako levi kot desni si želite samo spodobno življenje v naši državi. Je tako? No, da povem, jaz nisem ne leva ne desna ne sredina, ampak nevtralna. Borim se za pravičnost, imam svoja načela, ki bi lahko postala tudi vaša načela. Gremo nazaj k boju med levimi in desnimi. Vsi imate isti colj, vendar način kako priti do cilja se razlikuje. Zakaj se prepirati, zakaj ne stopiti skupaj in najti srednjo pot. Politiki so zato, da nam delajo zdraho, nas razdvojujejo, ne da nas združujejo. To je njihovo poslanstvo. In dokler bo glavna stvar na svetu denar, na eni strani pomanjkaje, na drugi preveč denarja, bodo vojne, kreg, prepiri in tako dalje. 

Dolg Zemlje je ne vem koliko bilijonov $, vendar komu smo dolžni? Kdo naj bi bil lastnik Zemlje? Zame smo lastniki zemlje vsi ljudje, vsak posameznik in če bi vsak posameznik vzel od zemlje samo toliko, kot potrebuje, bi lahko zemlja prehranila še veliko več, kot sedanjih 7milijard ljudi. Ne bodimo kot konj s plašnicami, poglejmo širše. Ne bodimo sami sebi največji sovražniki, ker smo zaradi tega mi na slabšem.

In politiki in tajkuni. Prodajate se za milijončke, za vas bajne vsote, za tiste, od katerih marionete ste pa je to drobiž. Pomagajte raje svojim soljudem, ne bodite sebični, ker ko umrete ne boste s seboj vzeli ničesar. Za vami pa bo ostalo lahko veliko, vendar ne če si boste nagrabili denar, ampak če boste delali za ljudi.