Članek
Izražanje hvaležnosti
Objavljeno May 18, 2016

Trenutno sem res v enem takšnem čustvenem vrtincu ampak sem hvaležna, da poznam tehnike, ki mi pomagajo, da me ta čustveni vrtinec ne posrka več vase. Zavedam se, da so ta občutja, ki jih čutim, zgolj začasna, ko jim bom dala dovolj pozornosti se bodo razpršila.

Dejansko je tako, da te naše stare vzorce predelujemo vse življenje…s tem, ko sem predelala stara občutja sem dala prostor novim, tem, ki jih čutim danes. In čeprav se bo mogoče komu zdelo smešno, sem v bistvu hvaležna za ta občutja. Zakaj? Ker mi bodo pomagala, da se pomaknem za eno stopničko naprej. Mi duhovno ne zrastemo takrat, ko smo srečni, temveč takrat, ko se soočamo z nekimi novimi izzivi in te izzive ponavadi spremljajo negativna občutja. Je pa seveda pomembno, da ne optičimo v teh negativnih občutjih, dovolimo si jih odčutit in potem se pomaknimo naprej, tja kamor smo namenjeni…

Vsi strmimo k temu, da bi bili srečni, zadovoljni in tako je tudi prav. Ko sem končala en mentorski program pri moji coachinji Špeli Kaurin sem dejansko bila srečna in zadovoljna in vem, da me ta sreča, ki sem jo takrat čutila čaka za vogalom…ta občutek zadovoljstva, izpopolnjenosti, bi moral čutiti vsak posameznik na tem svetu in ga tudi lahko, je pa tako, da se je potrebno prej soočit sam s sabo, s svojimi strahovi, potrebno je sneti masko, ter svetu pokazat, kdo v resnici si. Ko si boste dovolili sprejeti sami sebe, vas bodo tudi drugi sprejeli…stremite k temu, da boste zadovoljni v svojem življenju.

Pred kakšnim dobrim mesecem, ko sem zjutraj meditirala, sem imela priložnost začutit mir, blaženost, spokojnost, čisto ljubezen…skratka, občutja, za katera sploh nisem vedela, da sem jih sposobna čutit. Kako priti do teh občutij? Najprej si dovolite čutit! Ta trenutek se ustavite in se vprašajte, kaj čutim? Dajte pozornost na telo in poiščite napetosti v telesu in potem sprejmite to napetost, to čustvo in dihajte. Osredotočite se na svoj vdih in izdih. Moj vaditelj QiGonga vedno pravi, opazujte, kako gre trebuh noter in ven, ko dihate…naslednja »aktivnost«, ki izboljša vašo razpoloženje, vibracijo je definitivno izražanje hvaležnosti…čeprav ste ta trenutek v še tako nemogoči situaciji sem prepričana, da lahko naštejete vsaj tri stvari, za katere ste lahko hvaležni. In, če začnete trenirati hvaležnost in si zadate cilj, da se boste naslednji mesec vsako jutro in vsak večer zahvalili za vsaj tri stvari, se bo vaše razpoloženje definitivno izboljšalo…torej osredotočite se na stvari, ki jih imate ta trenutek.

Meni osebno v teh trenutkih izražanje hvaležnosti zelo pomaga. Ok, ne čutim notranjega mira ampak sem zdrava, danes zjutraj sem lahko šla tečt, moj sin je zdrav, imam streho nad glavo, tla po katerih hodim, imam računalnik, internet, imam notranjo moč, imam prijatelje in mojo drago coachinjo, ki verjame vame, imam mami, ki verjame vame, v kratkem si bom lahko skuhala čudovito, okusno kosilo, imam čas, ki ga lahko namenim izključno sama sebi, popoldan bom lahko šla v miru po sina v vrtec, živim v kraju, kjer se počutim varna in zvečer se bom stuširala pod tekočo, toplo vodo in se ulegla v mehko in toplo posteljo…

Se zavedate, da marsikdo na svetu nima tega, česar imam jaz? Se zavedate, da veliko ljudi, le sanja o življenju katerega živite sami? Ozrite se okrog sebe in poskusite začutit hvaležnost. Ne vem, kako je pri vas ampak pri nas v Ljubljani ni dežja in občasno skozi oblake celo posije sonce. JUHU!

Objem,

Klavdija