Članek
Pozdravljeni dragi moji
Objavljeno Jan 07, 2015

Najprej želim vsem eno čudovito leto. Da nikakor ne bi pozabili, da si zaslužite vse najboljše in najlepše. Je pa res, da je za čudovito življenje potrebna akcija, pogum, vztrajnost. Nikar se ne zanašajte na druge, izključno vi sami ste odgovorni za svoje življenje.

Sama vsak dan znova spoznavam, da se moram še veliko naučiti. Učenje je proces, ki traja vse življenje. Iz izkušenj vem, da je veliko lažje ne naredit ničesar. Ostajat pri poznanem, nam daje varnost po kateri vsi tako zelo hrepenimo.

Čez praznike sva bila s sinom pri mojih starših. Praznovanje Božiča. Zbrala se je celotna družina. Kljub temu, da smo bili vsi skupaj, ni bilo tistega pristnega praznovanja. Prebrala sem čudovit intervju z Christianom Gostečnikom. Bistvo Božiča je, da se starši notranje umirijo, da lahko pogledajo svojim otrokom v oči, ter jim iskreno povedo, da jih imajo radi. Brezpogojna ljubezen. Koliko staršev se lahko v današnjem hitrem tempu notranje umiri? Občutek imam, da zelo malo. Kljub temu, da naj bi bili vsi na tesnem z denarjem, so še vedno zelo pomembna materialna darila. Kakšno vrednost ima takšno darilo, če ni dano iz srca? Lahko svojim dragim iskreno poveste kaj čutite ali vas je strah njihove reakcije? Ali ni žalostno, da moramo nositi masko pred nekom, ki ga imamo radi? Ko sem bila majhna se nikoli ni govorilo o čustvih, mame nikoli nisem slišala reči, da me ima rada ali da je ponosna na mene.  In tudi sedaj, ko smo odrasli se o tem ne govori.  Popolnoma se zavedam, da je težko dati svojemu otroku nekaj, česar sam nisi bil deležen kot otrok, ni pa nemogoče.

Sama se vsak dan spopadam z demoni iz otroštva. Študije kažejo, da starš takrat, ko je pod stresom avtomatsko odreagira tako, kot so njegovi starši, ko je bil sam otrok. In dejansko je tako, sama  vsak dan prosim Boga, angele, vse svetnike tega sveta, da mi pomagajo v trenutkih, ko sem preplavljena z raznimi negativnimi čustvi. Težko je vzgajat, ko se mi moj skoraj dvoletni sin upre, ker mu ne dovolim, da meče igrače, se igra s hrano… je meni osebno težko ostati mirna.  Na vse pretege se trudim biti dobra mama in to je tisto kar šteje. 

Želite biti dober partner, dober starš, dober prijatelj, dober sodelavec, dober šef? Začnite pri sebi, oblikujte si svoje vrednote in jim sledite. Vprašajte se, kaj vam je v življenju res pomembno in se potem borite za to. Bodite pogumni in vztrajni, če naletite na težavo, jo vzemite kot izziv. Vedite, da vam Bog ne naloži nič takega, česar ne bi zmogli.

Vse dobro,

Klavdija