Članek
Deseti dan izziva
Objavljeno Jun 26, 2016

Danes je deseti dan izziva. Sem na polovici. Bravo jaz. Poslušala sem četrti video iz mojega izobraževalnega programa na temo Zdrave prehrane in fitnesa. Ta znanja mi bodo prišla prav kasneje, ko bom tapkala z ljudmi, ki bodo želeli izgubiti kilograme. Razlog zakaj nekateri ne morejo shujšati so tudi omejujoča prepričanja, ravno tisti zakaji, ki si jih moramo postaviti, ko si določimo cilje. Zakaj želimo izgubiti težo? Zato, ker želimo imeti nekaj kilogramov manj ali zato, ker bomo izgledali bolj privlačno in nas bodo drugi sedaj bolj opazili? Večina se ravno najbolj ustraši rezultatov, ki jo sprememba lahko prinese – na podzavestni ravni seveda. 

 

Ko začenjate z kakršnokoli spremembo se vedno najprej vprašajte koliko ste dejansko pripravljeni? Koliko energije, časa, denarja ste pripravljeni vložiti vase. Sama velikokrat dobim vprašanje kako zmorem, kako se mi da? Kako? Z treningom, disciplino…tako, da sem si ustvarila navade. Jutranje, dnevne in večerne. Te navade niso prišle čez noč. Tudi sama sem šla čez razne vzpone in padce. Tudi sama sem bila na stopnji, ko sem bila najprej samo pripravljena na spremembo, potem sem šla v akcijo in kasneje sem s pomočjo discipline, doslednosti prišla do točke, ko sem si izoblikovala navade, ki mi sedaj omogočajo, da vztrajam pri svojih ciljih in sanjah. S pomočjo drugih seveda. Težko je, če si za vse sam!

Ljudje pozabljajo sami nase, na to kaj si želijo. Velikokrat nekdo lahko vstane zgodaj zaradi drugih, ko pa naj bi vstal zgodaj zaradi sebe, pa ni jutranji tip. Kdo drug vam dal stvari, ki si jih srčno želite, če ne vi? Samo vztrajajte, ne glede na to, kolikokrat boste padli na svoji poti. Prišel bo dan, ko vam bo uspelo!

Objem,

Klavdija