Članek
Moč zavedanja
Objavljeno Nov 09, 2014

V  svojih objavah velikokrat uporabim besedo zavedanje. Dokler se stvari ne zavedamo jih ne moremo spremeniti.  Anthony  De Mello pravi, da se veliko ljudi rodi spečih, živijo speči, speči se poročijo, speči vzgajajo otroke, tudi umro speči, ne da bi se sploh kdaj prebudili. Nočejo se prebuditi saj je prebujenje boleče.  Pravi, da  moder guru nikoli ne poskuša prebuditi ljudi, da upa, da je dovolj moder, da tudi on tega ne bo poskušal.  Njegovo delo je peti svojo pesem, plesati svoj ples in, če kdo kaj s tem pridobi dobro, če ne škoda. Sama žal še nimam toliko modrosti, čeprav tudi sama pojem svojo pesem in plešem svoj ples, sem skoraj prepričana v to, da vas bom skušala zbuditi.

V svojih objavah pišem, da ste izključno vi tisti, ki lahko spremenite potek svojega življenja. To zdaj ne pomeni, da drugi ljudje ne igrajo pomembne vloge.  Je že res, da ste vi tisti, ki odločate, je pa tudi res, da smo socialna bitja in potrebujemo ob sebi druge. Sama brez podpore drugih ne bi zmogla. Če sedaj pogledam nazaj, mi je življenje v točno določenih obdobjih pripeljalo na pot točno določene ljudi, ki so mi takrat stali ob strani, me opogumljali, ter mi dali nazaj vero, ki sem jo nekje na  poti že skoraj izgubila. Ko sem bila na koncu s študijem na Teologiji sem prijateljici jokala v telefon, da sama nikoli ne bom zmogla napisati diplomske naloge.  Dejansko sem res čutila, da tega ne zmorem.  Nalogo sem seveda spisala in jo tudi uspešno zagovarjala. Zelo sem ji hvaležna, ker je bila  ob meni, ne samo njej, ampak vsem, ki so igrali kakršnokoli vlogo v mojem življenju ter mi pomagali, da sem se izoblikovala v osebo kakršna sem danes.

Pravijo, da so drugi ljudje naše ogledalo. Uf, sama dolgo časa tega nisem razumela. Kolikokrat se vam zgodi, da se ob določeni osebi počutite nelagodno ali vam gre na živce? V preteklosti, sem se takšnim osebam izogibala saj sem velikokrat stopila z njimi v konflikt ali se ob njih tudi sama počutila nelagodno,. Dandanes so mi takšne osebe v  velik izziv. Zakaj? Ker se lahko od ene takšne osebe,  naučim veliko več, kot od osebe, ki mi je simpatična. V preteklosti so mi šle na živce točno tiste osebe, ki so imele tiste vrednote, po katerih sem sama najbolj hrepenela. Ni nujno, da gre ravno za vrednote, lahko, da ima vaš sosed vaš sanjski avto in ga zato ne marate. Upam, da razumete, kaj želim povedat.

Sama vem, da bom doživela razsvetljenje izključno takrat, ko bom zmožna sprejet vsakega posameznika z ljubeznijo, brez obsojanj.

Še ena knjiga, ki je spremenila moje življenje je od avtorice Alexandre Potter; Pazi kaj si želiš. Kar dekle hoče, ni vedno to, kar dekle potrebuje. Gre za romantičen roman. Se ga splača prebrat, če ne prej poleti, ko boste poležavali na plaži. Preko knjige sem spoznala, da čeprav si kakšno stvar neizmerno želim, se za to tudi borim in  se potem žal ne izide v moj prit, to še ne pomeni, da sem zguba, ali, da sem rojena pod nesrečno zvezdo. Sploh ne, gre preprosto za to, da  mi je namenjeno nekaj boljšega. Je pa res, da smo ljudje v tistem danem trenutku tako zelo jezni, da gre žal ta boljša priložnost velikokrat mimo nas.

Če bi mi nekdo pred tremi leti rekel, da bom postala mama, bi se mu seveda smejala. To pa zato, ker tega nisem imela v načrtu, hotela sem druge stvari. Na veliko sem sanjala kako bom šla v tujino in tam uspela. Kar seveda še vedno lahko, je pa res, da si tega niti ne želim več. Takrat bi bil odhod v tujino zgolj beg pred sabo. Tisti nad mano je to že vedel in je imel z mano drugačne načrte. Dobila sem čudovitega sina od katerega se imam priložnost učiti vsak sleherni dan, še posebej potrpežljivosti in empatije.

Bodite pozorni, začnite se zavedat čarobnosti življenja saj vam tako rekoč na dlani ponuja vse tisto kar v danem trenutku potrebujete za svojo osebno rast.

Z ljubeznijo,

Klavdija H.