Članek
Levičarji - desničarji
Objavljeno Jun 04, 2014

Zgodba se prične v maternici. Na prvem pregledu ji ginekolog reče, da sliši dva srčka. Iiiiiiiiii, kako čudovito. Vendar že na prvem UZ ugotovijo, da je samo en plod. Ta plod se razvije in rodi, ter odraste v osebo, ki je nekaj posebnega. Ta oseba sem jaz. No, da povem kaj je tako posebnega na meni. Rodila sem se kot levičarka, vendar me je babica spreobrnila v desničarko. Da ne bo pomote, govora je o tem, katera je moja primarna roka, roka s katero pišem in delam. Najraje in najbolj enostavno mi je uporabljati desno roko, saj sem jo s časom natreniala, in je zato močnejša in jo več uporabljam. Tudi pišem večinoma z desno roko, čeprav tudi pisanje z levo roko mi ne predstavlja kakšen večji napor, tako ali tako pa je, vse se da če se hoče. Ko delam ne pazim s katero roko kaj delam, ampak kaj mi bolje sede v roko, da naredim najbolje kakor lahko. Ne tako dolgo nazaj sem se motala po kuhinji ravno v času, ko je bila noter tudi mami. Ponavadi ko ona kuha jaz ne grem v kuhinjo, ker kuhinja je samo za eno osebo, če sta dve je že gužva, čeprav sama kuhinja je velika, ampak pač ne gre. Ko končujem s pripravljanjem kar naenkrat vpraša če sem levičarka. Bila sem čisto šokirana od kot to njej to zdaj, a ne ve, da sem. No, o dogodku nisva več govorili, v moji glavi pa je še vedno ostal. To pomeni, da čeprav te nekdo navadi na pisanje in delo s "pravo" roko, še vedno delaš na tak način, da ti je najbolje. Da, babica, ki me je preusmerila na desno, čeprav sem se rodila kot levičarka, je to naredila zato, ker je desna "prava", leva pa "grda" roka. Da, tako je bilo to včasih in starejše generacije imajo to še vedno v sebi. Zanje je leva roka slaba roka in se ne sme jo uporabljati. 

Sama vem, da sem rojena levičarka že dolgo časa. Ni treba mi tega sedaj verjet, vendar potrditev mi je dal bioenergetik, ki je potrdil moje sume. Takrat pa sem tudi malo bolje raziskala po spletu zaradi česa pride do tega, da je človek levičar. Pisala bom kar sem si zapomnila in kakor sem si zapomnila. 

Ko se celice delijo, se lahko razdelijo tako, da nastaneta dva ločena zarodka (dvojčka), ter če se delijo točno v določenem obdobju, lahko se razdelijo tako, da nastaneta zrcalna dvojčka, ki sta si zrcalno podobna, to pomeni, da je en levičar, drugi desničar. Ponavadi je v tem primeru tisti dvojček, ki je desničar šibkejši in ga levičar posrka, ali ne vem kaj naredi, na nek način ubije. To se mi zdi logično, ker kot sem že napisala, je v mojem primeru ginekolog slišal dva srčka na prvem pregledu, mislim da teden kasneje pa je bil samo še en zarodek. Po tem lahko sama sebe poimenujem morilka, ali pa celo kanibal. Hudoo, zdej se me bodo pa vsi bali. Hihi.

No, zdaj pa še razlaga zakaj sem napisala to objavo. Napisala sem jo kot boj proti vsem tem političnim bojem, kdo je na levici in kdo na desnici in ko en drugega ponižujejo. Sama se v te debate ne spuščam in se ne bom spuščala. Sem kar sem in to bom ostala. Sem spreobrnena levičarka, včasih pravim social demokrat (ker lahko pišem z obema rokama), nazadje pa sem se poimenovala kar virantova stranka, ker je delal tako, kot je veter zapihal, jaz pa tudi tako delam, če potrebujem levo roko, delam z levo, če potrebujem desno, delam z desno. Vsi ti izrazi v tem odstavku pa nimajo najmanjše povezave z mojo politično opredelitvijo, saj sem neopredeljena in me sama plitika niti ne zanima. Če mislijo, da bo tako najbolje, se lahko tudi pobijejo med seboj, jaz nisem nič kriva, čeprav tud ravna nisem.