Klara Nahtigal

Novinarka Kmečkega glasa

Prijatelji (2)
Kmečki Glas
Alen Osenjak
Spremljevalci (2)
Erjavec Kmetija
Marcelhorvat87 Horvat
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Ekološka bomba na pragu mesta
Polna nevarnih in strupenih odpadkov
Vedno v iskanju nove zgodbe
Uspešen prašičerejec in rejec piščancev
Prašičje meso s slovenskim poreklom ne sodi v akcijsko prodajo
Sodobni hlevi
Preprosta in kokošim prijazna
Marjeta Šteharnik je mlada kmetica, Matej Ržek pa mladi gospodar leta 2018
Tudi proučevanje vedenja živali je znanost
Več krme in manj jajc
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ekološka bomba na pragu mesta

Klara Nahtigal
15.01.2019 09:56 (pred 5 dnevi)

V Moravški dolini je minuli teden zavrelo, saj so na moravški Občini domnovno pridobili dokumente, ki dokazujejo, da je podjetje Termit v opuščenih peskokopih v Drtiji v Moravčah zakopalo strupene odpadke s pogorišča podjetja Kemis. Marca 2018 naj bi tam zakopali 130 ton blata iz čiščenja odpadnih voda, slabi dve toni mešanice gradbenih odpadkov domnevno s pogorišča Kemisa ter 60 ton odpadkov neznanega izvora. »Uradno se je sanacija pogorišča končala že leta 2017, nevarne odpadke pa naj bi vse peljali na uničenje v tujino. Kaj so potem lani vozili v Drtijo?« se je na spraševal dr. Jurij Kočar, predstavnik Ljudske iniciative Moravče na tiskovno konferenci v Ljubljani, ki jo je organizirala občina Moravče z županom dr. Milanom Balažicem na čelu.

MOP bo preveril navedbe Občine Moravče in primeru krive prijave proti Občini sprožil odškodninsko tožbo. Več so preberite v 3. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 16. januarja 2019.

 

Polna nevarnih in strupenih odpadkov

Klara Nahtigal
11.01.2019 08:20 (Jan 11, 2019)

"V Moravški dolini ne gle le za neko lokalno smetišče, ampak za mater vseh odpadov z nevarnimi snovmi," je bil jasen dr. Milan Balažic, župan Občine Moravče in na včerajšnji tiskovni konferenci s prstom pokazal na podjetje Termit, ki v Moravški dolini že od nekdaj koplje kremenov pesek. "V podjetju so po letu 2000 začeli jame, ki nastajajo po izkopu peska zasuvati z gradbenim materialom, vmes pa so se že takrat znašli tudi azbest, steklena volna, plastika in razna olja. Resne analize, ki jih poodjetje Termit ni sponzoriralo pa dokazujejo še povečane količine težkih kovin ter organskih snovi med njimi arzenika, dioksinov ter pesticidov. Pred dnevi smo prejeli še dokumente, ki dokazujejo, da Termit tam zakopava strupene oodpadke s pogorišča Kemisa," je ogorčen moravški župan. O tem, da je odlaganje nevarnih odpadkov velik posel, ki je zaščiten z močnimi ekonomskimi in političnimi interesi ter, da se v Moravško dolino, ki leži na vodovarstvenem območju obkrožajo pa jo kmetijska zemljišča,

Vedno v iskanju nove zgodbe

Klara Nahtigal
04.01.2019 09:08 (Jan 04, 2019)

Chris McCullough je samostojni multimedijski novinar iz Severne Irske, ki uživa v vznemirljivi karieri in po vsem svetu išče najboljše zgodbe o hrani, kmetovanju in politiki. Vzgojen na veliki kmetiji, kjer se ukvarjajo s prirejo mleka, se je že v otroštvu povezal s kmetijstvom, po diplomi na fakulteti za kmetijstvo pa je svojo novinarsko pot začel s pisanjem tedenske kolumne za kmetijski časopis v Belfastu. Kolumno je Chris kmalu razvil v večje in bolj razširjeno novinarstvo, začel je poročati o različnih temah iz tujine, pretežno iz Evrope, ZDA, Kanade, Indije, Avstralije in afriških držav, za svoje fotografije in novinarstvo pa je dobil številne nagrade. Nekoč je obiskal tudi Slovenijo, v kateri ima številne dobre novinarske prijatelje.

Uspešen prašičerejec in rejec piščancev

Klara Nahtigal
04.01.2019 08:58 (Jan 04, 2019)

Uspešen rejec je prilagodljiv, skrben do živali, spreten s kalkulacijo stroškov in spremlja trende v kmetijstvu. 30 - letnega rejca prašičev in piščancev Boštjana Slaviča iz Berkovcev pri Svetem Juriju ob Ščavnici odlikujejo vse od naštetih lastnosti, saj skupaj s starši Pavlo in Vladom ter svojim dekletom Jasmino, dosega dobre rezultate pri plodnosti plemenskih svinj ter mesnatosti pitancev. Boštjan je po izobrazbi inženir kmetijstva, ki je pred prevzemom kmetije delal v Avstriji, izvajal je strojne usluge in odkupoval kmetijske pridelke, se kasneje zaposlil kot svetovalec za fitofarmacijo na lenarški zadrugi, nato pa se je odločil, da ga prihodnost čaka na domači kmetiji.

Prašičje meso s slovenskim poreklom ne sodi v akcijsko prodajo

Klara Nahtigal
04.01.2019 08:54 (Jan 04, 2019)

David Skornšek že drugo leto uspešno vodi skupino Farme Ihan, na trgu znane kot Farme Ihan in Meso Kamnik z blagovno znamko Anton. Letošnje poslovno leto bodo sklenili s konkretnejšimi številkami kot lani, ko so ustvarili simboličen dobiček, kar kaže, da Skornšek Farme Ihan učinkovito postavlja na noge kljub temu, da so v sanaciji pod okriljem DUTB. Svoje obveznosti do bank, kooperantov in drugih dobaviteljev redno poravnavajo, kar jim vliva samozavest, da so na pravi poti, zato še odločneje stremijo k razvoju njihove blagovne znamke Anton, ki temelji na modelu 4 x SI (rojeno, vzrejeno, zaklano in predelano) v Sloveniji, kar zagotavlja 100-odstotno slovensko poreklo. Kot predsednik Sekcije za prašičerejo se zavzema za uvedbo masnih bilanc ter ločitev trga s slovenskim prašičjim in uvoženim mesom, uvedbo slovenske borzne cene, največji izziv pa predstavljajo mladi prašičerejci in kako jih pritegniti v dejavnost, ki tržno ni preveč zanimiva.

Prašičereja

Klara Nahtigal
18.12.2018 09:39 (Dec 18, 2018)

V posebni prilogi preberite strokovne nasvete o biovarnosti in proizvodnem ritmu pri reji prašičev ter ravnanju s prašiči pri nakladanju na transportno sredstvo ter spoznajte vzrejno središče Simona Kuzmiča iz Rogašovcev s statusom nukleusa za slovenski landras (11). Več preberite v 51. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 19. decembra 2018.

Tudi proučevanje vedenja živali je znanost

Klara Nahtigal
11.12.2018 10:18 (Dec 11, 2018)

Zakaj so bili pogoji vhlevitve kokoši nesnic tarča negativne strokovne in javne kritike, kako prepoznati pozitivno govorico telesa pri govedu in psih ter ob tem oceniti kazalnike dobrega počutja, kako razumeti razvoj vedenja med sesanjem pri udomačenih prašičih ter vpliv poletne gorske paše na počutje molznic v Alpah, so bile glavne štiri predstavitve raziskav o vedenju živali na letošnjih Ločniškarjevih dnevih, ki so jih pripravili na Oddelku za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Z njimi so ugledni tuji in domači predavatelji osvetlili stanje na različnih področjih živinoreje ter prikazali najnovejše raziskovalne dosežke. Svoje poznavanje različnih tem iz etologije, genetike in mlekarstva so dokazali tudi študenti s svojimi magistrskimi in doktorskimi disertacijami, komisija pa je med njimi izbrala letošnjega nagrajenca Ločniškarjeve nagrade. Zanimovo tematiko si preberite v 50. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 12. decembra 2018.

Krave in priložnosti

Klara Nahtigal
27.11.2018 10:08 (Nov 27, 2018)

Na spletni strani EuroDairy je Michel de Haan z nizozemske univerze Wageningen v spletnem seminarju predstavil projekt Krave in priložnosti, v katerem sodeluje 17 nizozemskih kmetij. »V tem projektu dobro sodelujemo rejci krav molznic, znanstveniki, kmetijski svetovalci ter snovalci politike, kar sicer ni neobičajno, je pa naša skupina edinstvena zaradi pozitivnega odnosa kmetov do kmetovanja. To pomeni, da kmetje iščejo rešitve, saj verjamejo, da jim sodelovanje veliko obeta,« je uvodoma pojasnil de Haan. Začeli so z eno eksperimentalno kmetijo leta 1992, čez šest let pa se ji je pridružilo še 16 pilotnih kmetij. »Vsaka kmetija je povezana s svojim svetovalcem, v projektu pa sodelujeta tudi kmetijski in okoljski minister, ki z zanimanjem spremljata naše delo in cilje, njuni ministrstvi pa prispevata polovico potrebnih sredstev za raziskovanje, medtem ko drugo polovico pokrijejo nizozemski rejci. Več o zanimivem in uspešnem projektu si preberite v 48. številki Kmečkega glasa, ki izide

Naravno do vrhunskih izdelkov

Klara Nahtigal
27.11.2018 10:03 (Nov 27, 2018)

Naša tradicija izdelave sušenih -zorjenih stegen, mesnate slanine in vratovine potrjuje uspešnost rabe naravnih dodatkov. Kraški pršut in kraška panceta sta živili brez dodanih aditivov, dolgoletno redno senzorično ocenjevanje in fizikalno-kemične analize pa potrjujejo kakovost teh izdelkov. Za dosego kakovosti je pomembno predvsem spoštovanje tehnoloških postopkov, kot so reja in prehrana živali, transport do klavnice, postopek klanja, hlajenje trupov, higiena razseka in čas od zakola do začetka soljenja. Napake, ki nastanejo v tem času, se ne dajo popraviti z nobenim aditivom ali E-jem, saj do kakovostnih trajnih suhomesnatih izdelkov pridemo le z naravnimi dodatki in brez aditivov. Več si preberite v odlomku med strokovnimi nasveti v 48. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 28. novembra 2018.

Vsak velik uspeh ima za seboj dolgo zgodbo

Klara Nahtigal
20.11.2018 10:20 (Nov 20, 2018)

Živinorejska kmetija, ki jo od leta 2012 vodi 33-letna Simona - mlada prevzemnica, skupaj s svojim tri leta starejšim možem Domnom, je njun življenjski projekt. Na urejeni šest hektarski domačiji stoji sodoben kombiniran hlev za krave molznice, ki je tehnološko dovršen do potankosti in čeprav se delo v njem zdi dokaj enostavno, se le malo ljudi zaveda, kaj vse sta prestala mlada zakonca na poti do uresničitve tega cilja. S trdim delom v starem hlevu, kjer so bile krave privezane ter s kmetovanjem na vodovarstvenem območju sta v enajstih letih brez sleherne podpore občine Miklavž na Dravskem polju, zgolj z lastno vztrajnostjo in podporo družine dočakala gradbeno dovoljenje za gradnjo hleva. Vmes sta gradila tudi hišo, si ustvarila družino ter postala ponosna starša danes 8-letnemu Žigu ter Aljažu, ki bo kmalu dopolnil dve leti. Več si preberite v 47. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 21. novembra.

Z majhnimi koraki do velikega objekta

Klara Nahtigal
06.11.2018 13:12 (Nov 06, 2018)

Anton Vrbnjak izhaja s srednje velike kmetije v Bolehnečicih pri Sv. Juriju ob Ščavnici, ki je taka še vedno, saj imajo 15 hektarjev svoje obdelovalne zemlje, najemajo pa jih še 50. Velika volja do dela in pogum sta Antona in njegovo družino po prevzemu kmetije leta 2001 vodila do odločitve o gradnji ogromnega hleva za molznice s halo za kmetijske stroje, ki so ga postavili pred dvema letoma, in to brez nepovratnih sredstev. »Vsak začetek je težak in tudi naš ni bil preprost. Z ženo Vido sva se našla v kmetovanju, imela sva voljo ter veliko željo in lahko rečem, da smo si vse, kar imamo, prigarali s trdim delom in odrekanjem,« pripoveduje Anton, ki se v letih približuje petdesetim in ga pri uresničevanju ciljev ni ustavila niti nesreča pred leti, ko si je med delom s kombajnom poškodoval roko. »Še vedno lahko delam in poleg zdravja v družini ni nič pomembnejšega od tega,« doda uspešen rejec krav molznic, ki na leto odda 420.000 litrov mleka in spita okoli 30 govejih pitancev, opravlja

Cena ekološkega mleka bo decembra še višja

Klara Nahtigal
17.10.2018 13:25 (Oct 17, 2018)

V Botaničnem vrtu je 17. oktobra Tomaž Žnidarič, direktor Ljubljanskih mlekarn (LM), z Marijo Marinček, predsednico Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije, podpisal zavezo "S posluhom za jutri". Z njo se LM obvezujejo, da bodo do konca leta 2020 vsako leto odkupile pet milijonov litrov mleka, prirejenega po ekoloških standardih. Z zavezo izražajo podporo in spodbudo ekološki prireji mleka, kupcem pa želijo ponuditi mlečne izdelke, predelane iz slovenskega ekološkega mleka. Direktor LM je napovedal, da bo odkupna cena s 1. 12. 2018 še višja od sedanje (sedanja odkupna cena mleka + 10 centov po litru), in sicer bodo ekološki kmetje prejeli 13 centov več od trenutne odkupne cene za liter mleka. Več informacij, tudi o spodbudah za pridelovalce si preberite v prihodnji številki, ki izide v sredo 24. oktobra.

Izbira primernega plemenskega bika je naložba v bodočo generacijo

Klara Nahtigal
16.10.2018 09:49 (Oct 16, 2018)

Vzreja primerne črede krav za prirejo mleka ali mesa se začne s postavitvijo jasnih ciljev, na podlagi katerih lahko izberete primernega plemenskega bika. V katalogu bikov, ki ga izdajajo slovenski osemenjvalni centri je navedenih veliko podatkov, kako biki posamezne lastnosti prenešajo na potomke. "Temelj je vedno krava, ki mora biti osemenjena s semenom zanjo najbolj primernega bika, da lahko z veliko zanesljivostjo pričakujete dobro potomko," je na strokovnem predavanju pojasnil mag. Janez Kunc z Osemenjevalnega centra Preska. Več si preberite med strokovnimi nasveti v nasledji 43. številki kmečkega glasa, ki izide 24. oktobra 2018.

Če se odkupovalec z njim ne strinja, najde drugega

Klara Nahtigal
11.10.2018 09:49 (Oct 11, 2018)

Boštjan Jeglič je mlad, uspešen in podjeten prevzemnik kmetije. V zgolj dobrih dveh letih odkar vodi kmetijo, je dokazal, da z dobro organizacijo, poznavanjem zakonodaje in ekonomije lahko uspešno kljubuješ krizi v kmetijstvu in spreminjajočim se odkupnim cenam mleka in mesa, ki jo spremljajo. Kmetovanje je zanj posebno poslanstvo, še večji izziv in srečo pa mu predstavljata zakon in očetovstvo, z ženo Ano sta ponosna starša štiriletnega Aljaža in prvošolca Žige. Poleg naštetega je Boštjan tudi kooperant družbe za gradbeništvo, inženiring, proizvodnjo in vzdrževanje cest (CGP), na kmetiji pa nudi usluge sušenja koruze in ostaja poln zamisli in načrtov za prihodnost. Več si preberite v 42. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 10. oktobra.

Radovedno govedo na paši

Klara Nahtigal
04.10.2018 09:47 (Oct 04, 2018)

Krave, ki se pasejo so bolj zdrave in odpornejše. Paša je za živali najbolj naraven način prehranjevanja in zdrava z vidika oskrbe z vitamini. Radovedno govedo na paši smo posneli v Šmarjeških toplicah.

Klavrna podoba z dobrimi rezultati

Klara Nahtigal
02.10.2018 10:32 (Oct 02, 2018)

V Govedoreji Kočevje GO-KO, hčerinski družbi Farm Ihan, ki je tik pred prodajo, je prireja mleka visoka in primerljiva evropski, čeprav se glede na splošno sliko kočevskih farm in zastarelih hlevov, marsikdo sprašuje o zdravju živali in nadalje o varstvu narave predvsem zaradi velikih količin gnojevke. Dotrajani kmetijski objekti nekdanjega Kmetijskega gospodarstva Kočevje (M-KG) res zmotijo pogled na kočevske pašnike, kjer se v Koblarjih, Cvišlerjih in na Mlaki še vedno pase 800 krav molznic črno-bele pasme, ki v standardni laktaciji dajejo precejšne količine mleka, na Livoldu in na Koprivniku pa se pasejo telice. Družbo GO-KO, ki je lani po dveh desetletjih končno poslovala z dobičkom, pa je od aprila letos naprodaj, saj so Farme Ihan v sanaciji pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Več si preberite v 40. številki Kmečkega glasa, ki izide 3. oktobra.

Prehrana koz mesnih pasem

Klara Nahtigal
25.09.2018 10:07 (Sep 25, 2018)

Stroški krme pri kozah mesnih pasem predstavljajo 65 odstotkov vseh stroškov, zato je pomembno, da rejci čim več krme pridelajo doma. Doma pridelana voluminozna krma mora biti dobre kakovosti, da jo bodo koze rade jedle ter z njo pokrile potrebe po beljakovinah. Za koze je značilno, da so zelo prilagodljive in tudi v ekstremnih pogojih najdejo krmo, so dobre čistilke zaraščenih površin, saj jedo tudi rastline s trnjem ter prebavljajo tudi rastlinje s tanini. Če lahko izbirajo, svoj obrok sestavijo iz 70 odstotkov trav, 25 odstotkov grmovnic in le 5 odstotkov detelj, sicer pa na njihov izbor vpliva sezonska ponudba rastlinja na pašniku. Več si preberite v 39. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 26. septembra.

Marjeta Šteharnik je mlada kmetica, Matej Ržek pa mladi gospodar leta 2018

Klara Nahtigal
11.09.2018 10:09 (Sep 11, 2018)

Preteklo soboto sta na Prevaljah na Koroškem organizatorja Časopisno-založniška družba Kmečki glas in tednik Kmečki glas ob pomoči gostiteljev Občine Prevalje in Društva kmetic Mežiške doline vnovič uspešno izpeljala tekmovanje za naziv mlade kmetice in mladega gospodarja leta 2018. Sedem kandidatk in štirje kandidati so bili prepričljivi v znanju iz predpisane literature o čebelarjenju, žganjekuhi in poljščinah, tekmovanje pa se je s finalnimi spretnostnimi igrami prevesilo v korist zmagovalcev Marjete Šteharnik iz Slovenj Gradca in Mateja Ržka iz Poljanske doline, ki sta postala Mlada kmetica leta in Mladi gospodar leta 2018. Tekmovanje, izpeljano z velikim zanosom, se je končalo s podelitvijo nagrad: zmagovalca sta prejela bon v vrednosti 500 evrov, ki ga podarja ČZD Kmečki glas, drugouvrščena Magdalena Golež in Martin Marko sta prejela denarno nagrado Deželne banke Slovenije v vrednosti 350 evrov, Urška Vrankar Dežman in Rok Koncilja sta za tretje mesto prejela nagrado Semenarne Lj

Marjeta Šteharnik je mlada kmetica, Matej Ržek pa mladi gospodar leta 2018

Klara Nahtigal
10.09.2018 12:54 (Sep 10, 2018)

Preteklo soboto sta na Prevaljah na Koroškem organizatorja Časopisno-založniška družba Kmečki glas in tednik Kmečki glas ob pomoči gostiteljev Občine Prevalje in Društva kmetic Mežiške doline vnovič uspešno izpeljala tekmovanje za naziv Mlade kmetice in Mladega gospodarja leta 2018. Sedem kandidatk in štirje kandidati so bili prepričljivi v znanju iz predpisane literature o čebelarjenju, žganjekuhi in poljščinah, tekmovanje pa se je s finalnimi spretnostnimi igrami prevesilo v korist zmagovalcev Marjete Šteharnik iz Slovenj Gradca in Mateja Ržka iz Poljanske doline, ki sta postala Mlada kmetica leta in Mladi gospodar leta 2018. Več o sobotnem dogajanju in tekmovanju preberite v 37. številki Kmečkega glasa, ki izide v sredo 12. septembra.

Sladkanje z grozdnim sokom

Klara Nahtigal
04.09.2018 11:57 (Sep 04, 2018)

Pisan dnevni metulj (admiral) se je ustavil na grozdju in se posladkal z njegovim sokom. Odrasli metulji namreč zelo radi srkajo sokove poškodovanega ali nagnitega sadja ter se hranijo z nektarjem robid, bršljana, kaline in rastline konjske grive (Eupatorium cannabinum).

Oglasi

darilni boni terme so vedno lepo darilo in vsakdo jih je veselil. presenetite svoje najbližje in jim privoščite razvajanje v toplicah in wellnessu.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor ste športni navdušenec in ste se že srečali s športnimi stavami, potem se vam zagotovo splača poizkusit vašo srečo preko ene izmed največjih športnih stavnic na svetu bet365 -  https://www.sportni-portal.com/bet365

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor želite imeti nadzor in enostaven pregled nad svojimi zaposlenimi potem vam zagotovo prav pride storitev evidenca delovnega časa, ki jo nudi podjetje špica. več o tem: https://www.spica.si/oprema/programska-oprema-za-registracijo-delovnega-casa

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

plišaste igrače so ponavadi najljubši otrokove igrače, saj jih vedno prenašajo naokoli in z njimi tudi spijo. oglejte si pestro izbiri igrač: http://www.majtoj.si/igrace-za-otroke/plisaste-igrace.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

laneno seme je dobro za zdravje, saj vsebuje velik delež vlaknin in je obogateno z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. uporabimo ga lahko pri različnih jedeh, najbolje pa je, da se ga zaužije pri zajtrku. več o samih lastnostnih lanenega semena: https://www.malinca.si/laneno-seme-500g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 2 €

want to sell sony pxw-fs7 xdcam super 35 camera system used  for few months and in a great condition. full options and never faulty before.lens are 100% great and the camera is clean. the camera is in perfect condition, less usage only for a few month: only serious buyers should contact me.   package content:   body cap viewfinder eyepiece grip remote control wireless lan usb module (ifu-wlm3) for sony vpl-e200 series projectors wireless remote commander (rmt-845) wa adaptor bracket mpa-ac1 ac adapter for evi d100 ccd camera bc-u1 battery charger bp-u30 lithium-ion battery 2 x power cord usb cable cd rom with manuals limited 1-year warranty parts, 90-days labor.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(403) 618-3970  

Kategorija: Kompaktni digitalni fotoaparati

Cena: 5000 €

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj